|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
 
| 
           
             | 
                 
                   | Тема |  Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)   |  |  | Автор | no_bs (Best-of-Breed) |  | Публикувано | 22.12.07 17:21 |  |  | 
           
 Хайде да ви зарадвам и тук с пресните плодове на празнично-игривата ми муза:
 
 
 Oh, mind boggling spending….
 Oh, main cause of rifts…
 The quest never ending
 for perfect cool gifts.
 
 The vicious ascription
 of feelings inane…
 The nascent addiction
 to spending in vain…
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)  [re: no_bs] |  |  | Автор | Kalin (Нерегистриран) |  | Публикувано | 22.12.07 18:06 |  |  | 
           
 Евала прицесо!!! Как си дееба, стегаш ли се за Бъдни Вечер?
 
 Ако още не си си купила кисело зеле кажи да те прата при мойте хора поляците - зелето им е супер, внос от Босна.
 
 Весела Коледа!
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)  [re: Kalin] |  |  | Автор | no_bs (Best-of-Breed) |  | Публикувано | 22.12.07 18:36 |  |  | 
           
 Ооо, Кика, драго ми е да е видя! След малко отивам за едно финално пазаруване за Коледа и после отпочваме веселбата, въпреки че в понеделник съм на работа.....
 
 Като каза сърми, ето още едно мое Коледно произведение, този път с кулинарна насоченост:
 
 He’s making a list.
 He’s checking it twice.
 Pork chops with a twist,
 grape leaves stuffed with rice.
 
 Fresh veggies with feta
 please somebody mix us.
 Plus lots of rakiya.
 That’s all I want for Christmas.
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)  [re: no_bs] |  |  | Автор | Perlata (007) |  | Публикувано | 22.12.07 19:03 |  |  | 
           
 + лека завист за IQто ти.
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)  [re: no_bs] |  |  | Автор | EЙЧ (минаващ) |  | Публикувано | 23.12.07 09:59 |  |  | 
           
 Ка т си почнала с колените празници, я кажи една рецепта за пуйка как се приготвя,...останах с впечатление че си добра домакиня и затова към теб се обръщам,..а аз съм сингъл мъж и нема кой да ми я приготви, така че мен чака, а и още неколко съквартиранта на мен се надяват!
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)  [re: EЙЧ] |  |  | Автор | Perlata (007) |  | Публикувано | 23.12.07 10:23 |  |  | 
           
 Що си вреш пуйката в поетична тема? Тамън се бях настроила за още поезия.
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)
[re: Perlata] |  |  | Автор | no_bs (Best-of-Breed) |  | Публикувано | 23.12.07 15:40 |  |  | 
           
 Покорно благодаря.
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)
[re: EЙЧ] |  |  | Автор | no_bs (Best-of-Breed) |  | Публикувано | 23.12.07 15:43 |  |  | 
           
 Нямам точна рецепта, а и само два пъти съм правила пуйка. Миналата година за Коледа я пълних с ориз и гъби и стана върха, но не си спомням каква процедура точно следвах, аз си падам малко по импровизациите. Тази година на друг от тайфата е възложено приготвянето на пуйката, аз съм отговорна само за салатата Снежанка + един десерт.
 
 Ей, права е Перлата - поезия, поезия и накрая пак го обръщаме на задоволяване на гастрономическите си страсти....
 
 
 П.П. Аре, спретвам ти тук едно Коледно чудо, нали съм добричка. Изрових ти на Фортуна (да е жива и здрава за много години, изгуби се напоследък...) рецептата за пуйка. Тя е човека в този форум с истински кулинарен талант:
 
 "Така са готвили пуйка нашите баби/прабаби:
 
 Изчистената пуйка се осолява, натрива се с червен пипер и престоява поне 1-2 часа.
 Плънка: 1-2 глави ситно нарязан лук, 1 чаена чаша ориз, ситно нарязани дробчета и воденичка, залива се с 1 ч.чаша вода и се прибавя сол.
 Като се надуе оризът, маха се от огъня и се добавят:
 шепа стафиди(без семки), чер пипер, магданоз и 2 бучки захар.
 Пуйката се намазва с масло отвътре, пълни се с плънката, налива се
 1 кафена чашка вода в плънката и птицата се зашива.
 
 Печене: Пуйката се поставя в съда за печене, полива се с 1-2 супени лъжици масло, залива се с 2-3 чаши вода, прибавя се 1 чаена лъжичка ким, покрива се листа от кисело зеле (става по-вкусно и от ал. фолио) и се пече отначало в гореща, после в умерена фурна.Ако не е във фолио отвреме на време се залива със соса. Птицата готова трябва да остане с 1.5 ч. чаша вкусен възсолен сос.
 
 Гарнитура: Кестените (1 кг)се сваряват докато се цепнат леко, обелват се, заливат се с малко прясно мляко (1 ч.чаша) и щом изври млякото се попарват с масло.
 
 Пуйката се поставя в съд за сервиране, наоколо се насипват кестените, гарнирани отгоре с розички от сварено червено цвекло (може и без тях).
 Сосът от печеното се сервира в сосиера. "
 
 Редактирано от no_bs на 23.12.07 15:53. 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)
[re: no_bs] |  |  | Автор | absl_z (Нерегистриран) |  | Публикувано | 23.12.07 16:14 |  |  | 
           
 Pork chops with a twist,
 grape leaves stuffed with rice.
 
 cool!
 
 Попаднах веднъж на една детска песничка--->
 
 "Даите ми брашно и сол, кървавица да сваря..."
 
 и тъй като за кървавица освен брашно и сол трябва и свинска кръв, се чудя кое ли дете може да бъде толкова жестоко и да пее такива неща, а???
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)
[re: absl_z] |  |  | Автор | no_bs (Best-of-Breed) |  | Публикувано | 23.12.07 16:39 |  |  | 
           
 Нещо в мен твърди, че детенцето се е казвало Ида.
 
 Баси, няма да повярваш, но точно преди една минута се сетих за теб. Не се шегувам. Току-що ми показаха нов начин за връзване на running shoes и си мислех, че искам да ти кажа как става, но е малко сложно за обясняване.
 
 ОК, аз поемам навън за едно леко кросче по заснежените пътища на Ню Инглънд. След почти тримесечно "бегово" бездействие сега съм почти като абсолютно начинаеща...
 
 
 
 
 |  |  |  |  
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички) |   | 
 |