|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)
|
|
Автор |
no_bs (Best-of-Breed) |
Публикувано | 22.12.07 17:21 |
|
Хайде да ви зарадвам и тук с пресните плодове на празнично-игривата ми муза:
Oh, mind boggling spending….
Oh, main cause of rifts…
The quest never ending
for perfect cool gifts.
The vicious ascription
of feelings inane…
The nascent addiction
to spending in vain…
| |
Тема
|
Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)
[re: no_bs]
|
|
Автор | Kalin (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.12.07 18:06 |
|
Евала прицесо!!! Как си дееба, стегаш ли се за Бъдни Вечер?
Ако още не си си купила кисело зеле кажи да те прата при мойте хора поляците - зелето им е супер, внос от Босна.
Весела Коледа!
| |
Тема
|
[re: Kalin]
|
|
Автор |
no_bs (Best-of-Breed) |
Публикувано | 22.12.07 18:36 |
|
Ооо, Кика, драго ми е да е видя! След малко отивам за едно финално пазаруване за Коледа и после отпочваме веселбата, въпреки че в понеделник съм на работа.....
Като каза сърми, ето още едно мое Коледно произведение, този път с кулинарна насоченост:
He’s making a list.
He’s checking it twice.
Pork chops with a twist,
grape leaves stuffed with rice.
Fresh veggies with feta
please somebody mix us.
Plus lots of rakiya.
That’s all I want for Christmas.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Perlata (007) |
Публикувано | 22.12.07 19:03 |
|
+ лека завист за IQто ти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
EЙЧ (минаващ) |
Публикувано | 23.12.07 09:59 |
|
Ка т си почнала с колените празници, я кажи една рецепта за пуйка как се приготвя,...останах с впечатление че си добра домакиня и затова към теб се обръщам,..а аз съм сингъл мъж и нема кой да ми я приготви, така че мен чака, а и още неколко съквартиранта на мен се надяват!
| |
Тема
|
[re: EЙЧ]
|
|
Автор |
Perlata (007) |
Публикувано | 23.12.07 10:23 |
|
Що си вреш пуйката в поетична тема? Тамън се бях настроила за още поезия.
| |
Тема
|
[re: Perlata]
|
|
Автор |
no_bs (Best-of-Breed) |
Публикувано | 23.12.07 15:40 |
|
Покорно благодаря.
| |
Тема
|
[re: EЙЧ]
|
|
Автор |
no_bs (Best-of-Breed) |
Публикувано | 23.12.07 15:43 |
|
Нямам точна рецепта, а и само два пъти съм правила пуйка. Миналата година за Коледа я пълних с ориз и гъби и стана върха, но не си спомням каква процедура точно следвах, аз си падам малко по импровизациите. Тази година на друг от тайфата е възложено приготвянето на пуйката, аз съм отговорна само за салатата Снежанка + един десерт.
Ей, права е Перлата - поезия, поезия и накрая пак го обръщаме на задоволяване на гастрономическите си страсти....
П.П. Аре, спретвам ти тук едно Коледно чудо, нали съм добричка. Изрових ти на Фортуна (да е жива и здрава за много години, изгуби се напоследък...) рецептата за пуйка. Тя е човека в този форум с истински кулинарен талант:
"Така са готвили пуйка нашите баби/прабаби:
Изчистената пуйка се осолява, натрива се с червен пипер и престоява поне 1-2 часа.
Плънка: 1-2 глави ситно нарязан лук, 1 чаена чаша ориз, ситно нарязани дробчета и воденичка, залива се с 1 ч.чаша вода и се прибавя сол.
Като се надуе оризът, маха се от огъня и се добавят:
шепа стафиди(без семки), чер пипер, магданоз и 2 бучки захар.
Пуйката се намазва с масло отвътре, пълни се с плънката, налива се
1 кафена чашка вода в плънката и птицата се зашива.
Печене: Пуйката се поставя в съда за печене, полива се с 1-2 супени лъжици масло, залива се с 2-3 чаши вода, прибавя се 1 чаена лъжичка ким, покрива се листа от кисело зеле (става по-вкусно и от ал. фолио) и се пече отначало в гореща, после в умерена фурна.Ако не е във фолио отвреме на време се залива със соса. Птицата готова трябва да остане с 1.5 ч. чаша вкусен възсолен сос.
Гарнитура: Кестените (1 кг)се сваряват докато се цепнат леко, обелват се, заливат се с малко прясно мляко (1 ч.чаша) и щом изври млякото се попарват с масло.
Пуйката се поставя в съд за сервиране, наоколо се насипват кестените, гарнирани отгоре с розички от сварено червено цвекло (може и без тях).
Сосът от печеното се сервира в сосиера. "
Редактирано от no_bs на 23.12.07 15:53.
| |
Тема
|
|
|
Автор | absl_z (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.12.07 16:14 |
|
Pork chops with a twist,
grape leaves stuffed with rice.
cool!
Попаднах веднъж на една детска песничка--->
"Даите ми брашно и сол, кървавица да сваря..."
и тъй като за кървавица освен брашно и сол трябва и свинска кръв, се чудя кое ли дете може да бъде толкова жестоко и да пее такива неща, а???
| |
Тема
|
[re: absl_z]
|
|
Автор |
no_bs (Best-of-Breed) |
Публикувано | 23.12.07 16:39 |
|
Нещо в мен твърди, че детенцето се е казвало Ида.
Баси, няма да повярваш, но точно преди една минута се сетих за теб. Не се шегувам. Току-що ми показаха нов начин за връзване на running shoes и си мислех, че искам да ти кажа как става, но е малко сложно за обясняване.
ОК, аз поемам навън за едно леко кросче по заснежените пътища на Ню Инглънд. След почти тримесечно "бегово" бездействие сега съм почти като абсолютно начинаеща...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|