Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:53 05.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)нови  
Автор no_bs (Best-of-Breed)
Публикувано22.12.07 17:21

Хайде да ви зарадвам и тук с пресните плодове на празнично-игривата ми муза:

Oh, mind boggling spending….
Oh, main cause of rifts…
The quest never ending
for perfect cool gifts.

The vicious ascription
of feelings inane…
The nascent addiction
to spending in vain…

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)нови [re: no_bs]  
АвторKalin (Нерегистриран)
Публикувано22.12.07 18:06

Евала прицесо!!! Как си дееба, стегаш ли се за Бъдни Вечер?

Ако още не си си купила кисело зеле кажи да те прата при мойте хора поляците - зелето им е супер, внос от Босна.

Весела Коледа!

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)нови [re: Kalin]  
Публикувано22.12.07 18:36

Ооо, Кика, драго ми е да е видя! След малко отивам за едно финално пазаруване за Коледа и после отпочваме веселбата, въпреки че в понеделник съм на работа.....

Като каза сърми, ето още едно мое Коледно произведение, този път с кулинарна насоченост:

He’s making a list.
He’s checking it twice.
Pork chops with a twist,
grape leaves stuffed with rice.

Fresh veggies with feta
please somebody mix us.
Plus lots of rakiya.
That’s all I want for Christmas.

Автор Perlata (007)
Публикувано22.12.07 19:03

+ лека завист за IQто ти.

Автор EЙЧ (минаващ)
Публикувано23.12.07 09:59

Ка т си почнала с колените празници, я кажи една рецепта за пуйка как се приготвя,...останах с впечатление че си добра домакиня и затова към теб се обръщам,..а аз съм сингъл мъж и нема кой да ми я приготви, така че мен чака, а и още неколко съквартиранта на мен се надяват!

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г)нови [re: EЙЧ]  
Автор Perlata (007)
Публикувано23.12.07 10:23

Що си вреш пуйката в поетична тема? Тамън се бях настроила за още поезия.

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г) [re: Perlata]  
Публикувано23.12.07 15:40

Покорно благодаря.

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г) [re: EЙЧ]  
Публикувано23.12.07 15:43

Нямам точна рецепта, а и само два пъти съм правила пуйка. Миналата година за Коледа я пълних с ориз и гъби и стана върха, но не си спомням каква процедура точно следвах, аз си падам малко по импровизациите. Тази година на друг от тайфата е възложено приготвянето на пуйката, аз съм отговорна само за салатата Снежанка + един десерт.

Ей, права е Перлата - поезия, поезия и накрая пак го обръщаме на задоволяване на гастрономическите си страсти....

П.П. Аре, спретвам ти тук едно Коледно чудо, нали съм добричка. Изрових ти на Фортуна (да е жива и здрава за много години, изгуби се напоследък...) рецептата за пуйка. Тя е човека в този форум с истински кулинарен талант:

"Така са готвили пуйка нашите баби/прабаби:

Изчистената пуйка се осолява, натрива се с червен пипер и престоява поне 1-2 часа.
Плънка: 1-2 глави ситно нарязан лук, 1 чаена чаша ориз, ситно нарязани дробчета и воденичка, залива се с 1 ч.чаша вода и се прибавя сол.
Като се надуе оризът, маха се от огъня и се добавят:
шепа стафиди(без семки), чер пипер, магданоз и 2 бучки захар.
Пуйката се намазва с масло отвътре, пълни се с плънката, налива се
1 кафена чашка вода в плънката и птицата се зашива.

Печене: Пуйката се поставя в съда за печене, полива се с 1-2 супени лъжици масло, залива се с 2-3 чаши вода, прибавя се 1 чаена лъжичка ким, покрива се листа от кисело зеле (става по-вкусно и от ал. фолио) и се пече отначало в гореща, после в умерена фурна.Ако не е във фолио отвреме на време се залива със соса. Птицата готова трябва да остане с 1.5 ч. чаша вкусен възсолен сос.

Гарнитура: Кестените (1 кг)се сваряват докато се цепнат леко, обелват се, заливат се с малко прясно мляко (1 ч.чаша) и щом изври млякото се попарват с масло.

Пуйката се поставя в съд за сервиране, наоколо се насипват кестените, гарнирани отгоре с розички от сварено червено цвекло (може и без тях).
Сосът от печеното се сервира в сосиера. "

Редактирано от no_bs на 23.12.07 15:53.

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г) [re: no_bs]  
Авторabsl_z (Нерегистриран)
Публикувано23.12.07 16:14

Pork chops with a twist,
grape leaves stuffed with rice.

cool!

Попаднах веднъж на една детска песничка--->

"Даите ми брашно и сол, кървавица да сваря..."

и тъй като за кървавица освен брашно и сол трябва и свинска кръв, се чудя кое ли дете може да бъде толкова жестоко и да пее такива неща, а???

Тема Re: Предколедно Минорно по Шопе(и)н(г) [re: absl_z]  
Публикувано23.12.07 16:39

Нещо в мен твърди, че детенцето се е казвало Ида.

Баси, няма да повярваш, но точно преди една минута се сетих за теб. Не се шегувам. Току-що ми показаха нов начин за връзване на running shoes и си мислех, че искам да ти кажа как става, но е малко сложно за обясняване.

ОК, аз поемам навън за едно леко кросче по заснежените пътища на Ню Инглънд. След почти тримесечно "бегово" бездействие сега съм почти като абсолютно начинаеща...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.