Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:32 10.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Богатството няма нищо общо с уманови  
Автор Corleone ()
Публикувано26.04.07 05:47

Винаги сме си го знаели, но сега вече е и научно доказано: богатството не е свързано с интелигентността, установили са американски изследователи, цитирани от Spiegel. И най-големите умници изпитват същите финансови затруднения, каквито и посредствено надарените хора.
Поговорката, че най-глупавите селяни вадят най-големите картофи, изглежда е намерила научното си потвърждение. „Хората не стават богати по причина че са умни", оповестява Джей Загорски от Държавния университет в Охайо резултатите от широкомащабно изследване.

За изследването, за което може да се научи повече в специализираното списание „Intelligence", са допитвани от 1979 насам повече от 7400 граждани на САЩ. Установено е, че високият коефициент на интелигентност IQ няма никакво отношение с благосъстоянието на човека. „Напротив, умът не предпазва от финансови затруднения", подчертава Загорски.

Студията потвърждава получени по-рано резултати, според които има тенденция хората с изключителна интелигентност да получават по-високи от средното работни заплати. Но дали ще станеш „нещо" или цял живот ще трябва да се бориш с кредитни карти, борчове и неплатени сметки, по сведение на учените няма общо с това дали човек е беден духом, средна ръка или титан на ума.

Интересно ми е кой е поръчал и спонсорирал това изследване.

Тема Те сега и аз вече се разпсувах (18+)нови [re: Corleone]  
Автор u-bre (непознат)
Публикувано26.04.07 07:01

Аз да им еба пичката майна на тия американски, оха(у)йски насрани гъзове.
За какъв акъл говорят тия преебани дирници бе!!!!!!! За акъла на резаните им пишки ли ???????
Що за малоумие е тая статия????? За кой акъл бълват тия??

Д'еба и миризливите американски претенции, и самодейски кратуни, дето само промиват на малоумния народ тиквите, д'еба! Да им еба и обра(Я)заованието, да им еба и изфирясалите маймунски мозъци да им еба!

Ей такива безсмилени открития ще хранят тия оакани Пиеичдита, с мазни напарфюмирани задници - торби с лайна.

Да ходят да си пълнят гъзовете с пестициди ако щат, че да разберат има ли файда да им го вкарат по университетски, дорде направят ресърч за това как скъсаната им халка ще подобри и глобал уорминга на тия неандерталски свине в кампусите.

Ако някой има въпроси по моята статия по-горе, нека каже.
Май ми поулекна малко бе

Само бирибани..... ор'гиналноо !!!

Тема Re: Те сега и аз вече се разпсувах (18+)нови [re: u-bre]  
Автор Avalancha (silent)
Публикувано26.04.07 08:03

Ъ-ъ-ъ, какво точно искашe да кажеш?

Иначе се радвам, че ти е улекнало де. Jazz hands!!!

Тема Re: Богатството няма нищо общо с уманови [re: Corleone]  
АвторXeдъp (Нерегистриран)
Публикувано26.04.07 08:34

Богатството няма нищо общо с твоя ум,малоумнико!

Автор blueface (мечкодавещ лъв)
Публикувано26.04.07 11:52

толкова вярно нещо скоро не бях чел

Тема Re: Те сега и аз вече се разпсувах (18+)нови [re: Avalancha]  
Автор u-bre (непознат)
Публикувано26.04.07 14:40

Няколко неща. Чудя се как не си ги разбрал(а)

Интелигентността има много измерения. Да си добър химик, или спортист или 4овек на изкуството или ебач са съвсем различни форми на интелигентност. Никой няма едновременно всички възможни форми на интелигентност, разбира се, така че "и най-умния си е малко прост." Така че дори някой да има висока интелигентност в някоя област, това не означава че не може да има други проблеми. До тук добре, макар че аз допускам че способността да работиш с пари да си е отделен талант (интелигетност).

Това което ме подразни обаче, е крайното твърдение че "богатството не е свързано с интелигентността" което с други думи казва че няма значение от способностите ти. Това дали си добър в професията ти няма да ти вдигне социалния статус. Което е противоестествено. Демек казано като научно твърдение , това просто легализира корумпирания модел на бедния и богатия. Демек еби си майката, разбираш ли? Трябва служителя да приеме че е роб. Впрочем тенденциите откровено са такива. И ето ти един пример на психологическо въздействие. Доказали го, научно, моля ти се.....
БОгатия гъз се храни от труда на бедния гъз. и благодарение на това че работещата прослойка е съзнателно опорочена разединена до там, че да е абсолютно неспособна да се противопостави на каквото и да било от страна на "горния".

Колкото до нааканите рисърчъри, те просто првят рисърча по поръ4ка и от тях се очаква определен резултат. Там е проблема.

И още веднаж за тези, които не разбраха:

Аз да им еба пичката майна на тия американски, оха(у)йски насрани гъзове.
За какъв акъл говорят тия преебани дирници бе!!!!!!! За акъла на резаните им пишки ли ???????
Що за малоумие е тая статия????? За кой акъл бълват тия??

Д'еба и миризливите американски претенции, и самодейски кратуни, дето само промиват на малоумния народ тиквите, д'еба! Да им еба и обра(Я)заованието, да им еба и изфирясалите маймунски мозъци да им еба!

Ей такива безсмилени открития ще хранят тия оакани Пиеичдита, с мазни напарфюмирани задници - торби с лайна.

Да ходят да си пълнят гъзовете с пестициди ако щат, че да разберат има ли файда да им го вкарат по университетски, дорде направят ресърч за това как скъсаната им халка ще подобри и глобал уорминга на тия неандерталски свине в кампусите.

Само бирибани..... ор'гиналноо !!!

Автор sofianka (virtual me)
Публикувано26.04.07 17:41

И какъв метод са използвали? Нито е за корелейшън , нито е за каузаейшън. Допитване по телефона, става за някаква статистика но не и за аналитична статистика.

Тема Re: Богатството няма нищо общо с уманови [re: blueface]  
АвторN(absolyutno) (Нерегистриран)
Публикувано26.04.07 18:00

Naistina beshe kraino vreme takova prouchvane da se napravi

ot niakoi Zagorski ot Ohio, tochno v Ohio ima mnogo potomci
na bulgari i makedonci, zashtoto tozi shtat e bil industrialen centyr v nachaloto na
veka. Zagorski e nashe momche, a nasheto gardje e nai-umno!
Omryzna mi v Bulgaria kato si hodia da mi citirat bleshtiashtata
mislyl: "A kato si umen/umna, kyde ti sa parite!"
Naistina mi omryzna da
svyrzvat parite s uma i sym 100% syglasna s rezultata ot tova prouchvane
i mnogo, mnogo gorda s nasheto momche Zagorski

Тема Re: Богатството няма нищо общо с уманови [re: N(absolyutno)]  
Автор sofianka (virtual me)
Публикувано26.04.07 18:08

Н-ката, расте ли коремчето?

Тема Re: Богатството няма нищо общо с ума [re: sofianka]  
АвторN(bumti) (Нерегистриран)
Публикувано26.04.07 18:13

Raste, bumti i plache za pari

Sega sym na kraia na shopping spree, pone se obrazovah
otnosno bebeshkite produkti, no ima oshte mnogo kakvo da ucha

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.