|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Помощ, зъболекарски вьпрос
|
|
Автор | Liliiana (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.05.06 05:19 |
|
Имам проблеми с един преден зъб. В България му извадиха нерва преди доста години и е запълнен с тогава използвания материал. Някой знае ли дали на такива заби може тук да им се направи повторен роот канал и да се запази зъба или да не си давам парите напразно.
| |
Тема
|
Re: Помощ, зъболекарски вьпрос
[re: Liliiana]
|
|
Автор | pesho (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.05.06 05:48 |
|
Най-добре да си избиеш предните зъби да не се даваш парите на хаос и сега, а и за в бъдеще.
Няма бе, не си избивай зъбите. Отиди на зъболекар, разбира се. Докторът ще ти каже какво да правиш. Няма да те излъже.
| |
|
Не знам какви щуротии дрънкаш, душа. Руут канал се прави по един и същи начин както в България, така и в хамериката. Нервът се умъртвява, извашжда се, а каналите се почистват и се запълват с някаква пастообразна субстанция, която в последствие се втвърдява. Повторен триитмент на руут канал обикновенно не се прави, не и само да му смениш пълнежния материал... 
Както ти каза Пешо, питай дентист. Ако те интересуват цените, доколкото съм чувал, триитмент на руут канал е от порядъка на 800-1200$
Ignore et Impera!!!   Редактирано от Tepминaтop на 10.05.06 08:22.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kate_ (angelundercover) |
Публикувано | 10.05.06 08:45 |
|
Може. Особено на преден зъб, коренът е прав и няма проблем. зависи и какво му е на зъба. посъветвай се непременно със стоматолог скоро, за да не си изгубиш зъба.
====
A black cat crossing your path signifies that the animal is going somewhere. Редактирано от kate_ на 10.05.06 08:45.
| |
Тема
|
[re: Tepминaтop]
|
|
Автор |
no_bs (VBBBF) |
Публикувано | 10.05.06 15:34 |
|
Терми, не е точно така. Аз имах нужда от повторен root canal миналата година и като гледаха снимката тук много се дзвериха и заключиха, че когато навремето е правен зъба (като ученичка и то в средното училище май беше), каналите не са напълнени както трябва. Аз по стар обичай моментално звъннах на снаха ми и тя ми обясни, че по онова време, когато са работели зъби на деца, е имало някакъв такъв момент, че не са обработвали целия канал поради не знам си какви причини (нещо, свързано с растежа беше май, но не съм сигурна). Между впрочем, тук root canal най-често се прави с едно посещение, докато в България тя ми прави цяла серия от treatments преди да напълни каналите и да затвори зъба. Аз лично и имам доверие и за такива процедури се чувствам по-комфортно от нейната намеса, отколкото на тукашния ми зъболекар.
Но така или иначе отговорът, който търси момичето, започнало темата, е да, може да се прави повторен root canal .
=========
I’m too blessed to be stressed and too anointed to be disappointed!
| |
|
Руут канал в Америка и в БГ се прави по различен начин.
В Бг ти умъртвяват нерва и после го вадят, като му дават и шанс на зъба да зарасте, в Америка ти вадят нерва още жив първия път като ходиш и въпреки упойката все пак боли.
Друга разлика, в БГ слагат метални щифтове вътре в каналите(виждат се по рентгеновите снимки) и ако не са от хубав материал водят до проблем, което най-вероятно се е случило на въпросната госпожа/ица. В америка не слагат щифтове (естествено йор майлидж мей вари, зъболекари има тук и от източна европа, не знам по кой метод работят)
===
The universe is not only stranger than we imagine, it is stranger than we can imagine
| |
|
Пак си ме изпреварила .....
===
The universe is not only stranger than we imagine, it is stranger than we can imagine
| |
|
Да, и аз го отбелязах. Рано пиле рано пее. 
=========
I’m too blessed to be stressed and too anointed to be disappointed!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3X (American Life) |
Публикувано | 10.05.06 16:59 |
|
На мене са ми правили повторен руут канал в САЩ. Зъболекарката в БГ поради некадърност не беше запълнила корените на кътника както трябва и имах проблеми с този зъб. Струваше ми $1800, застраховката плати 50%, това включва и нова коронка.
| |
Тема
|
Въпрос на технологии
[re: no_bs]
|
|
Автор | Eric (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.05.06 17:32 |
|
Моите БГ root canals бяха "донякъде". Тук ги ПРЕ-нправиха до дъно. Причината да са донякъде е размера на сондата. По грубите стигат донякъде, по финните стигат до дъно. Затова и процеудрата е една - няма нужда да се "убива" нерва. Направо се маха целия нерв.
Освен това при наличие на коронка рут канал се прави и от долу. Спестява се $$$ за нова корона.
Междувпрочем уискито също помага за зъбобол 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|