Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:02 12.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Помощ, зъболекарски вьпроснови  
АвторLiliiana (Нерегистриран)
Публикувано10.05.06 05:19

Имам проблеми с един преден зъб. В България му извадиха нерва преди доста години и е запълнен с тогава използвания материал. Някой знае ли дали на такива заби може тук да им се направи повторен роот канал и да се запази зъба или да не си давам парите напразно.

Тема Re: Помощ, зъболекарски вьпроснови [re: Liliiana]  
Авторpesho (Нерегистриран)
Публикувано10.05.06 05:48

Най-добре да си избиеш предните зъби да не се даваш парите на хаос и сега, а и за в бъдеще.

Няма бе, не си избивай зъбите. Отиди на зъболекар, разбира се. Докторът ще ти каже какво да правиш. Няма да те излъже.

Автор Tepминaтop (простакь)
Публикувано10.05.06 08:21

Не знам какви щуротии дрънкаш, душа. Руут канал се прави по един и същи начин както в България, така и в хамериката. Нервът се умъртвява, извашжда се, а каналите се почистват и се запълват с някаква пастообразна субстанция, която в последствие се втвърдява. Повторен триитмент на руут канал обикновенно не се прави, не и само да му смениш пълнежния материал...
Както ти каза Пешо, питай дентист. Ако те интересуват цените, доколкото съм чувал, триитмент на руут канал е от порядъка на 800-1200$

Ignore et Impera!!!

Редактирано от Tepминaтop на 10.05.06 08:22.

Автор kate_ (angelundercover)
Публикувано10.05.06 08:45

Може. Особено на преден зъб, коренът е прав и няма проблем. зависи и какво му е на зъба. посъветвай се непременно със стоматолог скоро, за да не си изгубиш зъба.

====
A black cat crossing your path signifies that the animal is going somewhere.

Редактирано от kate_ на 10.05.06 08:45.

Тема Re: Помощ, зъболекарски вьпроснови [re: Tepминaтop]  
Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано10.05.06 15:34

Терми, не е точно така. Аз имах нужда от повторен root canal миналата година и като гледаха снимката тук много се дзвериха и заключиха, че когато навремето е правен зъба (като ученичка и то в средното училище май беше), каналите не са напълнени както трябва. Аз по стар обичай моментално звъннах на снаха ми и тя ми обясни, че по онова време, когато са работели зъби на деца, е имало някакъв такъв момент, че не са обработвали целия канал поради не знам си какви причини (нещо, свързано с растежа беше май, но не съм сигурна). Между впрочем, тук root canal най-често се прави с едно посещение, докато в България тя ми прави цяла серия от treatments преди да напълни каналите и да затвори зъба. Аз лично и имам доверие и за такива процедури се чувствам по-комфортно от нейната намеса, отколкото на тукашния ми зъболекар.

Но така или иначе отговорът, който търси момичето, започнало темата, е да, може да се прави повторен root canal .

=========
I’m too blessed to be stressed and too anointed to be disappointed!

Тема Грешиш батканови [re: Tepминaтop]  
Автор Dilithium (Trekkie)
Публикувано10.05.06 15:35

Руут канал в Америка и в БГ се прави по различен начин.
В Бг ти умъртвяват нерва и после го вадят, като му дават и шанс на зъба да зарасте, в Америка ти вадят нерва още жив първия път като ходиш и въпреки упойката все пак боли.
Друга разлика, в БГ слагат метални щифтове вътре в каналите(виждат се по рентгеновите снимки) и ако не са от хубав материал водят до проблем, което най-вероятно се е случило на въпросната госпожа/ица. В америка не слагат щифтове (естествено йор майлидж мей вари, зъболекари има тук и от източна европа, не знам по кой метод работят)

===
The universe is not only stranger than we imagine, it is stranger than we can imagine

Тема Брейййнови [re: no_bs]  
Автор Dilithium (Trekkie)
Публикувано10.05.06 15:38

Пак си ме изпреварила .....

===
The universe is not only stranger than we imagine, it is stranger than we can imagine

Тема Re: Брейййнови [re: Dilithium]  
Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано10.05.06 15:44

Да, и аз го отбелязах. Рано пиле рано пее.

=========
I’m too blessed to be stressed and too anointed to be disappointed!

Автор 3X (American Life)
Публикувано10.05.06 16:59

На мене са ми правили повторен руут канал в САЩ. Зъболекарката в БГ поради некадърност не беше запълнила корените на кътника както трябва и имах проблеми с този зъб. Струваше ми $1800, застраховката плати 50%, това включва и нова коронка.

Тема Въпрос на технологиинови [re: no_bs]  
АвторEric (Нерегистриран)
Публикувано10.05.06 17:32

Моите БГ root canals бяха "донякъде". Тук ги ПРЕ-нправиха до дъно. Причината да са донякъде е размера на сондата. По грубите стигат донякъде, по финните стигат до дъно. Затова и процеудрата е една - няма нужда да се "убива" нерва. Направо се маха целия нерв.

Освен това при наличие на коронка рут канал се прави и от долу. Спестява се $$$ за нова корона.

Междувпрочем уискито също помага за зъбобол

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.