Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:56 03.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как се търси квартира в Ню Йорк?нови  
АвторHoв (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 02:30

Здравейте

Имам сериозно питане, моля не ми се смейте. Местя се в Ню Йорк и трябва да търся квартира. В момента питам, разпитвам и проверявам. Бях чувал доста ужасии за търсенето на квартири и отчасти взеха да се сбъдват. Не губя надежда , но искам да питам по-обръгналите :

1. Кои са най-добрите ресурси за търсене на квартира , основно по Интернет
2. Реалистично ли е да си намеря квартира за $ 650-750 в приличен район ( Бруклин, Northern NJ , Queens и с колко съквартиранти?
3. Кои места да избягвам на всяка цена?
4. Колко време долу-горе отнема търсенето?
5. Задължително ли е да ползвам посредник защото ми писна от хиени , агенции и посредници?

Само да кажа , че съм сам, нямам семейство. Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете защото положението става напечено и трябва скоро да се местя. Ще се радвам на всякакви идеи и предложения. Мерси още веднъж.

Тема Re: Как се търси квартира в Ню Йорк?нови [re: Hoв]  
Автор Б. (член)
Публикувано05.08.05 06:15

А ти самостоятелна квартира ли си търсиш или със съквартиранти? Ако е второто погледни темите назад, наскоро имаше подобен въпрос и пуснах няколко уеб страници създадени с цел намиране на съквартиранти. Повечето са платени, а от безплатните вършат работа страниците с обяви. Такава е например:

Тема Re: Как се търси квартира в Ню Йорк?нови [re: Б.]  
АвторHoв (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 07:43

Със съквартиранти, не бях уточнил. Самостоятелна мога да си позволя , но не и в Ню Йорк. Наемите са доста солени.Ще погледна страниците назад. Мерси, че се отзова. Много ми помагаш.

АвторEric (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 17:51

Отивай в Queens (Асториа). Няма лоши места. Мисля, че не можеш да се разминеш без Real Estate за самостоятелно студио или апартамент и 2-3 месеца депозит.

Има страшно много локал вестничета из местните банки. Обяви колкото щеш. И за квартири и съквартиранти. Отиди в БГ ресторант BULGARA. Все ще намериш нещо

Успех

АвторNova (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 20:58

Zdravej, naskoro i az se premestih v NY, Astoria i imah kysmeta da si namerja mnogo prilichen, ednostaen apartament, obzaveden, chist, s utilities, za 800 pari. Beshe chrez broker, no mi napravi vpechatlenie, che imashe dosta snosni apartamenti (studios, 1bdr) na mnogo prilichni ceni. Za sluchajno sykvartiranti ne znam kakvo da ti kaja, az s hora deto ne znam, ne bih se naela da jiveja, ama hora vsjakakvi - na teb moje da ne ti puka:-) Ako vse pak iskash da ti dam koordinatite na moja broker, ostavi e-mail. Ot opit ti kazvam, che ako ne si s broker e mnogo trudno. Ne samo, che te dyrjat naj-hubavite apartamenti. Owners sa mnogo neseriozni, ne si vdigat telefonite, ne vryshtat obajdanijata.....ili pravjat open house i ako zaplatata i kretita ti ne e super, njamash mnogo shans. Inache drugite sa pravi: Astoria/Woodside/Sunnyside/Long island City v Queens ili Williamsburg v Brooklyn sum chuvala che e hubavo mjasto. Uspeh!

Тема Re: Как се търси квартира в Ню Йорк?нови [re: Nova]  
Автор lucky21 (Slanchev luch!)
Публикувано05.08.05 22:15

Dusha kade go prati v Williamsburg. Sakan nedei.
Momcheto ne e spomenavalo da e ortodoks evreiche.

Life is a journey, not a destination!!!

Тема Re: Как се търси квартира в Ню Йорк?нови [re: lucky21]  
АвторHoв (Нерегистриран)
Публикувано06.08.05 00:53

Не бе, не съм ортодоксален евреин. Не ми пука особено ама предпочитам нормални хора. Ще си запиша ,че в Williamsburg живеят доста религиозни евреи. Мерси.

Тема Re: Как се търси квартира в Ню Йорк?нови [re: Eric]  
АвторHoв (Нерегистриран)
Публикувано06.08.05 00:54

Много ти благодаря, ще изследвам тези възможности ако се наложи.

Тема Re: Как се търси квартира в Ню Йорк? [re: Nova]  
АвторHoв (Нерегистриран)
Публикувано06.08.05 01:01

Мерси и на тебе. Много подробни указания ми даде, трогнат съм. Значи на фона на вчерашната безнадежност, днес е малко по-добре. Както ми се бяха разсъхнали възможностите така успях да издрапам до нещо прилично , самостоятелна стая в апартамент с 1 съквартирант за малко повече от 800 пари, без посредник, 825 депозит. Още не е сигурно , но в понеделник ще форсирам пак нещата ,за да финализирам сделката защото ми писна от дивотии.

Ако ми се наложи да ползвам брокера ще ти оставя е-майл , да не викам сега дявола както съм се зарадвал, че нещо е станало. Положението с с квартирите си е доста напечено в Ню Йорк, вече го знам от опит. Но ще се справя, то с оплакване нищо не става. Стискане на зъби и отваряне очите на 4 са му майката. Мерси още веднъж, много ми помагаш с тези съвети.

АвторA3! (Нерегистриран)
Публикувано07.08.05 01:00

И аз да дам един акъл:)

Може да си намериш и за по-малко от 800 $ със съквартиранти. Willamsburg, Astoria, Manhattan целия са скъпи. Първите 2, защото са доста близо на 1/2 спирки с метрото от Манхатън.

Идеята ми е ако искаш виж картата метрото откъде минават експресите в Бруклин и Куинс и си потърси някъде там защото 1/ ще е по-евтино и 2/транспорта бърз и сигурен:) Виж някъде по линиите B, J max do Broadway junction ili E, F - Forest hills:) ne e mnogo blizo , no spirkite do tam sa 3 i chetvartata veche e Mnahattan:)

Bronx ne ti go preporachvam

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.