|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Американец в България
|
|
Автор | Tina (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.05 22:04 |
|
Може ли да ми кажете дали е необходима регистрация в МВР ако престоя му ще бъде около седмица? Правят ли проблеми нашите маймуни, налагат ли се
някакви глоби? След като няма да е за дълго в страната (по-малко от месец) мисля, че не се изисква виза, а някяква застраховка. Каква е тази застраховка, която важи за България и къде може да се направи в ЛА такава?
Не на последно място искам да ви попитам кави забележителности показвате на вашите гости в София защото няма да имаме много време да се размърдаме из страната за сега. Всякакво инфо за клубове и ресторанти с традиционна българска кухня в уютна обстоновка, ако може без наличието на разни мутренски физиономии и разни там нереализирани български "моделки".
| |
Тема
|
Re: Американец в България
[re: Tina]
|
|
Автор | P (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.05 22:19 |
|
В рамките на 24 ч ( или 48-не знам точно) трябва
да се регистрира в наи-близкото районно МВР по местопребиваване.
Формуляра е безплатен.
Само посочва адреса където ще пребивава.
На излизане го проверяват.....ако е бил в хотел- представя документа от хотела които му дават за тази цел...това е всъщност застраховката.
Друга застраховка не се иска..ако е при частно лице се иска само регистрация.
Р.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
чepи () |
Публикувано | 19.04.05 22:23 |
|
много ми хареса обстановката, обслужването, храната и виното в механата
| |
Тема
|
mehanata
[re: чepи]
|
|
Автор |
Gia () |
Публикувано | 19.04.05 22:34 |
|
Kade po-tochno se namira? Ot stranata na kino Iztok ili na park hotel Moskva? I nie ste imame edno prespivane v Sofia ljatoto i naj-verojatno ste e okolo Pliska, taka che mi dojde dobre doshla idea za vecherja v blizost.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
BarovetzUSA (tarikat) |
Публикувано | 19.04.05 22:34 |
|
разни там нереализирани български "моделки".
хехех...страх те е да не ти го откраднат ли??? 
Trespasser will be shot....survivors will be shot again!
| |
Тема
|
[re: P]
|
|
Автор | Tedi (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.05 22:46 |
|
Мерси много за бързия отговор... Гостуването му ще е при чатно лице (т.е. мен) и като гледам се налага да го разкарвам до МВРто.
Май ще го поставя при свършен факт и като дойде ще му кажа, че трябва да се регистрира иначе ще оплаша човека. Аз само рекламирам милата родина насам-натам и хората изявяват желание да я посетят, но последния път като бях в БГ всичко ми изглеждаше ужасно и се отказах да каня когото и да било.
Той обаче е много настоятелен, бил ходил в Гърция, но иска да посети БГ, Турция и Румъния. Надявам се в неговите очи България да не изглежда толкова зле колкото е в моите и ще се опитам по-всякакъв начин да му спестя неприятни преживявания и досег до някой субекти. Надявам се мисията да е успешна.
| |
Тема
|
Re: mehanata
[re: Gia]
|
|
Автор |
чepи () |
Публикувано | 19.04.05 22:54 |
|
сега забелязвам, че съм дала линк на друга механа, която вероятно е на същия собственик. ние ходихме в .
| |
Тема
|
[re: Tedi]
|
|
Автор |
Gia () |
Публикувано | 19.04.05 22:54 |
|
Trjabva medical insurance ot 2001:
Njakade chetoh, che Blue Cross Blue Shield pokrivat razhodite i v BG. Spetzialno go razpechatah za moeto posledno otivane v BG, no ne se naloji da go pokazvam, taj kato imah BG lichna karta. Majat mi e sasto s BCBS i ne mislja da mu vzemame otdelna zastrahovka, a da vzema vaprosnoto dokazatelstvo. Push come to shove, sigurna sam, che ste ni bade "predlojena" na granitzata.
| |
Тема
|
[re: чepи]
|
|
Автор |
Gia () |
Публикувано | 19.04.05 22:57 |
|
Thanks. Mnogo me kefjat takiva mehanichki. Sega ostava da me podsetish koja ulitza beshe Solunska, stoto Sofia dosta mi se gubi veche...
| |
Тема
|
[re: Gia]
|
|
Автор |
чepи () |
Публикувано | 19.04.05 23:02 |
|
пресечка на Витошка. като вървиш от музея към НДК, завиваш на дясно по Солунска и след няколко пресечки ще видиш жълтата къща от дясната страна. мисля, че ще ти хареса. единствения недостатък беше, че ни сложиха на маса в близост до огромната скара с дървени въглища и приятните миризми, които се носеха около нас възбуждаха още повече гладните ни стомаси в началото, ама после като ни донесоха виното и манджите каква наслада беше - напрао не мое да се опише с думи! 
Редактирано от чepи на 19.04.05 23:05.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|