Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:28 14.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Washington Post: Bulgariaнови  
Автор HeДoДяЛKo ()
Публикувано22.03.05 00:44

Bulgarians tend to take rules of the road as suggestions, so defensive driving is essential.
хехе, ама така си е. Инак като цяло статията е положителна за България.

N
"Don`t take life too seriously. You`ll never get out alive." Bugs Bunny

Тема Re: Washington Post: Bulgariaнови [re: HeДoДяЛKo]  
Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано22.03.05 01:05

Благодаря за статията. Добронамерено и правдиво описание на родината.

Автор KakMapa ()
Публикувано22.03.05 01:40

Да, четох я вчера. Хубаво ми стана на душата

Тема Re: Washington Post: Bulgariaнови [re: no_bs]  
Автор HeДoДяЛKo ()
Публикувано22.03.05 02:13

Видя ли връзките на края на статията?
http://www.bulgariatravel.org/
http://www.ruralbulgaria.com/
http://www.visitbulgaria.com/
Особено първата страница изглежда много привлекателко, както и трябва да бъде, де. На мъжа ти също може да са интересни.

N

Тема Re: Washington Post: Bulgariaнови [re: KakMapa]  
Автор HeДoДяЛKo ()
Публикувано22.03.05 02:24

И на мене, како.
Много се учудих на като цяло добрите отзиви за облужването в България. Явно нещата наистина се променят и се надявам манталитета че трябва да одерем клиента колкото се може повече да отстъпи място на 'абе дай да им се харесаме сега, че другата година да дойдат пак и отново да ги дереме'.

N

Автор KakMapa ()
Публикувано22.03.05 02:45

И мен ме учудва, но щом са доволни хората, сигурно има за какво.

Страхотно благо ми става като чуя хубава дума за България от американец.

Миналата година на опашка за билети в киното съвсем случайно се запознах с американка, живяла година и половина в Бг. :) Говорим си ние на български докато чакаме, и изведнъж мадамата се обръща и пита дали говорим на български. При положителния отговор, тя вади от портфейла си българска лична карта за чужденци (преди това не бях виждала такава)! В Бг била чрез църквата си (мормонка). Говори страхотно български, без граматически и синтактични грешки. Скъса се да ни разправя колко много харесва България, киселото мляко, баницата и българските бабички, и това въпреки че са я обирали цели 3 (три) пъти. Още поддържам връзка с нея и не мога да ти кажа какъв кеф е да говоря с някой чужденец на езика си!

Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано22.03.05 02:46

Да, видях ги, някои от тях (особено http://www.visitbulgaria.com/) съм ги ползвала преди. Заредила съм му я статията на г-н no_bs на лично място, че да я прочете. Той по принцип редовно преглежда Washington Post, но вчера явно не е успял. Той е бил на всички места, описани в статията, даже в някои от ресторантите - като "Дедо Пене" в Банско, където моите щури български другарчета не пропуснаха да се погрижат за това циганският оркестър да му свири цяла вечер "на ушенце" и Мечо кларинетистът да покаже коронния си номер с разглобяването на кларинета и свирене на отделните му части.

Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано22.03.05 02:54

Мъжът ми е бил в България два пъти и с нетърпение очаква следващото ходене след няма и един месец. Много му харесва там и най-интересното е, че винаги и по ресторанти, и по магазини, въобще навсякъде, него го обслужват по-добре от мен. Не знам дали е защото аз съм с него и им е ясно, че няма лесно да го излъжат или какво, но никога не е имало проблеми. Даже и преди съм разказвала как един ден отиде да си купува сладолед от някаква лелка с един от тези фризери на открито и аз го гледах от разстояние как се опитва да й даде точно пари и накрая тя се разсмя, взе му парите от ръката, отброи си каквото трябва и му върна останалото. Спомням си и как си купуваше някакъв панталон в ЦУМ, който трябваше да се скъси и продавачките като се засуетиха покрай него, мале мила! А са все едни засукани... Абе когато и за каквото и да е попитал или поискал, хората просто надминаваха себе си да му угодят. Въобще ако го питаш за мнението му за българите, той твърди, че били много gentle people. Турист човека, какво да го правиш.

Тема Re: Washington Post: Bulgariaнови [re: no_bs]  
Автор KakMapa ()
Публикувано22.03.05 02:56

ха, тъкмо щях да те питам за Г-н Но_бц :)
това май е проява на синдрома 'за пред гостите'

Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано22.03.05 03:04

Да, аз тоя синдром го наричам "да не се изложим пред чужденците". Сещам се как при първото ни ходене майка ми, милата, се завайка, че как сме я изненадали, ако имали повече време, щели едва ли не да направят ремонт, представи си. Душици, те явно си представяха някой високомерен американец и много им олекна на душата, когато след първия половин час с баща ми вече си пиеха ракията и плюеха Буш (с превод в ефир от моята сведена до ниво на преводач особа). А как се беше научил да си изкарва следобедната дрямка в хамака под ореха моя мъж, не е истина. Той въобще се има за голям специалист вече по български бит и обичаи и вещо обяснява как трикът да вилнееш из клубовете от цяла нощ се корени в следобедната дрямка и едно еспресо след вечерята. Най-много го кефи, че като отидем на ресторант се вечеря по 4-5 часа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.