Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:28 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Za USA prez Mexicoнови  
АвторAtanas (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 01:31

Zdraveite !!!

Poznavate li hora v BG , koito se zanimavat s urejdaneto na grupi balgari koito da vlqzat v USA prez Mexico. Stava vapros za nelegalno vlizane v USA.

Znam sas sigurnost che ima takiva hora v BG.

Shte vi bada mnogo blagodaren ako moje da mi posochite telefon za vrazka s takav chovek.

Blagodarq vi predvaritelno !

Тема Re: Za USA prez Mexicoнови [re: Atanas]  
Автор sofianka (virtual me)
Публикувано16.09.04 01:36

Като идвах в Щатите преди 5 години , с нас пътуваше и една група момчета през мексико, за съжаление им нямам координатите. Дано са успели. Успех и на тебе.

Тема Re: До Мексико и ....нови [re: Atanas]  
АвторAnon (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 01:59

Прати е-маил на

. И не така директно, че тия постинги се четат от широк кръг хора - дори и от "цивилни интелигенти" във всички страни.

Тема Re: До Мексико и ....нови [re: Anon]  
Автор Fas* (?)
Публикувано16.09.04 03:46

Бе брато, ние откъде да знаеме, че ти НЕ си "широк кръг хора", "цивилен интилигент" във всички страни.....
Ако питането ти е сериозно, то, доколкото знам, на такива авантюри понастоящем се захващат хора само със сериозно криминално досие, за които всякакъв легален(по лесен) начин е изключен. Успех в намирането на удачния за тебе подход.

Тема Re: До Мексико и ....нови [re: Fas*]  
Авторcлoнa (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 04:00

Познавах човек минал успешно през 2002.Нещата обаче от тогава сериозно са се променили.Със сигурност ще ти кажа -както и колегата преди мен-че трябва някой сериозно да е загазил за да тръгне (през алигаторите или пустинята -както се чува).Моят познат е минал сам .Организация е имало ,но в Бг по подготовка на документи и т.н.Търси там хора.

Тема За митовете и легендитенови [re: Fas*]  
АвторAnon (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 05:53

По една или друга причина имам поглед върху явлението " САЩ (през Мексико)" от 1995 г. насам и това което мога да кажа от опит е следното и то не е свързано с "градски легенди":
1. Към явлението прибягват хора, които са изчерпали всички легални възможности или по-една или др. причина не могат да разчитат на легален достъп т.е. имат роднини с неустановен статут в САЩ, няколко отказа от Посолството за издаване на виза, предишно пътуване при което са останали извън статута на легално пребиваващи и т.н.
2. Между тях няма такива с криминално досие или процентът им като цяло е към 1%. Презумпцията, че към този вариант прибягват предимно престъпници е грешна. По скоро престъпници ползват обратния вариант от САЩ и Канада за Мексико. Второ не става ясно дали са престъпили закона в страната от която идват или в тази, където отиват..
3. Ограничаването на правото на свободно предвижване и установяване в страна по свой избор е НАРУШЕНИЕ ма човешките права формулирани в Хартата за правата на човека на ООН от Хелзинки, а съшо и основен аргументаргумент срещу тоталитарните режими в Източна Европа и бившия СССР.
И 4, но не най - маловажно досега единствения случай с фатален изход за който съм чувал и знам през тия почти 10 години е с българин ( по точно български турчин от Кърджалийско), преди доста години, който е получил инфаркт при пресичане на канала на границата с Тексас. За крокодилите в пустинята е толкова вярно, колкото и за слоновете в Средногорието и пингвините на Северния полюс.

Тема Re: До Мексико и .... [re: cлoнa]  
Автор Eddie Koisy (aka John Smyth)
Публикувано16.09.04 08:25

имам колеги мексиканци които идват всяко лято да работят и не знаят какво е това виза? Даже и паспорти нямат. Според тях, в граничните градове това си е един вид "семеен бизнес", т.е. хората си изкарват прехраната с прехвърляне на нелегални емигранти в USA. Най - евтиния път е през пустинята, ако имаш пари има и други начини - с кола. Чувал съм и за българи, които минават но не познавам лично такъв - единственото което знам е че трябва да се отиде в Мексико на границата и те сами ще те намерят

Яденето е най - добрата храна!

Тема Re: За митовете и легендитенови [re: Anon]  
Автор Fas* (?)
Публикувано16.09.04 09:07

Пич, не знам. Може и да си прав. Не съм навътре в нещата. Колкото до крокодилите и пр..., според мене влечугите от АйЕнЕс са по опасни. Успех...

Тема Re: Za USA prez Mexico [re: Atanas]  
АвторKoйчo (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 09:30

Познавам хора минали по пътеката......! Започнало се е в Б-я. Платили са си на фирма и то солидно. Кото пристигнали в Мексико им казали, да идат в град еди кой си и да чакат в хотел еди кой си да дойде Педро да ги вземе.....ще носи Червен балон и т.н. В съответният хотел не дошъл нито Педро, нито балона....... Започнали да се лутат.... Намерили ги местните трафиканти и ги обрали до шушка с отработени вариянти на темата преминаване на границата / нали от това си изкарват хляба и то от години /. Получила се голяма сага ...... Роман да напишеш.....!!! Станало и опасно, ама по някакъв шанс се добрали до тук, без пари , куфари и т.н . До ден днешен изтръпват и си мислят, че провидението им е помогнало. Пълният им разказ на моменти звучи зловещо......Аз съм го слушал на няколко пъти и не ми се иска да съветвам никой да тръгва по пътя им. Било е преди около десетина години, сега как е не знам. Знам, че е опасно ....................

Тема Re: Za USA prez Mexico [re: Koйчo]  
Автор Baмпиp (жаден)
Публикувано16.09.04 09:34

Доста народ измря и тая година, драпайки през пустинята...
Ама вие имате ли си и най-малка представа какво е пустиня!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.