Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:25 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Apostilleнови  
Автор Gia ((former njakoj))
Публикувано11.05.04 05:34

Spomnjam si, che predi dosta vreme se govoreshe po tazi tema, no ne me interesuvashe togava, i ne pomnja kakvo se kaza.

Mnogo stranno mi se vijda zasto ponachalo ima razlichni iziskvanija kam palnomostnite... Predi godini bjah prastala edno na roditelite mi za apartamenta, v kojto jiveeha, taj kato toj beshe na moe ime. Beshe na balgarski, notarialno zavereno, i si svarshi idealna rabota. Funktzijata na notariusa e da udostoveri, che ti si litzeto napisalo kakvoto i da e. Te ne se interesuvat ot sadarjanieto. Nikoga ne go chetat, dori i kogato e na English. A i ne im e rabota.

Skoro moje bi ste trjabva da izpratja palnomostno za upravlenie na zemja. V club "Pravo" mi kazaha, che trjabva da ima apostille. Chuh mnenie, che palnomostnoto trjabva da e napisano na dvata ezika. Imam go napisano na balgarski, no e mnogo slojno... znaete kak e juridicheskijat ezik... Ne sam sigurna, che bih mogla da go preveda sama na svesten English. Kakto kazah, dori i na balgarski ne bih mogla da go sachinja. Dobre, che e gotovo. Zasto apostille trjabva da e s nesto po-razlichen i da ne moje da zaveri nesto napisano na balgarski? Ako, primerno, palnomostnoto e samo na balgarski i go izpratja v posolstvoto, togava, predpolagam, njama da ima nujda ot English version? Ili gresha?

Ste sam blagodarna, ako njakoj mi kaje nakratko kak stojat nestata.

Тема Апостилнови [re: Gia]  
Автор Бopиc. ()
Публикувано11.05.04 06:42

Джия, най-добре си напиши пълномощното на български и английски (така че и нотариусът да разбере под какво се разписва). А самият апостил представлява заверка на щата (или ако искаш го кажи на държавата САЩ), че нотариусът, който ти е заверил пълномощното, е наистина нотариус, а не кой да е. След това (в консулство или МВнР) се прави превод на самата апостилна заверка за да може самият апостил да е читаем от българските институции.

Тема Re: Апостилнови [re: Бopиc.]  
Публикувано11.05.04 07:51

Blagodarja. Moeto razbirane beshe, che chrez apostille se izbjagva izprastaneto do posolstvo ili konsulstvo, taj kato BG sasto e podpisala varposnata spogodba: On the 5 October 1961 the Hague Convention abolished the requirement of legalisation for foreign public documents.

Spetzialno notary public nikoga ne se interesuva ot sadarjanieto. A ako apostille dejstvitelno samo udostoverjava legitimnostta na notary public, togava ne razbiram zasto trjabva palnomostnostnoto da bade i na dvata ezika, sled kato ste se polzva v BG... osven za vseki sluchaj. Az sam tzaritzata na "za vseki sluchaj" , no chestno kazano ne mi se pravi ako ne e neobhodimo. Kazanoto ot teb na lichen opit li se bazira?

Тема Hmmmнови [re: Gia]  
Публикувано11.05.04 08:01

Maj si namerih otgovor. Samo deto ne mi haresva...

Spored site-a na US embassy v Sofia, izliza che vsichko trjabva da e napisano na English i da se prevejda v BG, no tova sa vse pak naj-obsti saveti za US citizens, bez da se vzema pod vnimanie facta, che njakoi mogat da prigotvjat documenti i na balgarski.

Тема Vaprosat e reshen! I to kakto mi haresva!нови [re: Gia]  
Публикувано11.05.04 08:06

Ste e ot polza i za drugi navjarno.

Тема Re: Vaprosat e reshen! I to kakto mi haresva!нови [re: Gia]  
Автор Eddie Koisy (aka John Smyth)
Публикувано11.05.04 08:20

Ami i na mene mi se vidia slojno, no az imah sushtia problem i stana za 10 min. Triabvashe da izpratia generalno pulnomoshtno do bg i otidoh napravo pri bulgarskia konsul v NY. Napisah go na ruka pred nego, svoboden text, zalepiha mi edna snimka dolu i slojiha pechat na konsulstvoto s podpis. Tva e cialata rabota - struva $12 i v bg nikoi ne e pravil problem che ne ot notarius.

Яденето е най - добрата храна!

Тема Re: Vaprosat e reshen! I to kakto mi haresva!нови [re: Eddie Koisy]  
Публикувано11.05.04 08:19

To tova hubavo, ama ne jiveem vsichki v NY.

Vapreki che veche mi e sravnitelno jasna protzedurata, ne se otkazvam i ot drug spodelen lichen opit.

Тема Re:нови [re: Eddie Koisy]  
Автор Бopиc. ()
Публикувано11.05.04 17:08

Всъщност, в твоя случай заверката ти е от български нотариус - консулът, така че няма нужда от никакъв апостил.

А английския текст на удостоверението (както писах по-горе) е само за информация на нотариуса. На мен на два пъти са ми отказвали нотариуси да заверят български текст, защото не знаят под какво се подписват (имало е случаи на измами и дела в миналото).

Тема Re: Apostilleнови [re: Gia]  
Авторpistolet (Нерегистриран)
Публикувано11.05.04 19:34

ti gramna mama i tati, sega tsaruvash? bravo!
nai udachno e dai mash vraski s bg mafiata. uspeh!

Тема Vse sam vijdala OLIGOFRENIнови [re: pistolet]  
Публикувано11.05.04 20:20

no trjabva da priznaja, che ti darjish parvenstvoto. Dori i naj-golemite prostatzi i psuvachi imat njakakav respect pone kam smartta.

Trjabva da se popravja. Oligofren e diagnoza. Ne biva da gi obijdam. Ti si naj-idiotskoto izchadie, koeto sam vijdala da papli po tazi zemja. Samo edno ste ti kaja - what goes around, comes around. Ako imashe iconka s pljunka, tja steshe da e v momenta tuk. Bezsramen izrod!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.