Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:49 08.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Тема Molq za syvet...нови  
АвторTerminator (Нерегистриран)
Публикувано28.11.02 23:52

Imam edin problem tuk i iskam da znam va6eto mnenie.Imam saving account v edna banka, koqto promenq statuta si ot matual savings bank v stock savings bank.bankata ima namerenie da prodade opredelen broi akcii, izpratiha mi oferta i karta s koqto da glasuvam, kato borda na direktorite nastoqva da glasuvam za promqna na statuta.
Imam i druga smetka vyv FLEET BANK, no v neq dyrja samo balansa po smetkite si.
Vyprosa mi e, dali da si zapazq spestqvaniqta vyv vyprosnata banka i ako re6a taka, kakvi sa riskovete ili da si tyransferiram vsi4kite kinti vyv FLEET.Raz4itam na syveti ot Ivan-FL,Ariel, Malkiq i vsi4ki koito znaqt ne6to po vyprosa...
Blagodarnosti.
Terminator.

Тема Re: Molq za syvet... [re: Terminator]  
Автор Ancheto ()
Публикувано29.11.02 02:12

vlogovete vyv vsqka banka v USA sa zastrahovani do $100 000 kum Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), Toest, koqto i banka da falira naprimer za sumite pod $100 000 nqma da imash problem zastoto ste ti bydat vyrnati ot pravitelstvoto. Taka che po otnoshenie na sigurnost bankite ne se otlichavat osobeno. Za akciite tvoqt glas ste byde kapka v moreto:). A borda na direktorite ste spechelqt ot cqlata tazi promqna v statuta.

Тема Re: Molq za syvet...нови [re: Ancheto]  
Публикувано29.11.02 04:30

Tova, 4e vlogovete sa osigureni protiv falit e vqrno, taka e dori i v Bulgaria...
Ako bankata ti falira, parite 6te ti bydat vyrnati...minimum sled godina.
Ako tozi proces e pridrujen i ot inflaciq, 6te inkasira6 dosta dobri zagubi, za6toto lihvi za tozi period ne se kalkulirat.
Az vsy6tnost pitah dali e vyzmojno bankata mi da ima problemi ili se opitva da se prigodi kym novite usloviq, dali 6te spe4elq ili 6te zagubq ako si dyrja parite v neq i ima li smisyl da si kupuvam akcii ot neq.Blagodarq vse pak...

Тема Re: Molq za syvet...нови [re: Terminator]  
Автор Ancheto ()
Публикувано29.11.02 05:01

ami spored men tuk ne e mqstoto kudeto ste poluchish otgovor na tezi vyprosi. Ima mnogo vytreshni faktori, koito obuslavqt edno ili drugo reshenie na dadena banka. Po dobre poprocheti informaciqta koqto te sa ti dali ili potyrsi nesto po inet za tvoqta banka. Kato cqlo ti edva li ste spechelish ili zagubish ot edno prestrukturirane na bankata.

Тема IMHOнови [re: Terminator]  
АвторAriel (Нерегистриран)
Публикувано29.11.02 06:38

1)Dokolkoto znam, tova oznachava che bankata veche shte si darji aktivite ne samo v darjavni knija (koito sa bezriskovi), no i v shares - sirech, maaalko se uvelichava rsika. Veroiatno (veroiatno) kakto pochti vsichki malki banki zdravo go e zakasala, i tai kato poglashtaniata ne sa na moda, se opitva da keepva afloat

No za da ima licenz za banka parite ti niastina sa FDIC insured, i e....mnogo malko veroiatno e neshto (za teb) da se promeni - moje samo da ti se kachi lihvata; i bih glasuval "yea" :) . Az lichno ne mislia che ima risk da ostavish parite si kadeto sa sega. Az (koito sam izvesten s otricatelniat si balans...ako si platia CCti) si pravia vsichko prez kvartalnata banka, i ako ne beshe mizerniat i procent shtah da kaja che sa varha - ne me chargat za nishto, i mi predlagat vsichko koeto i Fleet free of charge; i nikoga ne mi dosajdat. No tai kato az ne sam elgible za seriozen loan, men ne me slushai

2)Mnenieto mi za Fleet e licho i ot opit - ako govorim za sumi po savings account nad $75-100K, i mislish da gi investirash edin den tuk (kashti, imoti etc.), prehvarliai vsichko vav Fleet i izobshto ne se kolebai - te sa bankata za teb i shte si mnogo dovolen. Ne znam oshe kolko bulgari jiveiat vav kashti na Fleet, no az pone poznavam 2-ma:)

Ako obache sa pari sa rainy day ili za edna kola, ne gi prehvarliai. Loshoto na Fleet e che se opitvat da te zaribiat mnogo silno i v edin moment se okazvash ujasno obavarzan - preferencialni tova, free of charge onova. Az tova koeto iskam e da znam che moga vav vseki moment do 1 chas da si izteglia parite v cash i da se kacha na samoleta; da ne mi promeniat usloviata vseki 3 meseca; i da ne me zatrupvat s bulk.

Eighter way, ne ochakvai neshto osobeno da se promeni: nito shte spechelish poveche, nito riskat shte stane poveche ili po-malko.

Disclaimer included

Ariel

Тема Re: Molq za syvet...нови [re: Terminator]  
Автор-*-* (Нерегистриран)
Публикувано29.11.02 17:07

Pich, koy durji cash???????? - _________ - ti go kaza

Тема Re: IMHOнови [re: Ariel]  
Публикувано29.11.02 23:30

Tova koeto si misleh napylno syvpada s tova koeto si mi napisal.Prosto iskah da sym siguren.Mejdu drugoto Fleet bank sa golemi magiosnici i sko4i6 li vednyj v tigana nqma ottyrvane.E ne moga da ne spomena, 4e i uslugite sa im perfectni i saita im e strahoten - v sravnenie s dtrugi banki si e napravo S klasa.Blagodarq za otziv4ivostta...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.