|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Vaprosche...molq obarnete vnimanie!
|
|
Автор | Wolf (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.10.02 15:18 |
|
Sled nqkolko sedmici mi predstoi da zamina za US kato student i se pitam kak e po-dobre ot tuk li da si napravq credit card(i kakva) ili da izchakam kato otida tam.Aide vie koito ste tam,kajete koe e po dobre i po udobno.
Blagodarq i Uspehi!
| |
Тема
|
Re:
[re: Wolf]
|
|
Автор | lvanFL (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.10.02 17:14 |
|
v BG mai shte si napravish debit ne credit carta. Zavisi za kakvo shte ia polzvash. estestveno che s amerikanska karta e po udobno, poluchavash si tuk smetkata i si ja plashtash. predi vreme na studenti mnogo lesno davaha creditni karti, zashtoto sumata kolkoto ti struva obuchenieto se smiata edin vid kato dohod. sega ne znam kak e no ne mislia che e trudno da zemesh tuk creditna karta ako si redoven student. za vsekidnevni pokupki s malko pari niama znachenie kakva e kartata razlikata e v udobstvoto. Ako obache iskash da ia polzvash za naemane na kola ili hotelska rezervatzija togava ima znachenie. <nogo ot mestata za koli pod naem ne priemat debitni karti za ganatzija ( a mislia che b6lgarskite sa takiva) a tja koito priemat ti blokirat pone $500 ot smetkata koito ne mozhe da gi polzvash. Podobna e i situatzijata s hotelite, i tam ako polzvash debitna karta za garantzija ti blokirat pone edno $500. Na tvoe mesto bih se applikiral za normalna creditna karta vednaga shtom pocha uchilishte i si izvadia social security nomer.Dokolkoto znam chuzhdestrannite studenti kato pop8lvat application vinagi otbeliazvat gore chesa permanent residetv kvadratcheto inache dosta po trudno gi approveat. Mnogo chesto v samite universiteti naliavo nadiasno se razdavat applicationi za "studentski" creditni karti. nai dobre e da polzvash tiah zashtoto v 6g6la ima edin malak nomer koito pokazva che toia application e bil postaven v universitet i po lesno shte te approvenat. S4shto universitetite kato pochnesh da uchish i imat razni events tam vinagi ima masi na koito mozhe da se applikirash za creditna karta. dazhe shti dadat i T-shirt.
| |
Тема
|
Re:
[re: lvanFL]
|
|
Автор | Wolf (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.10.02 19:45 |
|
Thank you za izcherpatelnoto info.A ima li nqkakvo ogranichenie za min. broi pari v kartata.Ako resha da podam application,kade stava tova?
| |
Тема
|
Re:
|
|
Автор | Opiten (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.10.02 22:01 |
|
Bih napravil dopalnenie- chast ot infoto gore e viarno.No nai-vajnoto e da ne slyshash kakvo ti obesniavat ot BG,prosto zashtoto principa na creditirane tyk e savsem dryg.I ako se izlajesh da vzemesh karta ot BG,to togava shte ti izkarat takiva "Taksi",che sviat shte ti se izviee/ot BG-to shte te grabiat za kakvoto reshat/.Primer:traveler's checkovete pri platena taksa tyk za da gi obmenia in BG - ooops,aide pak taksa i koi e precakan?Taka che ne go pravi ot tam,po-skoro si obarni parite v BG v traveler's checks i kogato doidesh tyk shte si gi vzemesh chisto,garancia che NIAMA nikakvi taksi da ti vzemat.Pak za creditnite carti shte go probvash tyk i shte reshavash tyk.Ima tolkova mnogo izbor,che edinstvenoto koeto e vajno e da izberesh dobar APR-t.e. lihva,ne skachai za neshto deto e nad 12%.I oshte neshto- kogato gi izlajesh che si RESIDENT,posle ti skapvat zadnika,poneje shte ti se naloji da plashtash danaci kato RESIDENT,a ti ne si i kak shte go dokajesh?Opirash do seriozen problem vednaga shtom pochnesh rabota,da ne govorim za advokati i drygi takiva momenti.
Prosto na miasto reshavai koe e po-dobro za teb.
Kasmet!
| |
Тема
|
Re:
[re: Opiten]
|
|
Публикувано | 09.10.02 22:18 |
|
razlika v dan7chnoto oblagane na residents i non resident niama...vsichki sa v edna kategorija samo deto non residents pop8lvat drug vid deklaratzija (1040NR a ne 1040) i ako si student obiknoveno ne plashtash nishto zashtoto education expenses sa tax deductible a ti shte imash golemi takiva bez znachenie dali sam si plashtash obuchenieto ili niakoi drug go plashta. ako poluchavash stipoendija ili neshto podobno za room and board to e taxable. Ako rabotish edinstvenata razlika e che niama da ti ude5rzhad edin ot dan7tzite koito e mai 0.5 %. inache federal i state tax sa si kakto na vseki rabotesht. Wolf kakto pita za parite v kartata..ti malko b6rkash poniatijata. Tova ot Bg deto shte go zemesh ne e creditna karta zashtoto triava da slozhish pari v neia p6rvo i posle mozhe da gi teglish. Ne si struva zashtoto shte ti slozhat mnogo fees. Tuk kato si izkarash checking account obiknoveno bankata vednaga ti dava takava VISA debitna karta. As predi govorih za creditna karta, koiato ti dava CREDIT. t.e. imash primerno $1000 limit na neia i seki mesetz ti prashtata smetka i si plashtahs kakvoto si poharchil.
| |
Тема
|
Re: Do Ivan FL
[re: lvanFL]
|
|
Автор | Opiten (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.10.02 04:16 |
|
Ne iskam da kaja nishto lichno,no ochevidno ima razminavane - ili vav FL neshtata sa razlichni v creditnata sistema/koeto me samniava na 1000%!/ ili ne ste naiasno s neshtata. I e opasno da se zablyjdava novopristigasht za tova dali ima ili niama razlika mejdy RESIDENT OR NOT-RESIDENT, da zashtoto ima i si naisno s tova! kato stydent ima niakoi privilegii,no govoreh za sled tova,shtoto ochevidno momcheto shte tragva po stapkite na bezbroinite stydenti,ostanali posle na rabotna viza, i togava ako se e izmislil resident-da,tochno togava kogato veche e zavarshil i e pochnal rabota shte my doide super big zor na glavata.
Ama niama da sporim s teb sega,nali taka? Kak beshe - "NE PITAI STAROTO,PITAI PATILOTO".
SO LONG,GUYS  
| |
Тема
|
Re: Vaprosche...molq obarnete vnimanie!
|
|
Автор |
Бълrapин (познат) |
Публикувано | 10.10.02 06:07 |
|
Wolf, tuk edva li shte ti dadat creditna carta, nai-mnogo debitna. Trjabvat ti pone njakolko godini za da si sazdadesh "credit". Vzemi si ot BG, njama znachenie kakva, te sa VISA, Master Card, Discover, i AA. Vsichki sa priemat navsjakada.
aaaaa
| |
Тема
|
Re: Vaprosche...molq obarnete vnimanie!
[re: Бълrapин]
|
|
Автор | smile (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.10.02 06:25 |
|
Tova ne e viarno! Az poluchih tri ot kreditnite si karti v ramkite na parvite 3-4 meseca sled kato pristignah. Rabotata e tam che za studenti ne se iska (obiknoveno) kreditna istoria. Razbira se, moje i da ti otkajat edna-dve karti otnachalo, no v ramkite na parvata godina (v nai-loshia sluchai, no govoria ako si student, za drugite ne znaia) shte imash pone edna kreditna karta. Dotogava spokoino mojesh da karash s debitna.
Uspeh!
| |
Тема
|
Znachi da izqsnim...
|
|
Автор |
Richard (adventurer) |
Публикувано | 10.10.02 12:22 |
|
Parvo az sam Wolf.Znachi normalno e predi da sam doshal da doida v US da imam dosta vaproscheta,nqkoi ot koito elementarni,no tova e vreda na neshtata,no tuk savsem se obarkahj veche...ta znachi eto osnovnite pitanki...i molq ako ne ste sigurni ne otgovarqite ok!Blagodarq vi!
1)Razlikata mejdu kreditna i debitna karta i koq za kakvo ste mi sluji i kakva da si izvadq kato pristigna i kak?
2)V tova,koeto ste izuchavam ste imam 6 meseca plateni stajove razbira se sas skluchen trudov dogovor,taka,che mai ste mi trqbva cretina karta(makar,che vi molq da mi obqsnite kakva e tochno neinata funkziq)
3)razlikata m/u resident i nonresident.Az kakav ste se vodq kato student
4) I posledno ima li smisal da si pravq kreditna karta v BG ilid a karam na travelers cheque?
Ste sam blagodaren mnogo ako nqkoi mi otgovori qsno i prostichko na vsichkite vaprosi
Az sam kam Connecticut :)
Somewhere on this planet it must exist,a place,an encouner,experience that changes everything...
| |
Тема
|
Re: Do Ivan FL
[re: Opiten]
|
|
Публикувано | 10.10.02 15:47 |
|
da kazhesh che si resident kogato ne si ne e pravilno razbira se. as go spomenah zashtoto znam che mnogo hora praviat tochno taka s creditnite karti za da poluchat po b6rz i lesen approval.
vinagi e po dobre kogato sichko si e pravilno i pored.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|