|
Тема
|
Моля за съвет!
|
|
Автор |
kave77 (прелитащ) |
Публикувано | 01.04.12 14:42 |
|
Привет на всички ! Моля за помощ! Живея на семейни начала.С малко дете сме на 2 г. В България ни стана много трудно да се оправяме.Направо непосилно бих казал. От известно време се замислям сериозно за заминаване в Германия. Бил съм много пъти там предимно по работа (основно в източната част и Бавария). Нямам кой да попитам, затова пиша тук. Как да замина така, че да е безболезнено за детето и жена ми.Аз съм с немски език. Жена ми не владее езика. Къде да потърся работа, по какъв начин да потърся помощ....и въобще.... къде е началото за нас там? Имам голямо желание. Не ми се иска да расте детето ми сред чалга и тиня...
Готов съм да работя каквато и да било работа. Нямам претенции. Икономист съм по образование.
Редактирано от kave77 на 01.04.12 14:46.
| |
Тема
|
Re: Моля за съвет!
[re: kave77]
|
|
Автор |
Sarfa (freeman) |
Публикувано | 28.04.12 08:24 |
|
Здравей!
Няма безболезнено заминаване,те ще са в БГ,а ти там.Не може да ги помъкнеш от начало с теб,според мен ти трябва малко време да се ориентираш,много важно е каква работа ще си намериш,дали ще са коректни с тебе.
Там няма кой да ти помогне,имай го предвид,излъжат ли те с пари,да не ти платят(случаи много),ще те изкарат от квартирата с детето и няма да им дреме.
Замини,но сам и пращай парички,пък после,дай Боже всичко да ти върви,ще ги вземеш и тях.Успех и късмет!
| |
Тема
|
Re: Моля за съвет!
[re: kave77]
|
|
Автор |
Muskat (оптиМис(т)ка) |
Публикувано | 28.04.12 13:36 |
|
Привет
Германия все още не е отворила работния пазар. Има малки вратички за хотелиерство и в сферата на гастрономията, но мисля, че не са оптималният вариант за теб.
Бих те посъветвала да направиш магистратура тук, т.е. 2-3 год. труд, а после имаш една добра реализация по професията си и съответно да се грижиш за семейството си.
До този момент законът гласи, че трябва да имаш минимум 3 год. адресна регистрация, за да можеш да се "мелднеш" в бюрото по труда. При една завършена магистратура имаш този реален шанс.
Виж в нета, има достатъчно информация, дори можеш и онлайн да си подадеш документите.
Успех
| |
|
какво да чака 3 години:
Да почва отсега!
| |
|
|
|
|