Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:45 16.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Има ли шансове?нови  
Автор moreol ()
Публикувано14.05.10 16:52

Какъв е шанса човек на 24 години, с висше и опит 3+ години, който не знае немски да си намери работа в германия/австрия по професията(програмист) и да завижее нормално там. Учил е немски като ученик, не го знае, н оможе бързо да навлезе. Също знае англииски.

Тема Re: Има ли шансове?нови [re: moreol]  
Автор ZainGadol ( Брутален )
Публикувано16.05.10 17:13

Ами горе/долу същите както на човек,който може да борави с компютър,но никога не е програмирал НО може "бързо да навлезе"... Стига някой да го "открие" и предложи работа за да заживее нормално там...

["How much do you want for all of them?" ]

Тема Тц.нови [re: moreol]  
Автор jamie (добре познат)
Публикувано22.05.10 00:24

Само като те видят на 24 с "вишо" и "опит" 3+ години БЕЗ език БЕЗ умения и реално БЕЗ опит - ставаш мойто момче!

свиквай с текста

Тема Re: Има ли шансове? [re: moreol]  
Автор Maka_ (Maka)
Публикувано07.07.10 22:51

Преди десет години можеше, но вече не... Нещата се промениха. Учи немски ако искаш да дойдеш тук. Още си млад/а имаш време. Дали ще живееш прилично със заплата на програмистче зависи от много неща. На първо място какво разбираш под прилично..

Тема Re: Има ли шансове?нови [re: Maka_]  
Автор Asset (asset.at)
Публикувано25.09.10 06:05

Чики,

Учи немски, след това иди в Германия и се хвани на каквато и да е работа и продължавай да учиш езика усилено, след време всичко ще е както го искаш. Но не шпрехаш ли езика - забрави ...

Тема Re: Има ли шансове?нови [re: moreol]  
Автор Grok (ентусиаст)
Публикувано30.11.10 13:35

Току що си писах с един индиец, че ще си сменя работата.
С него се запознах ... на курс по немски. Практически немският му е неизползваем. Моят е полуизползваем - разбирам всичко, но правя много грешки, защото не го ползвам в работата си. И двамата ползваме само английски на работа.

Индиецът работи в ТУИ. Аз в средна фирма. Т.е. става.

Трупай опит и учи език. Работа има доста. На твоите години по-добре да не казваш, че имаш опит, защото какъв е този опит, докато си бил студент? Аз знам как стоят нещата в България, ама в Германия няма да ти повярват(няма да го третират като истински стаж). Което не означава, че не трябва да подготвиш списък с всички технологии, които знаеш, и всички проекти в които си участвал.

Ако си навит да работиш за малко пари, то мисля че това е възможен подход. Търсиш си практика примерно.
За жалост хубавите сайтове за работа изчезнаха. монстър купи job.de, а те са неизползваеми. Нищо не намират.

Успех.

Тема Re: Има ли шансове?нови [re: Grok]  
Автор XlNG (късмет)
Публикувано30.11.10 14:45

Не пускай мухи на хората! Без разрешение за работа кви ще ги дъвче тук? Лимита на заплатата е 65 бона годишно, под него не дават. Засега може да регистрира само Gewerbe, но трябва да си търси сам поръчки и клиенти. Без признато образование, език и контакти ще има да рине сняг на черно.

Тема Re: Има ли шансове?нови [re: XlNG]  
Автор Grok (ентусиаст)
Публикувано30.11.10 15:13

Защо да няма признато образование? Човекът каза, че има висше образование. Ако е инженерно или информатика му трябва само дипломата. За какво му е "признато" образование? В бюрото по труда преди 10 години никой не се замисли върху моето образование, когато оправях документите за "зелена карта". Долна граница на заплатата имаше по нея програма, а тя май не е активна вече от много години.

Виж ти сам си споменал gewerbe, а аз считам, че за сегашните подробности трябва той да се занимава, че аз отдавна не съм в час. Опитах се да му обясня, че има работа и колкото и да е трудно може да се върши такава и без език.

Като си говоря с разни хора от бранша имам чувството, че ако изляза пред гарата с надпис на английски "Will program for food" за няколко часа ще ме спрат доста хора.

Автор XlNG (късмет)
Публикувано30.11.10 19:15

Ами поне половината от българските „дипломи“ служат тук само за украшение. За да упражняваш една професия, се иска Anerkennung, а то се дава само на „признати“ виши учебни заведения и специалности. Иначе всеки сульо може да си натрака някакъв китап, на виж

. Па станааме за смях у Европата.

ПП Не ходи на гарата, ще се простудиш!

Редактирано от XlNG на 30.11.10 19:16.

Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано01.12.10 00:05

С Gewerbe ще му излезе доста скъпо ( и вероятно безсмислено в тая му ситуация).

Но мисля че човека пита за кандидатстваане за работа, а не да се премести в Германия и после да се чуди какво да прави.

Ако някоя фирма прояви интерес към него, ще съдейства и за получаване на разрешение за работа, и мисля че разрешението му е най-малкия проблем.

Като за начало е добре да започне с езика за да има повече избор и оттам шанс.

by himbeer

Редактирано от himbeer на 01.12.10 00:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.