Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:11 17.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Тема Германия най най в Европа?нови  
Автор Perlata (член)
Публикувано16.10.07 22:42

Нирвано, Нирванке, започвам и аз да пускам теми "какво ми се случи днес".
Значи в 20.45 звъни телефона и аз припкам като сърничка от масата и един любезен мъжки глас ми казва : "добър вечер, извикай баща ти на телефона", "я па тоя " казвам аз ( наум де), иначе любезно го питам за какво му е баща ми в този час, пресмятайки как аджеба ще стане връзката с БГ. Той пак настоява за баща ми, но реализира, че съм инатлива и го питам да се представи. Та тогава ми каза човекът - фирма "Крюгер" в Германия (тел. скрит, анонимен), правели проучване за автомобилни гуми.

Ъъъ???
Естествено, че любезно му обясних как в този час не отговаряме на анкети, но нахалството ме изуми.
Хайде, ваш ред е.

Тема Re: Германия най най в Европа?нови [re: Perlata]  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано16.10.07 23:50

Аааа, не се връзвай. Аз си падам малко от бранша, та.... официалното работно време за такива теле-агентс е до 21:00 часа. Да не те стряскат. Такива са стандартите по цял свят за кастъмър-допитванията.

ROCK IS MY RELIGION

Тема Re: Германия най най в Европа?нови [re: Nirvana_2]  
Автор Perlata (член)
Публикувано17.10.07 11:44

Не ми се вярва да са по цял свят, на мен за пръв път ми се случва!
Намирам го за безсмислено, защото между 19.30 и 21.00 хората са или на масата и разговарят или вече пред ТВто и гледат новините или някой филм.
Между другото и през деня се губи доста време, когато ти звъннат за 5-6 анкети или реклами или да ти продават нещо по телефона, но на мен все ми е жал, че са повечето бедни студенти, дето изкарват джоб пара и отговарям, ако не са нахални и не ми бъркат името. Мразя мачо номерата, когато някой звънне и казва искам да говоря с мъжът ви, но той не знае дали съм или не женена, и дори да съм не знае името на въпросният мъж. Имам едно приателско семейство, страшно ме кефи мъжът, защото той след като ги изслуша, казва " а говорете за това с жена ми, тя ги решава тези неща" и мъжът отсреща остава като в небрано лозе, защото преди това е поискал да говори със съпругът.

Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано17.10.07 22:38

....но на мен все ми е жал, че са повечето бедни студенти...

Перличке, трябва да гледаш позитивно на нещата. Може и така да е - да са бедни студенти, самотни майки, пенсионирани по болест или безработни. Положителното е обаче, че работят и изкарват пари, а не се търкалят по дивана от мързел.
Аз пък за такива "мачовски номера" не съм чувала, да искат да говорят с съпруга или нещо подобно. Звучи ми доста непрофесионално - но сигурно има и такива. Свят голям...

ROCK IS MY RELIGION

Автор пишмaн-rъpkиня (домошарка)
Публикувано20.10.07 15:53

Перличке, в случая най-полезното, което можеш да направиш е да отидеш в телефонната компания и да искаш изваждане от тел. указателя и скриване на номера. Щом в изостаналата(без кавички) Гърция е възможно това, значи и в Германия е възможно.
Ей богу, бяха ме подлудили от реклами, статистики и продажби по телефона!
От момента в който ми извадиха номера от телефонните указатели и го скриха - мирясах. Тормоза в момента е само от банките, чиито клиенти сме, но това е неизбежно

. Като им кажа с акцент "Не съм от тук и съм за малко" ме оставят на мира

Тема Re: Германия най най в Европа? [re: Perlata]  
Автор Gerylin (Suomalainen)
Публикувано20.10.07 19:55

така е Перличка и при нас работят до 21.00..знам заЩото сестрата на мъжа ми (ученичка издържаЩа се сама) работеШе тази работа..
както гъркинята казва,отговори с акцент : може ли инглиШ (както колежката рускиня като звънят за реклами) и веднага затварят

Автор Dilithium (trilithium)
Публикувано31.10.07 04:21

Нямате ли си в Дойчланд до нот кол лист?

В США има

Тема Re: Германия най най в Европа?нови [re: Dilithium]  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано01.11.07 01:51

Имаме си и таквозка. Викат му Робинзон-лист.

ROCK IS MY RELIGION

Тема Re: Германия най най в Европа?нови [re: пишмaн-rъpkиня]  
Автор Perlata (ентусиаст)
Публикувано01.11.07 14:04

За телефонната книга не ми се ще много, защото скоро се местих и може да потрябва на някой стар познат. А за акцента няма нужда да се старая, имам си го чуден.

Тема Re: Германия най най в Европа?нови [re: Gerylin]  
Автор Perlata (ентусиаст)
Публикувано01.11.07 14:08

Не щът Гери!

Ако знаеш каккъв акцент имам, ще ти изплаши ухото.
Всички сте много мили със съветите, а аз даже не съм забелязала, че се е писало тук защото беснях по други клубове.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.