|
Тема
|
Мобилни оператори по вашите земи
|
|
Автор |
dve_sledi (много важно) |
Публикувано | 31.05.07 18:46 |
|
Кой мобилен оператор бихте ми препоръчали?
Предстои ми заминаване за няколко месеца там, искам да си взема една карта с предплатени минути, но нещо не мога да се ориентирам...
| |
|
Ако идеята е само за местните разговори:
AldiTalk - 0.14 EUR/мин. до всички немски мрежи, 0.04 EUR/мин. между клиентите на AldiTalk, продава се в супермаркетите Aldi, недостатък: високи цени на разговорите до България (почти 2 EUR/мин.)
Ако идеята е международните разговори:
SunSim - 0.16 EUR/мин. до мобилни телефони в Германия, 0.08 EUR/мин. до стационарни, разговори до България: 0.39/0.49 EUR/мин. съответно до стационарни/мобилни, недостатък е, че се купува само онлайн
| |
|
Благодаря за отговора.:)
Аз имах предвид кой от мобилните оператори да предпочета - Е Plus, O2, Vodafone или Д1/беше преди време, сега не знам как се именува/?
Идеята е да изпращам смс-и до близките си, а ако имам и нет там, където ще бъда, то е ясно, скайпа и мейлите ще решат проблемът с разговорите.
| |
|
И двете карти, които съм ти препоръчал, са в мрежата на e-plus.
В зависимост от това къде си, препоръката може да е различна, но поне в градовете всички имат покритие, ако това е проблема.
За смс-и обаче цената навсякъде е дърво.
Препоръчвам ти да си вземеш картата от Алди, да си намериш някой сайт за безплатни смс-и от интернет и през ГПРС да си пращаш смс-ите. Можеш да докараш цена около 1 цент/смс по този начин.
| |
|
Благодаря ти Преди години бях абонат на E plus, но Мтел бяха прекратили договорът си с тях и моите хора не получаваха смс-ите ми и правех едни луди комбинации една дружка ми даде старият си телефон - той беше на Д2/Vodafone/ nа него получавах, а от моя изпращах
Благодаря ти много още веднъж!
| |
|
Имай в предвид, че цената на един смс до БГ е около 20 цента от повечето карти, а цената на 1 мб интернет през картите на Алди е 24 цента. Иначе се радвам, ако съм от помощ.
| |
|
Помагаш и още как! :)
Предполагам, темата е видяна и от други хора, но единствено ти се включи.Щяха да ми бъдат полезни и други мнения, но какато и да е.
Ако имам нет, там, където отивам, нещата ще са по-лесни, даже и мобилен телефон няма да ми е нужен, бих си взела 1 карта просто ей така, за всеки случай.
Но не знам какви ще са условията, в които ше попадна, затова реших да поразпитам за картите с предплатени минути.
Впрочем, моя позната, която е живяла доста време из Немско ме насочи към E plus също.Ще видя и тези в Алди за които казваш
Благодаря още веднъж и приятен ден
| |
|
|
|
|