|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Savet
|
|
| Автор |
trepetna (непознат
) |
| Публикувано | 11.05.07 21:22 |
|
|
Искам за известно време да замина и работя в Германия.
Никога не съм ходила там,нямам и познати,езика не го знам много добре,искам да се махна от България,просто да сменя обстановката по ред причини и затова искам да ме посъветвате дали правилно съм се насочила.
На 38 години съм и по професия съм счетоводител.
Благодаря ви предварително!
| |
|
|
|
За съжаление мисля, че избора ти за Германия не е добър. За да почнеш нещо, каквото и да е, се изисква владеене на добър немски език. Сричащи или пелтечещи на немски не се вземат никъде на работа. Дори в местната преса в обявите за работа се търсят например чистачки с добър немски език и тн. Не знам как си я замислила, но ще ти е доста трудно без владеенe на немски език. И все пак успех в начинанието!
When all of your wishes are granted, many of your dreams will be destroyed-M.Manson
| |
|
|
|
Tyka trydno shte namerish rabota s oskuden nemski, no dori nemskija ti da beshe dobur vse oshti ti trjabva razreshenie za rabota, kakvoto njama da polychish predi da si stanala nemski grazjdanin ili predi da se otvori pazara za rabotna ruka za bulgari. Znachi, sled 1 godina i polovina -2 shte imash pravo da rabotish tyka, no s loshijat ti nemski njama da yspeesh da se preborish s konkyrencijata za rabotno mjasto. Ne sum zapoznata s nemskite schetovodni standarti, no dori i da otgovarjat na bulgarskite , me sumnjava che shte si namerish rabota po profesijata. Purvo, tyka ima strashno mnogo schetovoditeli, nemci, mladi, s neska diploma. Ako si reshila da idvash tochno v Germanija, mi se stryva naj-dobur variant za tebe da si namerish predvaritelno rabota chrez agencija zarabota i taka da dojdesh. I to, vnimavaj, ima samo 12 agencii za rabota za chyzjbina, koito sa legitimni i registrirani. Ili naj-dobre potursi informacija v mestnoto bjuro po tryda. Poznavah edno momiche predi njakolko godini, kojato sushto kato tebe beshe schetovoditelka v BG, no si beshe namerila rabota v Germanija v Makdonalds chrez Bjuroto po tryda.
A, zashto pravish takava kriva fizionomija? Ako dojdesh tyka trjabva vinagi da si privetliva. Takiva bulgarski glezotii ne minavat tyka.Редактирано от red_coral на 12.05.07 17:58.
| |
|
|
|
Благодаря за отговора,хо не мога да разбера как след 1,5-2 ще имам право да работя-по какъв начин
| |
|
|
|
А случайно да знаеш какъв документ се изисква за владеене на езика при търсене на работа?
| |
|
|
|
При търсене на работа не се изисква документ, ами в описанието работното място в обявата си пише често:
с добър немски /или с много добър немски/ или с перфектен немски/ или с немски майчин език.
When all of your wishes are granted, many of your dreams will be destroyed-M.Manson
| |
|
|
|
И аз това не го разбрах
| |
|
|
|
До колкото съм запознат,пазарът на труда в Германия ще бъде отворен за българи и румънци 5 години след приемането на страните в ЕС. След 2 години ще отворят пазара за 10-те новоприети членки през 2004г. Значи,чист немски и йивот и здраве 2012. 01.01.... Редът за кандидатстване е горе-долу следният- Работното място се открива за немци,ако след определения срок е останало незаето се открива автоматично за останалите граждани на ЕС,.............
MC Donald's е вариант на този етап,но съм чувал за ограничения във възрастта до 35 години(не съм сигурен)
НАй-добре отиди до Бюрото по труда!
Успех!
| |
|
|
|
Благодаря за отговора!
| |
|
Тема
|
Re: Savet
[re: trepetna]
|
|
| Автор |
DLCl (може и по-добре) |
| Публикувано | 14.05.07 09:37 |
|
|
Без много добро владеене на езика и познаване на местните счетоводни стандарти е доста трудно да започнете работа направо по специалността си.
Моят съвет е да изберете държава, чийто език можете до 1-1.5 година да усъвършенствате и като допълнение да вземете някой друг курс/семинар/магистратура/и т.н. по професията Ви там. Всякакви международни сертификати и признавания на дипломите Ви също са почти задължителни. Погледнете и дали има нужда от признаването им от местни гилдии и камари.
Ако сте решили да сте с немски - защо не и Германия, макар аз да не бих се ограничавал само за тази държава от ЕС. Успех.
"No" simply means begin again at a higher level!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|