Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:21 05.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Тема Patuvane do Berlinнови  
Автор meduna75 (непознат )
Публикувано23.07.06 15:59

zdraveite,
sigurno niakoi ot vas tuk moje da mi pomogne.
na 18-19 avgust shte patuvam do Germania pri moi poznati,no za 1 pat izlizam v chujbina i ne sam naiasno s zenata na biletite.znam,che nai-evtino izliza s avtobus,no niakoi moje li da mi kaje zenata na 2posochen bilet do Berlin i s koia firma e nai-dobre da patuvam?Az sam na 31 g.taka che studetski i mladejki namalenia za men ne vajat.
Blagodaria vi predvaritelno!

Тема Здравейнови [re: meduna75]  
Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано25.07.06 01:24

Май никой не знае, аз също

Но мисля, че е най-добре да питаш от града от който ще отлетиш.

За това пък мога да ти пусна малко инфо за Берлин, сега ми е дошла музата

Берлин се намира в бившият Източен Блок Мечката в герба символизира политическата и географска близост до Сибир.
Номерата на колите са със съкращение DDR => Белрински Парадокс

Но няма място за чудене, самият Берлин е о-зони-ран ( или пък раз-зони-ран
) от британци, амерканци и французи........и заради лошите мечки Boesen Baeren) са го нарекли Берлин.

По желание на руските гости през 13.Август..........но 1961 (какво съвпадение), източен Берлин си назначил *Дядо Мраз! *, който пък построил Берлинската стена заради развратените американци, чийто коли заемали по 2 места на паркинга-всяка.......и чиято музика била прекалено бърза и на високи децибели.

1989 под натиска на достатъчно избягали през стената източняци, паднала стената. И на следващата година Берлин станал столица.И започнали да наливат-наливат-наливат за възтановяването на града, но улиците и до днес са си същите и колите с лекота изхвърчали от завоите.

Както и да е, най-ядосани били Потсдамските бюргери, тъй като се оставили да ги yправлява едно село........гражданите на Бонн също не били очаровани, тези от Франкфурт и Мюнхен пък се газирвали, защото столицата била извън границите на държавата

В Берлин живеят повече от 3.389.078,5 жители на площ от 891,75 квадратни километра, но все още могат да дишат.Помисли само......3.811 на квадратен километър =>3,8 на квадратен метър ( това са неофициални данни )

Средностатистическият берлинец е по-нисък от 150см и не може да говори немски Източните казват на останалите "Piefke" (после ще ти обясня ) а пък другите ги псуват на "Preiss" или "Saupreiss".

Типично за Берлин са мутрите = "Berliner Schnauze" и от там идва и гангстерският рап (репп)Sido, B-Tight, Fler или пък G-Hot и Tony-D.

Ето ся идваме на темата Агро Берлин
По принцип идва от Инстанбул-Турция, започват като "Fette Pferde Muzzik" posle se prisyedinqwa i Sido, който си поръчва от черният пазар във Wedding алуминиева маска от SS-остатъци

Уффффф мързи ме

Преминавам на цитатите
"Isch reib Geschischte" (Sido в интервю )
"Isch schmeiss die fuffis in Club und schrei ho!" пак изказване на Sido
"Isch kann doch nix dafuer was die idioten damals im 2. Reich gemacht ham mit judn und so, Deswegn bin isch imma noch stolz auf mein lant.-Sido при интервю при Байерн 2

И още куп глупости със сос, но ме домързя

п.п.Весело изкарване

by himbeer

Редактирано от himbeer на 25.07.06 01:26.

Тема Re: Здравейнови [re: himbeer]  
Автор ganadark (Прелитаща)
Публикувано25.07.06 08:44

Tova kakvo obshto ima s as zapitvaneto na choveka ,ma ? Ama che si prosta i ti !!!

Тема Re: Здравейнови [re: ganadark]  
Автор CarolinaKatarinaMueler (c.c. Catch)
Публикувано25.07.06 17:32

е не е по проста от тебе! тио май си куца у мозъка!

Тема Хемус еър/ България еърнови [re: meduna75]  
Автор DLCl (може и по-добре)
Публикувано25.07.06 21:30

имаха много хубави оферти до Берлин в последно време. Ако са валидни ми се струва, че ще са на цената на автобусния билет, а дори и по-евтини.

www.hemusair.bg
www.air.bg

Провери ги или направо им се обади по телефона.

"No" simply means begin again at a higher level!

Тема bin verliebt in Berlin [re: ganadark]  
Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано26.07.06 00:02

andersch kann ichs mir net erklaern!

Хайде ся за Brandenburger Tor Това е единственото място за паркиране на берлинската каручка с кончетата Май била залята и с пропилен, знам ли, май да Но както и да е, след падането на стената се загубва ясната граница между доброто и лошото

Следва Alexanderplatz , но не знам защо се казва така...май заради някакъв берлински лекар, на който му била пълна стаята за чакане.........или заради трабантчетата..........нещо ми се губи.

И сградата на Sony-Center.........която въпреки модерният си покрив, отгоре прилича на модерна кофа за боклук

И ъ-ъ...... Kuhdamm.... дали по-рано на мястото на автокъщата не са паркирвали крави........ Както и да е......после следват домовете за хора и животни и много много пейки

И друга забележителност......Естествено Берлинската стена Която от време на време я дострояват, но на различни места в града (на грешно място) , блоковете й са били раздадени и разпродадени.......а в днешно време се произвеждат и в Полша

Стига за сега

by himbeer

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.