|
Тема
|
Кори за баница?????
|
|
Автор | JOY (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.12.05 00:49 |
|
Може да се стори смешен въпроса ми, но хора издирват в Германия кори за баница и твърдят,че нямало...
Помогнете ако знаете къде се намират! Не може да няма- тези немци щрудел не ядат ли?
| |
Тема
|
Re: Кори за баница?????
[re: JOY]
|
|
Автор |
glocke (medna) |
Публикувано | 23.12.05 09:47 |
|
има по магазините едни кори, които са като нашето бутертесто, казват му Blätterteig.
за баница и баклава можеш да потърсиш в турските магазини. за баницата са малко по дебели, от тези за баклавата!!!
Весели празници!!!
| |
Тема
|
Re: Кори за баница?????
[re: JOY]
|
|
Автор |
Biba () |
Публикувано | 23.12.05 12:29 |
|
Аз купувам корите за баница от един турски магазин. Малко по-дебели са от нашите "фини точени корени", но са вкусни.
Щрудела мисля, че не се прави с кори за баница, поне това което съм виждала аз е било с доста дебели пластове тесто...
| |
Тема
|
v turskite magazini
[re: Biba]
|
|
Автор | pipi (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.12.05 15:12 |
|
v turskite magazini shte namerish kori! Vesela koleda!
| |
Тема
|
Re: v turskite magazini
[re: pipi]
|
|
Автор | Fifi (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.12.05 08:29 |
|
Da vav vsichki turski magazini e pulno sas niakolko vidive kori za banica, ima i leko prepecheni, e ne sa ot nai-tunkite ama stavat.
Besela Koleda na vsichki koito kato mena shte praznuvat v Germany!!!
| |
Тема
|
Re: Кори за баница?????
[re: JOY]
|
|
Автор |
die kaka (минаващ) |
Публикувано | 25.12.05 13:24 |
|
Аз си ги точа сама. Купувам най-простото брашно - от 25 цента килото, но е много добро и се точи много лесно. Естествено тука в Германия никъде не намерих да се продава тънка точилка и за това си купих една дръжка за метла, която върши чудесна работа.
За Коледа направих баница с тиква (тиквата се оказа по-голям проблем от корите, но намерих на пазара за грешните 1,30 Евро за килорам). Баница с късмети ще правя за Нова Година.
Който реши да се пробва да точи сам да има пред вид, че в тестото се слагат 2 лъжици оцет и 2-3 лъжици олио. Така става по-разтегливо. Иначе за тестото около 750 г брашно, сол, топличка вода - около 500 мл, може 1 яйце, но не е задължително, а ако искате баницата да е вкусна и след няколко дни - половината от водата се замества с прясно млако. Като се омеси тестото се разделя на 6 топки и се оставя да почива около половин час. След това направо само се точи. Като се точат корите се ръсят отгоре с брашно, да не залепват.
Колкото и да са хубави готовите кори, домашно точената баница си остава несравнима! На който се престраши - успех! 
| |
|
|
|
|