Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 21.10.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Тема Кори за баница?????нови  
АвторJOY (Нерегистриран)
Публикувано23.12.05 00:49



Може да се стори смешен въпроса ми, но хора издирват в Германия кори за баница и твърдят,че нямало...

Помогнете ако знаете къде се намират! Не може да няма- тези немци щрудел не ядат ли?



Тема Re: Кори за баница?????нови [re: JOY]  
Автор glocke (medna)
Публикувано23.12.05 09:47



има по магазините едни кори, които са като нашето бутертесто, казват му Blätterteig.

за баница и баклава можеш да потърсиш в турските магазини. за баницата са малко по дебели, от тези за баклавата!!!

Весели празници!!!



Тема Re: Кори за баница????? [re: JOY]  
Автор BibaМодератор ()
Публикувано23.12.05 12:29



Аз купувам корите за баница от един турски магазин. Малко по-дебели са от нашите "фини точени корени", но са вкусни.
Щрудела мисля, че не се прави с кори за баница, поне това което съм виждала аз е било с доста дебели пластове тесто...



Тема v turskite magaziniнови [re: Biba]  
Авторpipi (Нерегистриран)
Публикувано23.12.05 15:12



v turskite magazini shte namerish kori! Vesela koleda!



Тема Re: v turskite magaziniнови [re: pipi]  
АвторFifi (Нерегистриран)
Публикувано24.12.05 08:29



Da vav vsichki turski magazini e pulno sas niakolko vidive kori za banica, ima i leko prepecheni, e ne sa ot nai-tunkite ama stavat.
Besela Koleda na vsichki koito kato mena shte praznuvat v Germany!!!



Тема Re: Кори за баница?????нови [re: JOY]  
Автор die kaka (минаващ)
Публикувано25.12.05 13:24



Аз си ги точа сама. Купувам най-простото брашно - от 25 цента килото, но е много добро и се точи много лесно. Естествено тука в Германия никъде не намерих да се продава тънка точилка и за това си купих една дръжка за метла, която върши чудесна работа.
За Коледа направих баница с тиква (тиквата се оказа по-голям проблем от корите, но намерих на пазара за грешните 1,30 Евро за килорам). Баница с късмети ще правя за Нова Година.
Който реши да се пробва да точи сам да има пред вид, че в тестото се слагат 2 лъжици оцет и 2-3 лъжици олио. Така става по-разтегливо. Иначе за тестото около 750 г брашно, сол, топличка вода - около 500 мл, може 1 яйце, но не е задължително, а ако искате баницата да е вкусна и след няколко дни - половината от водата се замества с прясно млако. Като се омеси тестото се разделя на 6 топки и се оставя да почива около половин час. След това направо само се точи. Като се точат корите се ръсят отгоре с брашно, да не залепват.

Колкото и да са хубави готовите кори, домашно точената баница си остава несравнима! На който се престраши - успех!




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.