Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:37 30.10.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Тема рентакар?нови  
АвторPaди (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 11:54

Изгодно ли е наемането на рентакар за 3 души за пътуване до Германия за една седмица? какви такси се плащат допълнително? Каква е цената на бензина? И какво е разстоянието София-Лайпциг? Ако някой има добрината да ми отговори на въпросите ще съм безкрайно благодарен!!! .....а пътищата как са?

Тема Re: рентакар? [re: Paди]  
Автор BibaМодератор ()
Публикувано29.11.05 15:07

Дали е иzгодно неzнам, нямам представа колко струва в БГ кола zа една седмица. раzстоянието София_Лайпциг е около 1600 км, а бенzина в момента тук е около 1,20 евро zа литър. За таксите някой друг да каже...
Лек път

Тема Re: рентакар?нови [re: Paди]  
Авторnea (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 23:04

Privet Radi,

mislja 4e za vas trimata ne se rentira sas kola.

Majat mi kara sas slujebna kola tova ljato dva pati do BG, parvia pat mina prez
Jugoslavien, vtorija pat prez Rumenien.
Prez Rumenien e patja po dobar (obratno ot tova koeto schte namerisch v Interneta preporatscho).
Zavissi ot Kolata no okolo 7-8 pati palen tank (otivane & vraschtane) ti trjabva.
Dopalnitelno okolo 100 € (taksen, Vignetten, Mostove, Autobahn...), samo v Rumania za tranzitno ti vzamat okolo 45 €.

Obschta gruba smetka za Tank: 420 €
Taksen: 100 €
naem za Kolata moje bi: 400 €

Ne izklutschvai i neprijatnite momenti za balgari po granizite.....

sas Samolet schte vi e po prijatno i verojatno sas zenata po izgodno

Тема Re: рентакар?нови [re: Paди]  
Авторnea (Нерегистриран)
Публикувано29.11.05 23:10

sorry, takmo protschetoch postinga na Biba, edin do dva tanka moje bi po-malko ste vi trjabva, majat mi patuva Hannover - Varna tova e 500-600 km po- daletsche.

Тема за забравилите български:нови [re: nea]  
Автор navy (PhD)
Публикувано30.11.05 16:56

казва се резервоар, а не танк, респективно Югославия Jugoslavien, Румъния Rumenien, магистрала Autobahn, такси taksen, колата се пише с малка буква, зависи с едно "с" Zavissi ot Kolata, между по и изгодно се слага тире- "по-изгодно"po izgodno .
Но виж, "наем" е "Mitte"!

ДАВАЙ СТОЙКО, САМ СИ

Тема Re: за забравилите български:нови [re: navy]  
Авторnea (Нерегистриран)
Публикувано30.11.05 21:02

....tja, kakvo schtasti imam tsche ne stanach balgarska sekretarka, tsche i ot glad schte umrem....

Тема Re: за забравилите български:нови [re: nea]  
Авторвaджaйнa (Нерегистриран)
Публикувано02.12.05 06:22

като те чета и за немска не бих те наела. пише се Taxen, a не Taksen. Jugoslawien, a не Jugoslavien. Rumänien, a не Rumenien. Между другото с кола наета в България ще ви е малко трудно да напуснете границата. в смисъл трябва да се оръсите доста за застраховка, а и повечето фирми няма да се навият да ви дадат да я изнесете. а границата няма как да я напуснете ако фирмата не ви е издала едно документче, дето да представите на чичко митничар. освен тва в България повечето фирми дават под наем с ограничение на километрите. а лайпциг е бая далече. ама питай си фирмите все пак, кво питаш нас. ние да не сме фирма за коли под наем. за опит някой да е имал с подобни фирми да питаш разбирам, ама да ни питаш колко ще струва. не знаем.

Тема Re: за забравилите български:нови [re: вaджaйнa]  
Авторtoi (Нерегистриран)
Публикувано02.12.05 10:34

ei taia balgarska prostotia niama granizi,
e ti kwo kaza sega??? nishto ne kaza!
momi4eto pone si wzima ot wremeto da pishe i se opitva da pomogne a ti kwo? samo
opluvash ili gramatika ili shto niakoi zadawal takiwa waprosi.
na takiwa wsi4koznaeshti prosta4ki kat tebe nikoi i ne iska mnenieto nito v BG nito v DE.
I v badeshte da ne govorish ot nashe ime 4e twoite brashtolewizi ne predstaviat
ni4ie mnenie tuk.

Тема Re: за забравилите български:нови [re: toi]  
Авторвaджaйнa (Нерегистриран)
Публикувано11.12.05 02:35

казах ли й за застраховката? казах й!
казах ли й за митницата? казах й!
казах ли й за ограничените километри? казах й!
посъветвах ли я да се обърне към фирмите за коли под наем за повече инфо? направих го!

ти какво умно каза, че на мен си тръгнал да държиш сметка, а? и тръгнал за българска простотия да говори! а ти какъв си бе? не си ли българин? или чакай, от няколко години си в германия и се имаш за нещо повече ли? виж се бе, смешник! направо ми бъркат в гъза като ми обобщават "немска точност", "италиански чар" и "българска простотия". и най гадното е, че подобни негативни неща с етикет "българско" отпред ги пишат цървули като тебе, дето имат комплекси, че са българи и че са прости. ти си българин, баба ти и дядо ти са българи и като говориш за българска простотия, казваш "ние всички сме прости, щото сме българи" и показваш колко ниско мнение имаш за самия себе си и че си цървул.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.