|
Тема
|
AUFENTHALTSERLAUBNIS de
|
|
Автор | Scorpio_67 (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.05 21:53 |
|
Здравейте! Искам да помоля за вашата помощ- вероятно някой има достатъчно опит и може да го сподели . След като се омъжих преди 2 месеца в Германия получих AUFENTHALTSERLAUBNIS за 1,5 години със забележка: Erwerbsttätigkeit gestattet
Какво означава това ? След колко време имам право на разрешение за работа? Всичко за мен е толкова ново и объркано, така че благодаря за съдействието ви предварително!!!
| |
|
Вече имаШ право на работа (това оzначава zабележката ).
Неzнам само дали трябва да иzвадиШ отделно раzреШително zа работа (zа пред работодателя) или и паспорта само е достатъчен.
На мен като ми иzдадоха първото раzреШително zа пребиваване то само по себе си не даваШе право на работа, това раzреШително се вадеШе отделно в Арбайтсамта, но това беШе преди 6-7 години, от тогава промениха някои неЩа. При всички положения обаче вече имаШ право на работа, дано и да си намериШ
| |
Тема
|
Re: един съвет
[re: Biba]
|
|
Автор | няkoй (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.05 23:59 |
|
търси на първо време 400 €- Basis/Job, отбягвай Arbeitsamt-a.
или чрез обяви във вестник, или чрез бюро- посредник (Zeitarbeit/Arbeitsvermittlung).
Влезеш ли в системата, после по-лесно ще намериш свястна работа, вече ще познаваш хората, а и те- тебе.
Ако отначалото се засилиш в Aрбейтсамт-а, все ще ти измислят пречки:
- те самите не са от най-компетентните по намиране на работа на работния пазар;
- ще те пратят първо на курс по немски; Плащаш си сама, защото нито си от немски произход - аусзиедлер, нито си еврейка, или?
- след време ще ти пишат, че с твоята непризната още квалификация, доколкото я имаш от БГ, си „унфермителбар„ т.е. влизаш в кюпа на неквалифицираните......
Ако мъжът ти и семейството му имат връзки, нека да помагат, иначе е трудно без стаж в Гя, независимо дали си млада.....
Успех в намирането!!!!! 
| |
Тема
|
Re: AUFENTHALTSERLAUBNIS de
[re: Biba]
|
|
Автор |
Nirvana (?x?) |
Публикувано | 10.11.05 08:35 |
|
S tova Auflage mozhe napravo da se pochne rabota bez da se hodi do Arbeitsamt, tova e novoto sled vlizaneto na novija Aufenthaltsrecht v sila. Ausländerbehörde ima veche funkciite i pravata na Arbeitsamt za chuzhdencite.
| |
Тема
|
[re: Scorpio_67]
|
|
Автор | scorpio_67 (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.11.05 21:52 |
|
Огромно БЛАГОДАРЯ за информацията и за отзивчивостта!
| |
Тема
|
[re: scorpio_67]
|
|
Автор | Vera (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.11.05 23:43 |
|
Az sam omujena v Germany ot 20 dena imam 3 godishna viza s pravo na rabota. Obiasniha mi s pasporta napravo, bez nikakvi drugi razreshitelni.
| |
Тема
|
[re: Vera]
|
|
Автор | stefan (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.05 14:39 |
|
Kakvo to4no pi6e v visata po otno6enie pravoto za rabota?
| |
|
|
|
|