Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:36 22.10.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Тема AUFENTHALTSERLAUBNIS deнови  
АвторScorpio_67 (Нерегистриран)
Публикувано09.11.05 21:53

Здравейте! Искам да помоля за вашата помощ- вероятно някой има достатъчно опит и може да го сподели . След като се омъжих преди 2 месеца в Германия получих AUFENTHALTSERLAUBNIS за 1,5 години със забележка: Erwerbsttätigkeit gestattet
Какво означава това ? След колко време имам право на разрешение за работа? Всичко за мен е толкова ново и объркано, така че благодаря за съдействието ви предварително!!!

Тема Re: AUFENTHALTSERLAUBNIS de [re: Scorpio_67]  
Автор BibaМодератор ()
Публикувано09.11.05 23:23

Вече имаШ право на работа (това оzначава zабележката).
Неzнам само дали трябва да иzвадиШ отделно раzреШително zа работа (zа пред работодателя) или и паспорта само е достатъчен.
На мен като ми иzдадоха първото раzреШително zа пребиваване то само по себе си не даваШе право на работа, това раzреШително се вадеШе отделно в Арбайтсамта, но това беШе преди 6-7 години, от тогава промениха някои неЩа. При всички положения обаче вече имаШ право на работа, дано и да си намериШ

Тема Re: един съветнови [re: Biba]  
Авторняkoй (Нерегистриран)
Публикувано09.11.05 23:59

търси на първо време 400 €- Basis/Job, отбягвай Arbeitsamt-a.
или чрез обяви във вестник, или чрез бюро- посредник (Zeitarbeit/Arbeitsvermittlung).

Влезеш ли в системата, после по-лесно ще намериш свястна работа, вече ще познаваш хората, а и те- тебе.

Ако отначалото се засилиш в Aрбейтсамт-а, все ще ти измислят пречки:
- те самите не са от най-компетентните по намиране на работа на работния пазар;
- ще те пратят първо на курс по немски; Плащаш си сама, защото нито си от немски произход - аусзиедлер, нито си еврейка, или?
- след време ще ти пишат, че с твоята непризната още квалификация, доколкото я имаш от БГ, си „унфермителбар„ т.е. влизаш в кюпа на неквалифицираните......

Ако мъжът ти и семейството му имат връзки, нека да помагат, иначе е трудно без стаж в Гя, независимо дали си млада.....

Успех в намирането!!!!!

Тема Re: AUFENTHALTSERLAUBNIS deнови [re: Biba]  
Автор Nirvana (?x?)
Публикувано10.11.05 08:35

S tova Auflage mozhe napravo da se pochne rabota bez da se hodi do Arbeitsamt, tova e novoto sled vlizaneto na novija Aufenthaltsrecht v sila. Ausländerbehörde ima veche funkciite i pravata na Arbeitsamt za chuzhdencite.

Тема Re: AUFENTHALTSERLAUBNIS deнови [re: Scorpio_67]  
Авторscorpio_67 (Нерегистриран)
Публикувано10.11.05 21:52

Огромно БЛАГОДАРЯ за информацията и за отзивчивостта!

Тема Re: AUFENTHALTSERLAUBNIS deнови [re: scorpio_67]  
АвторVera (Нерегистриран)
Публикувано14.11.05 23:43

Az sam omujena v Germany ot 20 dena imam 3 godishna viza s pravo na rabota. Obiasniha mi s pasporta napravo, bez nikakvi drugi razreshitelni.

Тема Re: AUFENTHALTSERLAUBNIS deнови [re: Vera]  
Авторstefan (Нерегистриран)
Публикувано15.11.05 14:39

Kakvo to4no pi6e v visata po otno6enie pravoto za rabota?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.