Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:40 16.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема БГ Виза за чужденцинови  
Автор iom ( :)(:)
Публикувано14.06.05 11:59

Здравейте.

Имам следният въпрос, на който се опитах да намеря отговор по различни начини, но неуспешно. Надявам се някой от тук да помогне.

Приятелката ми не е европейска гражданка, но има студентска виза като мен. Искаме да си ходим заедно до БГ. Въпросът е: трябва ли виза на гаджето ми или не. При положение, че не е от Европа? Мисълта ми е, че за 2 седмици не виждам смисъл да се изважда виза, малко смешно ми звучи... но. Семейството ми вече е пратило писмото покана.

Мерси предварително.

Биарт.

Тема Re: БГ Виза за чужденцинови [re: iom]  
АвторГpaничap (Нерегистриран)
Публикувано14.06.05 12:25

Зависи все пак откъде е. Най-добре е да питаш в най-близкото консулство дали и трябва. БГ виза се вади на момента мисля и струва 20тина евро. Не виждам какво му е смешното, ако я върнат на границата и ти няма много да се смееш сигурно.

Тема Re: БГ Виза за чужденцинови [re: Гpaничap]  
АвторHяkoй (Нерегистриран)
Публикувано14.06.05 15:40

Ако не е от развита страна като САЩ, Япония, Австралия, и т.н. и не е ЕС гражданка, ще й трябва виза. Тази виза се вади на базата на покана, която ти трябва да и пратиш. Визата е туристическа за по-малко от 30 дни и отнема около 10 дни за да се получи от консулството. Това, че е на студентска виза няма никакво значение освен ако не искаш едногодишна виза с право на многократно влизане в страната. Тогава студентската й виза може да се използва като причина за изискване на едногодишна виза. Забележи, че поканата не е просто свободен текст, ами бланка, която трябва да вземеш от общината по местоживеене. След това тази бланка трябва да се завери при нотариус и накрая да се завери от общината. Валидна е за 1 година. Минах по този път за да поканя един колега от азия на гости и знам, че е така.

Тема Re: БГ Виза за чужденци [re: Hяkoй]  
Автор iom ( :)(:)
Публикувано14.06.05 16:49

Мерси много zа отговра, полу4их су6тата информация от вун6но министерство днес.

АвторTpoян (Нерегистриран)
Публикувано14.06.05 22:54

Iom, kакво ти написаха?
Предай ако обичаш тази информация и по нататъка.

Авторhm (Нерегистриран)
Публикувано14.06.05 22:55

Trqbva da si izvadi viza,no ne vizdam za6to da se vzima blanka ot bg
Sled kato ziveete tuk,za6to ne otidete direktno v posolstvoto i s tvoq pomo6t(kato bylgarin/ka) da i vzemete viza?A ako po4ivkata e paket ot nqkoe tur. bjuro,moze bi 6te i izdadat viza vednaga.

Тема Re: БГ Виза за чужденцинови [re: hm]  
АвторTONl (Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 17:59

Ako si balgarin, kojto jivee tuk, ne stava. Trjabva da e spezialnata blanka, ot bg. I vizata nikak ne e eftina. Nie koga si hodihme s moja prijatel (NON EUROPE)za mnogokratna platihme kam 62 Evro, da ne beshe i poveche. Tova e palna smeshka. Na mojat prijatel ne mu trjabva viza za zjala Evropa vkluchitelno i Anglija-samo balgarite mu izkat. Pisna mi veche . Hajde da vlizame v EU, che da mahnat vizite i za tjah.

Тема Re: ГАДЖЕ е ЦИГАНСКА ДУМА!!!нови [re: iom]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 19:39

не мисля че има нужда от виза, ако е от ЕС-страна.

Тема Re: ГАДЖЕ е ЦИГАНСКА ДУМА!!!нови [re: aз]  
АвторTONl (Нерегистриран)
Публикувано17.06.05 11:56

Ami nali tova govorime, che ne e ot EU strana. Balgarija vse oshte ne e v EU, koeto oznachava, che dori i da imash shengenska viza ne oznachava, che za BG ne ti trjabva. Moja prijatelka brasilianka ima Unbefristet, jivee ot 25 godini vGermanija, no za BG i trjabva viza. Hodi predi mesez. Tova e majna - goljamo pazene ja pazim tazi nasha rodina, a to banditi i terosristi si vlizat i izlizat kogato i kakto si izkat (da ne kazvam, che te upravljavat). Kojto izka da hodi kato turist ili na gosti i njama kasmeta da e roden v Evropa, neka da se redi po opashkite, da go unijavat nashite prostakelnizi po giushetata v bg. posolstvoto v Berlin za da si ostavi parite v BG.

Автор Miggle ()
Публикувано17.06.05 15:08

Ето ви подробна информация zа виzи zа БГ. Намира се zа около 20 секунди на страницата на Вън6но.

http://www.mfa.government.bg/index.php?tid=3&item_id=10198

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.