Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:41 14.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Po-visok standart?нови  
АвторJim (Нерегистриран)
Публикувано09.02.04 20:48

Zdraveite, dovolni i nedovolni ot jivota v Germania

Kolko pati mislite, che standartat v Germania e po-visok ot tozi v Bg

az lichno mislia, che 10 pati ne mu mardat
Tai che ostavam tuk do pensia i posle v Majorka

Тема Re: Po-visok standart?нови [re: Jim]  
Автор бълrapckи cтyдeнт (гастарбайтер)
Публикувано09.02.04 20:57

Последно пенсионната възраст щяха да я вдигат на 67 - какво ще ти ползва Майорка, като няма да може вече да го дигаш?

Лятна и пролетна ваканция-това е помеждутък от време между две бачкания в Даймлер

Тема Re: Po-visok standart?нови [re: бълrapckи cтyдeнт]  
АвторStudent (Нерегистриран)
Публикувано09.02.04 21:41

tq mallorca veche ne e "in"
putzfraueninsel mu vikat v turisticheskite sredi..
znaish kyde e "in"..
malka podskazka..zapochva s "B" i zavyrshva na "ylgariq"

Тема Re: Po-visok standart?нови [re: бълrapckи cтyдeнт]  
Автор Gia ((former njakoj))
Публикувано09.02.04 21:41

I tam li...?! Az se nadjavah, che v Germany e po-niska.

Tuk sasto e 67 za po-mladite hora. Ako izobsto nesto ostane i tuk dotogava ot pensionnija fund... Ne che njakoj ste te spre, ako iskash da se pensionirash i mojesh da si go pozvolish, razbira se... Mojesh da pochnesh da teglish po-rano, na 62, no znachitelno po-malki sumi (tova se otnasja za Social Security, nesto kato darjavna pensija). Za da poluchish kakvoto i da e ot neja, trjabva da si rabotil naj-malko 10 godini v US. Inache otiva na vjatara, vapreki che si vnasjal prez tova vreme. Dori i na 67, tazi suma e obiknoveno nedostatachna. Zatova povecheto hora imat i dopalnitelen pensionen fund.

Тема Re: Po-visok standart?нови [re: Gia]  
Автор alex96 ()
Публикувано09.02.04 22:15

Беше 65 вече е 67. Пенсията е 67% от последната ти нетна пенсия. Има допалнителен фонд като застраховка живот да покрие липсващите 3 %. Пенсията се изчислява по внесените вноски. Ако не покриеш минимума има социална пенсия. Да се надяваме с приемането на БГ в ЕС да признаят годините трудов стаж.

Тема Re: Po-visok standart?нови [re: alex96]  
Автор Gia ((former njakoj))
Публикувано09.02.04 22:36

Пенсията е 67% от последната ти нетна пенсия.

Sigurno si imal predvid zaplata... Tova mi zvuchi dosta nespravedlivo. Ami ako dosta godini si bil na po-visokoplatena rabota i taka sa se stekli obstojatelstvata, che nakraja zaplatata ti e po-niska? Izobsto li ne se vzemat pod vnimanie predishnite godini?

A sotzialnata pensija se dava dori i ako ne si rabotil vaobste li? Ako znaesh, interesno mi e kakav e razmerat i v momenta, primerno?

Тема аз да не се правя на луда ама какво значинови [re: Jim]  
АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 14:43

"По-висок стандарт" не съм икономистка, ходя на работа, така че някой може ли да ми напише елементарна формула по която се изчислява стандарта!?

Тема Re: аз да не се правя на луда ама какво значинови [re: Лили]  
Автор Lututu (непознат)
Публикувано10.02.04 14:55

Standart= broya na shokoladite za edin mesec, koito mojesh da si kupish sas zaplatata, koyato poluchvash, kato pri tova imash predvid, che v sluchay, che gi izyadesh vsichkite, vse pak shte poluchish snosna i profesionalna lekarska pomosht, za da oceleesh.

Тема Re: Po-visok standart?нови [re: alex96]  
Автор Jupiter (1000th Ocean)
Публикувано10.02.04 14:58

Скрий се някъде.

Тема 14x607,- godishnoнови [re: Gia]  
Авторaxxxx (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 15:25

no comment.... скрих се ....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.