Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:01 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Stiskam zabiiiii,oste malkoooo..нови  
Авторewar (Нерегистриран)
Публикувано24.01.04 16:28

Bahti tuka v DE ne se di6a ve4e!struvami se 4e zivota stava se po truden tuka mai!ama imam oste 1 godina do Diplom!stiskamee zabiiiii....
vie kak se 4uvstvate?

Тема Re: Stiskam zabiiiii,oste malkoooo..нови [re: ewar]  
АвторFlaum (Нерегистриран)
Публикувано24.01.04 18:29

kato nowodoshli - ne osobeno cwetushto...

Автор Strandjata (Meчтател)
Публикувано24.01.04 21:43

Трудно е наистина, кризата е сериозна, дето вика един познат, само се чува за фалити и уволнения, а не за нов бизнес и назначения... Ама това няма да е вечно... Важното е тихо-кротко да следваш целите си и всичко ш'се оправи.

Аз например в момента съм безработен и с много дългове (над 10000 Евро) и немската държава ми отпуска Arbeitslosengeld къде 1000 Евро до края на септември, които едвам стигат за преживяване (наем, храна, транспорт, телефон и Internet, лихви, нещичко за децата). А работа отнийде няма, е сега един германец, много добър компютърен специалист, с когото в една фирма сме работили преди тя да фалира, ми пише, че и той не може да си намери работа... Е, той е над 40-годишен де, и това е негативен фактор, кво да се прави. Ама сега какво, да се завием с бял чаршаф и да вървим към гробищата ли, както се казваше във вица за ядрената война? Не бива. Германия (особено пък тука около Алпите, дето живея) си заслужава усилията да се борим и утвърдим в нея като сериозни и културни европейци и временните кризи (как викаше бай Тошо - някои негативни явления) не трябва да ни обезсърчават. Как е в живота - човек расте при своите родители, после се събира с друг човек и създава ново семейство. Така е и на по-високото ниво, човек расте в своята Родина, после се оглежда, харесва си някоя държава и се интегрира в нея. И ако половинката ти някой ден легне болна, ще побегнеш ли подсмърчайки при майка си и баща си? Не, разбира се. Германия сега е болна, но тя ще оздравее и смешно би било ако сега се разбягаме...

Айде дръжте се всички хъшове, еййй, преди 130 години бяхме в Браила, сега сме по немско, да сме живи и здрави и напред

Живота не е нито толкова хубав, нито толкова лош, колкото си го представяме

Тема Re:нови [re: ewar]  
Автор himbeer (sedmiq elen)
Публикувано24.01.04 23:36

хайде бутай даскалото,че да не те бута то тебе

Наистина много zакъсват нещата.

Аz пък каквато съм шемет се zаписах да уча година и половина след абитура и после пък zабременях Голямо учене направо Поне работата си не zагубих,ама немога да стигна далеч само с абитур.

Могат само да се опитват да ти приписват някои малки отговорности zа самочувствие,ама кинти трябват На някой места минава номера , колеги,какво да ги правиш

Тема Re: Stiskam zabiiiii,oste malkoooo..нови [re: Strandjata]  
Автор бълrapckи cтyдeнт (гастарбайтер)
Публикувано25.01.04 14:46

Гледам, малко носталгик си падаш, щом помниш на Тодор Живков бисерите.

Значи сигурно си спомняш предването "Всяка Неделя" и сериите с розовата пантера Пинко. Сещаш ли се, как Пинко се чупеше от някъде - отзад се виждаше едно облаче прах?

Е, същото облаче прах ще го гледаме след теб и след много други българи, в секундата в която някой в БГ им предложи заплата от 1000 - 1500 лева. Ще забравиш и за Алпите, за за "сериозни и културни европейци " (хаххахаха, каква смешка!), и за временните кризи и за арбайтсамтовете и за всичко останало.

P.S. "сериозни и културни европейци" в баварските села??? Точно пред тея нашите селяни от Симеоново и Негован могат да минат за аристокрация, хахаххахаа!

Лятна и пролетна ваканция-това е помеждутък от време между две бачкания в Даймлер

Тема Re: Stiskam zabiiiii,oste malkoooo..нови [re: бълrapckи cтyдeнт]  
АвторГoшo (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 15:50

Студентче, мойш ли ми кайш кат си толкоз умничък к'во аджеба би станало в секундата в която баба ти беше мъжка??? Умрем да разберем!!!

Тема прост въпрос - прост отговор!нови [re: Гoшo]  
Автор бълrapckи cтyдeнт (гастарбайтер)
Публикувано25.01.04 15:55

Ако баба ми беше мъжка, щеше да ти го натръшка!

Aко имаш други въпрости, заповядай пак.

Лятна и пролетна ваканция-това е помеждутък от време между две бачкания в Даймлер

Редактирано от бълrapckи cтyдeнт на 25.01.04 16:17.

Тема Re: Stiskam zabiiiii,oste malkoooo..нови [re: Strandjata]  
Авторxx (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 20:51

Евала!!!, браво!!!, страхотно си го написал ... Но малко хора са дошли тук "да се борим утвърдим в нея като сериозни и културни европейци" както пишеш - повечето са тук да ползват "стандарта" - кола, домакинска и битова техника и т.н., и не правят разлика между Симеоново и Негован и манталитета тук, а и пет пари не дават за европейската култура и ценности.
Само една малка забележка - немската държава НЕ отпуска Arbeitslosegeld - знаеш, че на "Abrechnung der Brutto-Netto-Bezüge" - фиша от заплатата по нашенски - има AV-Beitrag (Arbeitslos Versicherung) който плащаме - демек застраховка за безработен - това си е най-обикновена застраховка (както за колата), само че се регулира от държавата и Arbeitsamt.

Тема Re: Stiskam zabiiiii,oste malkoooo..нови [re: бълrapckи cтyдeнт]  
Автор Strandjata (Meчтател)
Публикувано25.01.04 20:54

Ех, личи си, че не ти е ясно с какъв уникат в светвен мащаб си имаш работа.

Само за пояснение на всички - още откак съм тръгнал за Германия, никога не съм забравял, че все пак не съм един от тях, ами един от нас. Така както човек кат се ожени, не трябва да си забравя родителите, така също и когато се опитва да емигрира, не трябва да си забравя Родината, най-малкото щото само оттам не могат да го изгонят. Та значи имам си аз съответните връзки в България - и в София, и по всички градове - то иде от естеството на работата ми, нали съм бил сервизен инженер по банкови и транспортни компютърни системи. Помнят ме хората, уважават ме. Един от сериозните шефове на банковата компютърна мрежа, дето в момента на нашето запознанство искаше да ме метне през прозореца за хакерски експерименти, сега нон-стоп ми пази важно мрежово-администраторско място за въпросните 1000 лева, дето ме питаш. И аз все му отговарям така: "Пази туй място за черни дни, ама стискай палци да фана немския паспорт, да не е нахалос дет толкова съм висял в Бавария". И той се усмихва тъжно, сипва ми един сок и казва:"Еххх, и тука има криза и съкращения, ама за кадърни хора винаги ще има място".

Тука не е място за хвалби, аз не съм Господ, квото си мога - мога си го, каквото не мога - не мога, най не мога да се разправям с простаци, докат измисля кво да им кажа, те вече ме подритнали и си заминали, пу да се не случва

Айде пиши, ако ти се работи в България за 1000 лв, може да врътна някой телефон, но първо да е ясно, че няма да се изложиш, еййй, на мен ми се пише после...

До скоро!

Живота не е нито толкова хубав, нито толкова лош, колкото си го представяме

Авторbebchica (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 21:40

A pyk az si imam rabota v nai-goliamoto bavarsko selo, no shte napuskam-dobrovolno - veche 2 g. ne moga da svikna v nemsko. I tazi godina mai shte poemam obratno kym Sofia. Niakoi znae li kak moga da si prenesa do Sofia mebelite nai-evtino?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.