Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:00 17.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Германия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Колко сигурни са банкитенови  
Автор alex96 ()
Публикувано07.01.04 15:33

Стреснах се от това, което покаЗаха по телевиЗията. Ако на някой е исвестен номера на банковата ти сметка, беЗ проблем може с формуляр За превод да иЗтегли пари дори с раЗличен подпис.
Случаят беШе пробван и действаШе. онлайнбанкинг не е реШение. Внимавайте накого и кЪде си давате номера на сметката.

Тема Е, и?нови [re: alex96]  
Автор бълrapckи cтyдeнт (гастарбайтер)
Публикувано07.01.04 19:49

Ако на мен ми откраднат пари от сметката, аз на свой ред ще открадна същата сума от някоя чужда сметка и така пак ще съм квит.

Нали знаеш как гласи една от интерпретациите на Закона за запазване на масата:

"В природата нищо не се губи и не се създава, а само сменя притежателя си!"

Ако заживееш с тази максима, изведнъж ще ти стане по-леко и няма да се притесняваш, че някой ще те ограби или причини вреда.

Лятна и пролетна ваканция-това е помеждутък от време между две бачкания в Даймлер

Тема Re: Колко сигурни са банкитенови [re: alex96]  
Автор BibaМодератор (модератор)
Публикувано07.01.04 20:31

Точно този факт не би трябвало да те притеснява. Формуляра се нарича Einzugsermaechtigung и ако някой ти е изтеглил пари от сметката без твое разрешение имаш 6 седмици време да си ги вземвш обратно. Трябва само да се обадиш до банката (или да отидеш до там) и да кажеш, че е станала грешка- веднага ти се превеждат парите обратно. 6 седмици са достатъчно време да се реагира така че спокойно.
Лошо става ако сам си превел парите на някой и той те измами в последствие- тогава връщане назад няма...

Упс, извинявай, сега се сетих, че и аз го гледах този случай по телевията и там наистина ставаше дума за теглене на пари като се представяха за собственика на сметката, обаче въпреки това банката е длъжна да възстанови парите, защото грешката е в нея.
Приятен ден и дано да не ни се случва на нас

Редактирано от Biba на 07.01.04 20:37.

Тема Re: Колко сигурни са банкитенови [re: Biba]  
АвторLцwe (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 17:23

Tova za Einzugsermдchtigung e verno. No tapoto e, 4e moje naistina da popalni6 formuliar za prevod ot 4ujda smetka. Nujno ti e samo da znae6 nomera na smetkata, da fal6ifizira6 podpisa i si gotov. Predpologam 4e posle potarpevshia pa k6te si vazstanovi sumata, no ostava razpraviata za nego(teb). Goliama tapotia e, v bankata kato prava prevodi dori na mi iskat pasporta, da vidat az li sam, na sam li az! Prosto ne mojah da povervam parvia pat kato napravih prevod na gi6e v bankata, 4e ne mi iskaha pasporta. V BG valuta da obmeni6 te pitat v bankata kak se kazva6, a az prevodi ot smetka na smetka bez pasport ni6to ne stava.

Тема Така, енови [re: alex96]  
АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 17:39

Банките не са много сигурни, за това аз никога не си давам контото на никой.

Тема да в БГ ще те питат, но в Германия служителкатанови [re: Lцwe]  
АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 17:44

не и плащат да играе роля на паспортен контрол, за това тя си гледа работата.

Тема Re: Така, енови [re: Лили]  
АвторLцwe (Нерегистриран)
Публикувано27.01.04 16:26

He, he! Za kakvo ti e togava tva konto, kato ne go dava6 na nikoi? Kak 6te si polu4i6 parite ot rabota primerno? Po-spoko, teoreti4no e lesno da ovatriat, no prakti4eski, ne 4ak tolkova. Osven tova po tozi na4in moje da se napravi samo prevod na dr. smetka i pa k6te bade zase4eno na koq smetka e prevoda i 6te si polu4i6 obatno parite sled razpravia de:)
Da ne se slu4va na nikoi!

Тема Re: Така, е [re: Lцwe]  
Авторbebchica (Нерегистриран)
Публикувано27.01.04 17:02

на мен ми се е слуЧвало да тегля пари от банката при служител и да не ми поиска паспорт или каксвто и документ zа самолиЧност. хвЪрля едно око на подписа и тва е.

Тема a kva i e rabotata?нови [re: Лили]  
Авторpen4o (Нерегистриран)
Публикувано27.01.04 17:02

a kva i e rabotata - da izvyrsva operacii po smetkata ti po narezdane na neauthoriziran za tova chovek li?
ne mislja taka.
ne sa se parili mnogo, zatova niamat svestna procedura. osobeno po selata.
no ako e stanalo takova nesto, naistina ste ti vyrnat parite. taka che problema si e tehen - na bankata.

Тема Re: Колко сигурни са банкитенови [re: alex96]  
Автор MitUK (Novak)
Публикувано27.01.04 21:46

Добре явно не са сигурни банките, но аз сега да ви питам щото явно разбирате повече от мен....щото ще идвам в Германиюто за между 4 и 7 месеца.... Да ми кажете коя банка ще ми е най-изгодно да си откиря сметка.. .идвам като Еразмус Студент от Англия...

хайде бблагодаря ви ппредварително!!! И повече късмет ви желая, че да нв ви/ни вземат паричките ;0))

Поздрави
Митака

Животът е прекрасен ... а всичко останало е песен!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.