|
Тема
|
Знаете ли Химна на България?
|
|
Автор | Flaum (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.03 17:50 |
|
Имам въпрос към всички, независимо дали са в чужбина или в България. Знаете ли втория куплет на Химна? Скоро ми се случи нещо много потресаващо: бях на едно българско събиране и в 12 часа пяхме Химна. разбира се беше много вълнуващо и тъжно, но...когато започна вторият куплет, се оказа , че аз съм единствената, която го знае наизуст...стори ми се много странно и ми стана болно, още повече, че присъстващите бяха едни от наи интелигентните млади хора, които познавам, пове4ето от тях истински родолюбци, в наи 4истия смисъл на думата....моля вси4ки, които смятат да се заяждат на темата " какви родолюбци сте вие в 4ужбина", да си изберат друг постинг. интересуват ме откровените ви мнения по проблема ми...
благодаря
| |
Тема
|
Химн на Република България
[re: Flaum]
|
|
Автор | Aз cъм бълrapчe... (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.03 20:33 |
|
Драга Flaum, предлагам ти да отидеш в клуб "Българи в Америка", там на втората страница потърси темата "НА БЪЛГАРИЯ".
За съжаление това не е единичен случай. Много хора не знаят целия химн, а има такива дето не го знаят и въобще.
Ще го сложа и тук, дано все някой незнаещ, го научи.
Химн на Република България
Мила Родино
Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.
Припев:
Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.
Паднаха борци безчет
за народа наш любим,
майко, дай ни мъжка сила
пътя им да продължим.
| |
|
A sega kato se pribera sled NG shte si tatuiram i gerba shtoto me kefi maksimalno.
"Българите били свободолюбив народ. Понякога попадали в робство, но и тогава не работели."
| |
Тема
|
Е го на и гербът
[re: Libertado]
|
|
Автор | Aз cъм бълrapчe... (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.12.03 11:11 |
|
| |
|
"Паднаха борци без чет за народа наш любим..." знаеш, че Ние го знаем, Флаум... и другите ще го научат Чакам те да си го пеем
| |
|
|
|
|