|  | | 

| 

| 

| Тема |  Знаете ли Химна на България?   |  |  | Автор | Flaum (Нерегистриран) |  | Публикувано | 17.12.03 17:50 |  |  | 

Имам въпрос към всички, независимо дали са в чужбина или в България. Знаете ли втория куплет на Химна? Скоро ми се случи нещо много потресаващо: бях на едно българско събиране и в 12 часа пяхме Химна. разбира се беше много вълнуващо и тъжно, но...когато започна вторият куплет, се оказа , че аз съм единствената, която го знае наизуст...стори ми се много странно и ми стана болно, още повече, че присъстващите бяха едни от наи интелигентните млади хора, които познавам, пове4ето от тях истински родолюбци, в наи 4истия смисъл на думата....моля вси4ки, които смятат да се заяждат на темата " какви родолюбци сте вие в 4ужбина", да си изберат друг постинг. интересуват ме откровените ви мнения по проблема ми...
 благодаря

|  |  |  
             | 

| Тема |  Химн на Република България  [re: Flaum] |  |  | Автор | Aз cъм бълrapчe... (Нерегистриран) |  | Публикувано | 17.12.03 20:33 |  |  | 

Драга Flaum, предлагам ти да отидеш в клуб "Българи в Америка", там на втората страница потърси темата "НА БЪЛГАРИЯ".

За съжаление това не е единичен случай. Много хора не знаят целия химн, а има такива дето не го знаят и въобще.
 Ще го сложа и тук, дано все някой незнаещ, го научи.

Химн на Република България

Мила Родино

Горда Стара планина,
 до ней Дунава синей,
 слънце Тракия огрява,
 над Пирина пламеней.

Припев:
 Мила Родино,
 ти си земен рай,
 твойта хубост, твойта прелест,
 ах, те нямат край.

Паднаха борци безчет
 за народа наш любим,
 майко, дай ни мъжка сила
 пътя им да продължим.

|  |  |  
             |  |  | 

A sega kato se pribera sled NG shte si tatuiram i gerba shtoto me kefi maksimalno.

"Българите били свободолюбив народ. Понякога попадали в робство, но и тогава не работели."

|  |  |  
             | 

| Тема |  Е го на и гербът  [re: Libertado] |  |  | Автор | Aз cъм бълrapчe... (Нерегистриран) |  | Публикувано | 19.12.03 11:11 |  |  | 

|  |  |  
             |  |  | 

"Паднаха борци без чет за народа наш любим..."  знаеш, че Ние го знаем, Флаум... и другите ще го научат
  Чакам те да си го пеем  

|  |  |  |  

|   | 
 |