|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Mannheim
|
|
| Автор |
Phill (Регистриран) |
| Публикувано | 31.07.03 18:44 |
|
|
Здравейте,
Като гледам всички питат, та и аз : а има ли българи в Манхайм? Чувам, че имало, но не познавам никой. Обадете се, ако сте от там, как вървят нещата, какъв е студентския живот. Аз скоро ще ходя да уча там и заради това питам.
Хайде със здраве!
| |
|
Тема
|
Re: Mannheim
[re: Phill]
|
|
| Автор | ulava (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.07.03 18:56 |
|
|
Ima, Ima... i v okolnostite syshto. Mannheim e interesen grad - obiknovenno hodq tam na pazar, kino i drugi takiva zabavleniq, che v moeto selo nqma . Samo za studentskiqt zivot ne sam sigurna.. bqh vednaz na edno studentsko party - ne losho!
Haide do skoro!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Гъprapka Пишльoвeeвa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.07.03 18:56 |
|
|
Тава село къде е? да неби да е от другата страна на Людвигсхафен?
| |
|
|
|
A, ne. Sram me e da kaza. Zashto pitash?
| |
|
|
|
А, и аз не го знаех къде е това "село", но го има на повечето карти - Людвигсхафен пък не знам къде е, трябва да видя . Едва ли може някой да знае всички градчета в Германия, въпреки, че за българските мерки Манхайм не е малък. А и не питах дали го знаете къде е.
Надявам се да е интересно да изкарам няколко години там, големите градове поне за сега не ме привличат. Като дойде време да печеля пари (като основно занимание), ще се замисля.
Хайде със здраве!
Редактирано от Phill на 31.07.03 19:16.
| |
|
Тема
|
[re: ulava]
|
|
| Автор | Gyrkowa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.07.03 19:34 |
|
|
чувала съм, за некакав такъв работнически град... дето и улиците имена нямали а само номера...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Gurkowa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.07.03 19:36 |
|
|
че ти малък ли си че не може да печелиш? Хората на 20 вече са Милионери... е или са чистачки в магазини...
Ама то зависи от хората повечето некадърници са бедни като сандалки...
| |
|
Тема
|
Гуркова, моля ви!
[re: Gurkowa]
|
|
| Автор | ulava (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.08.03 17:44 |
|
|
Гуркова, ако искате да си изкарате злобата някъде и на някой - моля ви - не тук и не на нас.
Освен това за Манхайм си говорим, а не за явно болната вам тема - парите и защо и как някой имат а други - не.
А улиците са номерирани по съвсем други причини. През 17-ти век Манхайм е бил разграфен във вид на шахматна дъска. Тогава едва ли е бил "некакав такъв работнически град".
Хайде до скоро!
| |
|
Тема
|
Да де и аз така си помислиш че
[re: ulava]
|
|
| Автор | Гpyдkoвa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.08.03 17:53 |
|
|
някой там като чели шах е и грал с хорицата и къщите им ама това не е много за разпрявяне.
Аз не бих се завъдила в този град не от злоба а от това че го намирам в момента зле а през вековете то и Буда е била Българска.
| |
|
Тема
|
Re: Да де и аз така си помислиш че
[re: Гpyдkoвa]
|
|
| Автор |
Phill (Регистриран) |
| Публикувано | 01.08.03 19:28 |
|
|
Благодаря за мненията. Това за улиците е вярно - четох в сайта на града (има си и сайт!). А ако не ми хареса специалността или пък нещо друго, трудно ли е да се премести човек в друг университет/град/? Питам в общи линии.
И благодаря предварително.
Хайде със здраве!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|