|
|
|
Тема
|
Шофьор
|
|
| Автор |
shkata2 (непознат
) |
| Публикувано | 27.01.09 08:06 |
|
|
Колко мога да изкарвам като шофьр в Канада?
Съпругата ми е с висше туризъм.Каква работа има за нея и съответното заплащане?
Благодаря предварително
| |
|
|
|
Аз не знам колко време ще ви отнеме да им обясните какво е това висше "туризъм". Ще ги шашнете.
| |
|
|
|
За да бъда честен, трябва да ти кажа, че следва да отделиш още доста време на проучване, четене, умуване, подготовка и тн. Няма директен отговор на въпросите ти. И двата профила са с много широк диапазон, казано на обикновен език - нямат кантар. Казано на английски - the sky is the limit. Като шофьор може да си на много ниска заплата - колкото за хляб и цигари, може и да си 'на пачка'. Като служител в туризъм, агенции за пътуване - пак същото. Не забравяй, че и двата профила подлежат да бъдат на основа собствен бизнес. Което те поставя в други граници.
Шегата на страна - това са нещата.
Успех
| |
|
|
|
Смятам да си подавам документите и да заминавам.
Не че ще стана по-богат но по-спокоен със сигурност.
В България живота става все по тежък.Богатите по-богати бедните по-бедни.
Надявам се там (ако ме одобрят разбира се) да не съм притеснен от морална и финансова гледна точка и че ще получа подкрепа от държавата ако имам нужда от такава.
| |
|
|
|
В България живота става все по тежък.Богатите по-богати бедните по-бедни.
И тук е така. Държавата може да ти помогне да затънеш тотално. Дават кредити докато фалираш.
| |
|
|
|
Tова е така, когато изядеш и изпиеш парите 'на зелено'. Вторият вариант е да си им фалираш едно хубаво, паричките да са си скатани на добро место, да си раздвижиш малко нещата с втори човек и да си започнеш някаква читава дейност, носеща приходи. След седем години пак ги поглеждаш тъжно, те си викат 'на тоя загубихме веднаж пари, ако нищо не му дадем, нищо няма и да възстановим. Нека му дадем нещо та поне да възстановим малко'. Познавам хора, дето така си я карат. Това се прави и горе във висините, не само при българските имигранти. И Тед Търнър го е правил и Доналд Трамп го е правил, ако не се лъжа......
| |
|
|
|
Има много възможности за работа като шофьор. Първо зависи в коя провинция ще се установиш. Трябва да се изкара съответното разрешително. По принцип шофьорските книжки от България важат само 3 месеца така че ще ти се наложи да се явяваш на теория и на практика отначало за всички категории които желаеш.
| |
|
|
|
|