Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:05 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Канада
*Кратък преглед

Тема vie za6to ste v canadaнови  
Автор koziakus (непознат )
Публикувано02.09.07 20:23

uvajaemi sanarodnici v canada
iskam da vi popitam ima li ne6to polojitelno ot
prestoia vi v canada
za6to pove4eto ot vas iskat da se pribirat
mnogo negativizam ima v tozi forum
imam 4uvstvoto 4e canada pravi mnogo hora ne6tastni
az takmo misleh da se opitam da sledvam v concordia (montreal) i da vloja usardie v celite si
imam magistarska stepen po filmova i tv rejisura dali 6te mi priznaiat horariuma
sa6to i staj kato tv rejiser moga li da se zapi6a magistratura ili 6te mi kajat da zapo4vam ot na4alo ima li smisal spored vas da se idva v canada ako sam re6il da se razvivam na drugo miasto razli4no ot BG Tuk ne vijdam za sega vazmojnost za razvitie molia vi za mnenie
blagodaria predvaritelno

Тема Re: vie za6to ste v canadaнови [re: koziakus]  
Автор passion flower ()
Публикувано03.09.07 03:38

Аз лично дойдох от авантюризъм.Не съм имала някакви цели за кариера или по-добър живот.Просто исках да видя какво ще стане.:)

Канада е много трудно място, но ако погледнеш в съседния форум, и там реват разни бълагари в момента....Навсякъде има всичко-и добро и лошо.Зависи от човека, характера му, късмета му, целите му и съобразителността и гъвкавостта му какво ще постигне.

Имай предвид,че поечето българи не са дошли като студенти тук, а като емигранти, за това им е било по-трудно.Като студент е по-лесно, защото си в свои води, имаш среда, сдобиваш се с местна диплома, която отваря врати....

Според мен е добра идея да дойдеш да учиш тук.Никой тук не може да ти каже какво ще ти признаят.Свържи се с факултета, където искаш да учиш и задавай въпросите си. Можеш да ги питаш и къде да си пратиш дипломата за оценка /креденшъл евалюейшън/. Моята я оцени WES-World Education Services и ми признаха магистратурата. Има ги в нета-пусни сърч на гугъл.Има нещо такова, че могат да ти признаят дипломата като основа за учене, но да не ти я смятат за достатъчно добра за работа.Тогава е по-добре да учиш и да излезеш с висока квалификация и призната тук диплома.Никой няма да те пита какво си учил пред последната си диплома. Така съм виждала да се оправят много специалисти, включително лекари.

Според мен най-добрата стратегия за професионална реализация е да намериш кое е най-доброто училище в света за това,което искаш да правиш и да кандидастваш там. Или поне кои са топ 10 училища за твоята специалност. Никъде не е лесно да се пробие с кино, така че да се надяваме,че имаш амбиция , талант, гъвкавост, висок стрес толеранс и че не приемаш "не" за отговор.Само това ще ти донесе успех.

успех

Тема Ревльовците не знаят английски и френски! [re: koziakus]  
Автор Утeшитeл (Истински)
Публикувано04.09.07 00:13

Аз мизерувах в БГ а тук и работата ми работа, и къщата ми къща и джиповете... абе - с две думи - доволен съм. Тия дето мрънкат - я с ЕЗИЦИТЕ са зле, я с образованието - такива работи. Тука местните са толкова мързеливи, че само малко усилия да положиш и много можеш да постигнеш - конкуренцията е много слаба. Ако владееш и ДВАТА ЕЗИКА, имаш security certificate и разбираш от компютри и мрежи - Канада е твоя (за другите страни не се произнасям, щото не съм живял там). Ми ето - за 4 години от агентче дето дрънка по телефона стигнах до началник отдел в министерство. С твойта ТВ режисура и ОТЛИЧНИ английски и френски - ще успееш. Усети ли на какво наблягам - ключът към успеха за нарича ОТЛИЧЕН ФРЕНСКИ + ОТЛИЧЕН АНГЛИЙСКИ. Без този ключ - отиваш в групата на ревльовците от която лъха негативизъм - еми да - много ясно - без 2-та езика си маймуна обречена на живуркане. Ревльовците може би са очаквали, че заради тях Канада ще проговори на Български - е НЕМА да стане - прекалено са тъпи за да научат Български, само обратното е възможно - ние да говорим на техните езици.

Тема Re: Ревльовците не знаят английски и френски!нови [re: Утeшитeл]  
Автор passion flower ()
Публикувано04.09.07 04:45

френският никак не е задължителен в Торонто

наистина е задължиелен за доста правителствени работи, както и за Квебек но за всичко друго/всякъде другаде-не е

аз не знам френски, и пак съм изключително доволна от кариерата си

.Не мисля, че повече врати щяха да ми се отворят ако знаех френски.

Тема Re: vie za6to ste v canadaнови [re: koziakus]  
Автор Bozdugan (Ritsar)
Публикувано07.09.07 03:12

Пич, просто повечето българчета които пишат в този форум немат акъл и не мое да вържат двата края в Канада и затва плачат за България от където са се измъкнали за насам по същата причина

Тема Re: vie za6to ste v canadaнови [re: Bozdugan]  
Автор nevidimka_1 (непознат)
Публикувано09.10.07 20:49

има различни положения....и много различни причини защо хората са оставили България...... и след това Канада е супер пак по различни причини за всеки..
едни познати имам, които казаха че на 3я ден от престоя си в Б са искали да си се върнат тук. защо? защото там нямат елемнтарни условия за живот... а тук имали дори вана...............

и ходели веднъж годишно на ски, че в БГ пак не могли да си го помислят..еееееееее, кво да си говориш с тия

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.