Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:19 14.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Канада
*Кратък преглед

Тема Работите ли  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано23.10.03 01:35

повече в Канада отколкото в България. Оставяме парите настрана, макар, че те са основният мотив. По ваше наблюдение, не канадците, вие работите ли повече? Значително повече или малко повече?

Ако някой си направи труда да ми сравни една успешна малка частна фирма в Канада с такава от България, в какво е разликата, за количеството и качеството на труд говоря!

This is my territory!

Тема Re: Работите линови [re: Lora_C]  
Автор NickName9 (newcomer)
Публикувано23.10.03 02:20

Работим много,
работим от сутрин до мрак,
а хляба е малко,
а хляба не стига, деца .....

Автор kanadetsМодератор ()
Публикувано23.10.03 08:41

Веднъж попитали Вуте:
- Какво можеш да правиш?
- Мога да копам - отвърнал той.
- А нещо друго можеш ли?
- Ами-и ... мога и да не копам!

Та и в Канада е така - едни копат, други не копат, трети чукат камъчки ... кой както се уреди!

Авторworker (Нерегистриран)
Публикувано24.10.03 20:30

Малка частна фирма - при това много успешна!
3 шефа (собственици, бели канадци), персонал 30-40. Състав: филипинци 80%, индонезийци 10%, канадци 5%, руснаци 3%, чехи 2%, българи 1%(аз, щото съм половин човек вече). Шефовете карат последните Мерседи и Баварци и Аудита, освен това ги сменят (ма не между тях си). Работна заплата на персонала 8$/час средно. Бачка се яко, плътно, по 8 часа на ден, не можеш да говориш по време на работа през мобилния си телефон (ако имаш такъв), то не можеш да говориш и с колегите си, ако шефовете са наоколо и ако филипинците те разбират.. та такива ми ти работи в Канадата...

This is Canadian way!

Тема Re: Работите линови [re: worker]  
АвторTO (Нерегистриран)
Публикувано24.10.03 21:28

az v BGto ne sam rabotil mnogo ama izkarvah dobri pari dori i po tukashnite standarti
kazarmata shtese da mi svitne masalceto ta zatva zabegnah (tochno togava hvanaha edna veriga za osvobojdavane)
a tuk se skasvam poveche i ot kazarmena rabota no ne s golemi finansovi uspehi
oh well...

Тема Re: Работите линови [re: TO]  
Авторзъбap (Нерегистриран)
Публикувано24.10.03 23:14

"az v BGto ne sam rabotil mnogo ama izkarvah dobri pari dori i po tukashnite standarti "
кво си работил в БГ-то, че тук не можеш да го работиш

Автор Lora_C (encaged)
Публикувано25.10.03 04:18

пак ли?

This is my territory!

Автор naminal (дерзаещ)
Публикувано25.10.03 06:42

Tava e mnogo intersna tema i za men.

Some edno pojasnenie. Trjabva d ase napravi razlika mejdu niskokvalificiran trud i kvalificiran....ili pak ako iskate sravnenieto moje da e mejdu raboti za 7-8 $ na chas i mejdu raboti za nad da rechem 20 $ na chas.

Moite zakljucheni ot bednijat mi Caneidian espirians :

Ako rabotish niskokvalificirana rabota .....pravjat te da si postojano " keep busy ".
Ako rabotish kvalificirana rabota..............pvavish se da si " keep busy ", ili po drug nachin kazano klatish kalkii i si vikash " e na tova li mu vikat " hard working ".

Zakluchenie: V BG se raboti poveche i si po fleksibal.

Тема Re: Работите линови [re: naminal]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано26.10.03 16:20

Ej, fleksibilnija,,

saglasen sam s kazanoto ot teb, ama mnogo te bie English-a, be brat...

T'va "Caneidian espirians", t'va "fleksibal", a za "pravjat te da si postojano " keep busy" dumi njamam...

Ja kaji - s toja anglijski kak uspja da vlezesh v grupata na klateshtite kalki /ot kategorichnite ti poznanija v tazi oblast ostavam s vpechatlenieto, che si stignal do tam i govorish ot lichen opit/ [smeq se[

Автор Lora_C (encaged)
Публикувано26.10.03 19:56

защо написах тази тема?

Защото отивам и съвсем чистосърдечно си признавам на учителката ми по Английски
-Имам проблем не мога да говоря Английски, що нещо изчетох, що тестове направих, разбирам вече всичко, което ми говорят, но аз като говоря правя груби грешки, които осъзнавам в момента, в който ги правя

Тя се замисля и казва :
-Върви в регистраейшън офиса

отивам. Вземам си номерче, чакам, влизам, за да ми кажат:
-Отиди в Бизнес офиса

отивам, опашчица, чакам, влизам, за да ми кажат:
-Върви в офиса на Свободните изкуства или нещо такова

отивам, жената която трябвало да ми каже щяла да се върне ей сега сядам и чакам, това ей сега става 1/2 час
преz който гледам тази, която каза да чакам как ще реагира на всяка влязла, за да разбера коя е тази която чакам
след 1/2 час тази, която каза да чакам, се сети и каза, че вероятно тази, която чакам е влязла от другата врата и отиде да провери
оnази беше влязла от друга врата
говорих с оная дето я чаках.... точно 1 мин за да ми каже, че трябва да отида в офис някакъв в еди кой си сектор и там да ми дадат календар
отивам в офиса и казвам:
-Дай календара, че подивях ма ,да мъ разхождате кат някоя...

няма такова нещо, лека усмивка и казвам ...цялата рецитация, как имам там някакъв проблем с Английския, куд ши хелп ме
и тя ми даде календара, за курс който почва чак януари, колко струва няма да споменавам
ами шси плащам да говоря
дано поне ме научат, защото аз явно не мога да се науча

та това беше, може би защото беше петък следобед, може би....

The words don't come easily...

This is my territory!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.