Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:31 14.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Канада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Говорихме за вратитенови  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано04.08.03 03:48

преди време тук и за феминизма на канадките.
Аз такова нещо не съм видяла.
Канадец и ТО казваха, че като отварят кавалерски вратите пред канадките те (канадките) не искат да влизат

Мисля си, че не уточнихме тогава на какво вратите са отваряли

Обаче аз тук което съм видяла, никъде не съм виждала, не само ми отварят вратите пред мен и пред всички останали, ами дори да съм на голямо разстояние от вратата ме изчакват и я държат отворена (щото тук се затварят сами) докато мина

Много впечатляващо!

все нещо вярно има

Тема Re: Говорихме за вратитенови [re: Lora_C]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано04.08.03 04:01

врати, прозорци отворени, що никой не влиза в този клуб?

все нещо вярно има

Автор alise ()
Публикувано04.08.03 04:07

i az ot dosta vreme tova se chudia
a dali niakoia bremenna canadka shte se razsardi ako i otstapyat myasto da sedne v gradskia transport?

Тема Re: Говорихме за вратитенови [re: alise]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано04.08.03 04:40

Здрасти Алисе!

все нещо вярно има

Автор wenn (wenn)
Публикувано05.08.03 05:11

Ами аз като един български мъж мога да кажа , че всички са много възпитани и никъде не съм видял лошо отношение не само към жените и към всички.
Дори и от мръсните и черни дрипльовци по улиците.

Тема Вратите са най-малкиянови [re: Lora_C]  
Автор BeeblebroxМодератор (Zeyphod)
Публикувано05.08.03 20:25

... проблем. Ако има такъв, защото май наистина няма. Забелязвам и аз, обаче, че сравнително тук по-рядко, отколкото БГ мъжете отстъпват място на жени в градския транспорт, освен ако не са стари и бременни (жените, де).
Както и да е, гореспоменатите казуси са най-малкия проблем, произтичащ от победилия войнствуващ феминизъм в Канада и САЩ. Където стъпи, трева не никне.

Автор kanadetsМодератор ()
Публикувано05.08.03 22:30

Лора, не бъркай учтивостта с кавалерството. На мене също ми държат вратата и то от разстояние, без да съм дама. Като дама би трябвало да си наясно, че има "отваряне на врата" и "отваряне на врата". Има и врати дето се отварят автоматично като се приближиш към тях, но не можеш да кажеш, че го правят от кавалерство, нали ?

Тема Re: Говорихме за вратитенови [re: kanadets]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано05.08.03 23:26

добра гледна точка

кажи ми каква е разликата между "отваряне на врата" и "отваряне на врата"

аз после ще ти разкажа пък за нещо кавалерство ли или учтивост( аз не правя разлика) което ми се случи в Канада и не ми се е случвало никога в Бг

все нещо вярно има

Тема Re: Вратите са най-малкиянови [re: Beeblebrox]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано05.08.03 23:27

щом вратите са най-малкия, казвай по-големите

все нещо вярно има

Тема Re: Вратите са най-малкия [re: Lora_C]  
Автор BeeblebroxМодератор (Zeyphod)
Публикувано06.08.03 00:25

Параноя и тотално задръстено общуване между половете.
В резултат на повече от успешната борба в защита на правата на жените, те ефективно са станали с повече права от тези на мъжете (или поне от белите такива). Всяка жена може да тръгне да съди който и да е мъж с почти гарантиран успех. В Квебек даже може да го осъди, че я е напил с алкохол, преди да си е легнала доброволно с него. Да не говорим какво ще се случи с целия имот на някой наивен канадски ерген, ако пристигналата преди една седмица и спонсорирана от самия него с цел брак Наташка от Новосибирск отиде в полицията и каже, че и е ударил шамар.
От борбата срещу сексуалния тормоз мъжете им са станали по-ниски от тревата и по-тихи от водата. Зайците се разхождат по улицата (без майтап) с повече самочувствие, отколкото мъжете. А жените - аз лично съм виждал доста крави (от онези с рогата и вимето) с по-кокетни погледи от тези на 90% от канадското женско население.
(Сигурно и жените в Уелс са така, иначе защо имат толкова много еротични вицове за овце )
Успешно освободената от оковите на сексистките възгледи на патриархалното общество канадка е наложила революционни канони в дамската мода. Стройните женски крака могат да носят само панталон. Късите поли са привилегия на дамите с краче, голямо колкото едно средно българско девойче. Не дай си боже някое същество с хубав крак да се появи с подобаващо къса пола на работното място - настава небивал ужас и гробно мълчание сред мъжкото население. Всеки се чуди как да си държи устата колкото се може по-затворена и погледът колкото се може по-настрани (пишещият настоящото - добре приспособен с цел оцеляване на канадското работно място - не е изключение). Не знам дали има прецедент (но ако няма, е въпрос на месеци да има) някоя будна канадска труженичка с "политически коректно" телесложение да осъди дългокраката си колежка, че е дошла с дискриминационно облекло и и е нанесла морални щети.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.