Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:19 14.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Канада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема struwa li si da zam. za canada?нови  
Авторlyki (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 14:53

minalata godina bqhme na interwu. ne ni dostignaha 2 to4ki.
iskahme i razpe4atki, zakl. beshe 4e za ezika- fr., trqbwa da go u4im oshte
i pak otna4alo oshte 2-3 god.
ta iskam da wi popitam, kak e tam pologenie?
maj i tam dosta sa se promenili neshtata. kato 4eta nqkoi temi - maj ne e mnogo
rozowo.kakwo shte kagete? struwali si pak otna4alo da trygwam po tazi
tromawa procedura.

Тема Re: struwa li si da zam. za canada?нови [re: lyki]  
АвторTO (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 15:20

zavisi kakvi sa vi profesiite, kakvo iskate da pravite tuk, kakvo ochakvate, kak ste v BG ...itn.
Tuk polojenieto ne e rozovo no moje da e po rozovo ot tam i obratno...
Edno neshto - ako BG vleze v EU i moje da gasterbaitvash tam - mnogo po dobre otkolkoto tuk da se sarevnovavash s maimuni ot cial sviat

Авторyaiuat (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 15:36

Az ne sum v Kanada, vsudhtnost moje i da se poznavame s vas ne znam. No konkretno na vuprosa ti i az mi pravi vpechatlenie golqmata razlika v reklamite za kanada i po slecialno na imigracionnite im saitovite i tova koeto govorqt hora ot tam. Naprimer napisano e che zdraveopazvaneto im bilo nai- dobroto v sveta. No sum chel dosta oplakvaniq za kalpavo obslujvane i chakane 4asove i dni dokato te obslujat. Sushto zaplashtaneto na truda spec. v Quebec e edno ot nai-niskite v severna Amerika. No kakto az taka i povecheto hora mislq che sa na mneie che po dobre da se izbere po malkoto zlo- Kanada otkolkoto Bg

Тема Re: struwa li si da zam. za canada? [re: yaiuat]  
Публикувано28.07.03 15:52

abe, kakwo da ti kaga. otkakto 4eta razni temi, stigam da izwoda
4e tam nito zdraweopazwaneto im e na red nito rabotata. sypruga mi e
programist a az sum zawydshila ikonomika. za men e qsno 4e nqmam
nikakwa realizaciq tam, ama i za nego shte e taka. wsi4ki programisti
miqt 4inii, a sled dwe tri godini we4e nqma da stawash za programist.
apyk kato 4etoh za bolnicite im i po kolko 4asa 4akat, towa i bg go nqma.
na intervuto beshe edin rusnak - Petroff, ta toj kaza 4e shte e golqm zor
tam. i ako si mislim 4e shte ni 4akat s otworeni ryce mnogo se lygem.
abe neznam. shte si mislim oshte malko, shte po4etem oshte malko.
apyk i klimata maj e dosta surow zimata, nezanq lqtoto kak e?

Авторbg-canada (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 16:28

Според мен трябва да помислите още малко преди да вземете окончателно решение. Защото ако сега се откажеш след 10 години може и да съжалявате. А това какво решение ще вземете зависи от доста неща-какви са ви приоритетите, имате ли деца, само на здравеопазването ли държите или гледате в по-далечна перспектива по отношение развитието на децата ви. Аз в момента съм в процедура и чакам развитие, но не мога да кажа, че ще замина със сигурност, когато му дойде времето. Не е правилно да се очаква, че заминавайки за Канада човек решава всичките си проблеми. Напротив. Трябва да сме подготвени физически и психически за това, което ни очаква. Само така смятам, че по-бързо може да се преодолее първоначалния шок, който неминуемо ще настъпи слизайки на канадска земя. Просто човек трябва да е подготвен и да е наясно със себе си какво очаква, за да не бъде разочарован. За себе си мога да кажа почти със сигурност, че ще замина, тъй като имам по-голяма надежда за по-добър живот за децата ми, отколкото този, който им предстои в България. За съжаление България винаги ще си остане задния двор на Европа и дори да приемем, че ни приемат в ЕС /което много ме съмнява/ не съм убедена, че това коренно ще промени начина ни на живот или ако стане ще бъде за децата на моите деца. Благодаря за тази перспектива на когота трябва, но предпочитам сама да направлявам живота си и да имам избор.
Чао и желая успех!

Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 16:36

chestno da ti kaja az sam pochti kam kraia na procedurata za kvebek i vseki den se pitam dali si zaslujava , edno che v kv. bil nisak standarta , te maj iskali da se otdeliat i oshte po nisak shte stane ot dr. chast na kanada , drugo che niamalo rabota - i az sam ikon. tova za rabotata go znam ot hora jiveeshti tam , no naj veche moje bi niakoj shte kaje tazi kakvo se pravi na interesna , naj veche se chudia zaradi suroviat klimat , to ne stiga che si na majnata si , bez rabota , rodnini , pari i t.n. ami i -20 gradusa polovin godina , naposledak daje se zamislih kato znam frenski zashto ne se or. kam ujna francia , viarno niama rabota no pak v kanada ima li ? naj tapoto e che sam dala dosta pari do tuk i znam che ne gi vrashtali , ama taka e chovek kato pravi neshto bez da misli :(
inache uspeh vi pojelavam , i mnogo ne se otchajvajte , moje da e za dobro :))

Тема Re: struwa li si da zam. za canada?нови [re: bg-canada]  
Публикувано28.07.03 16:45

do kyde ste stignali sys samata procedurа?
dano da ste mnogo dobre s ezika i wsi4ki dokumente da sa wi w red.
a syshto taka i bankowiq dokument za cymata s koqto mislite da trygwate,
zashtoto i za towa syshto wryshtat.
a syshto taka i za trudowata knigka. no predpolagam 4e wie ste prou4ili neshtata.
gelaq wi uspeh.

Тема Re: struwa li si da zam. za canada?нови [re: :)]  
АвторTO (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 16:55

niama da se otdeliat pone v blizkoto badeshte

Тема Re: struwa li si da zam. za canada?нови [re: :)]  
Публикувано28.07.03 16:56

znaesh li, maj evropa e po-dodriq wariqnt. pone si blizo do bg.
kato nestane nishto, 200 lw. bilet i se wryshtash.
po princip mogesh da zaminesh i za anglijskata 4ast na canada, no nqma
da imash prawo na plateni kursowe i t.n. a oshte neshto.
w qvebek meseci
nared 4akash za da zapo4nesh kurs po ezika, a toj
opredeleno ti trqbwa, zashtoto kwebekarskiq bil mnogo po-razli4en ot fr.

Автор$$ (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 17:40

nared 4akash za da zapo4nesh kurs po ezika, a toj
opredeleno ti trqbwa, zashtoto kwebekarskiq bil mnogo po-razli4en ot fr.

quebekarskia moje da e po-razli4en ot frenskia, no v kursovete po ezizi ne se u4i quebekarski a frenski.Tova 4e pove4eto hora idvat s mnogo lo6 ili bez ezik , ili prosto gi ustroiva da sediat mesezi nared samo na kurs e druga rabota.Ako znae6 frenski, tezi kursove ne ti triabvat.Te sa na mnogo nisko nivo v pove4eto slu4ai i te podgotviat za niskokvalifizirana rabota.ako si re6en da gubi6 1-2 godini v u4ene , po-dobre da e ne6to svurzano s profesiata.Taka pone sled tova 6te ima6 po-goliam 6ans za dobra rabota.A za u4ene Quebec e mnogo dobur izbor.Ti s ikonomika, ako znae6 dobre i dvata ezika moje mnogo burzo da po4ne6 rabota, stiga da iska6.Vij za muja ti e po-slojno sega.
Az li4no ne sum ot golemite fenove na Canada, no ne moga da kaja 4e niama vuzmojnosti.No dali 6te mojete da se prodadete tova e drug vupros.Ot tam idvat pove4eto problemi na bulgarite.Tova nikude ne se u4i.
I ako tepurva 6te u4ite ezik, u4ete go za vas a ne samo za intervuto.Ako iskate registriraire se , 6te vi dam koordinati za pove4e info.

Znaite edno, mnogo hora ne stavat za emigrantski jivot.Ot tam su6to idvat i mnogo problemi.Az su6to sum edin ot tiah.Nostalgiata, mukata po roditeli i t.n moje da se okaje problem nomer edno zad graniza.Pove4eto hora ne iskat da si go priznaiat .Canada ne e raia, ima mnogo problemi, no puk kude li gi niama?Prosto bulgarite ne sa nau4eni na nikakva tolerantnost.Roptaiat v Bg, roptaiat tuk.A jivota e niz ot kompromisi.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.