Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:04 16.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Канада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Planirane na patuvanetoнови  
Автор naminal (дерзаещ)
Публикувано09.05.02 13:08

Zdraveite vsichki

Zapachnah da se podgotvjam za patunane sas vsichkite drebolii i ne do tam drebolii. Zragledah otnovo temite koito zasjagat tozi vapros v arhiva na dir.bg......no e dosta informacija ......dosta ot neshata sa izjasneni. Eto njakoi vaprosi...ako se povtarjam s predishni temni sorry.

1. Trjabva li predi da zamina da opravja njakoi dokumenti: imam firma na moe ime....da ja zakrivam li, v momenta njama deinost. Tova e objaveno v NOI.....no ne znam dali njakoi den njama d ame potasjat za neshto...trjabva li d ase objavjava neshto v danachnata slujba.....tai kato tuk promeni se pravjat edva li ne vseki mesec, a az njama da sam tuk i tova samo me shte natovari.

2. Dopalnitelnite zdravni koito se vnasjat v zdravnoosiguritelnite drujestvata....trjabva li da gi uvedomjavama che napuskam....za da ne me tasjat.....edin vid da si prikluchi vzaimootnoshenijata s tjah.

3. sled kacaneto v Monreal.....shte patuvam za Calgary (az sam s CSQ i IMM1000)...koi varianta e po-dobar:
- parvo da se zakupi bilet M - C ( vatreshen polet ) i sled tova Sofia - M. Idejata mi e da se saobrazja s mestnite promocii parvo i sled tova da tarsja podhodhash bilet S-M , za da moga da gi izpolzvam
- parvo da se zakupi bilet S - M, sled tova na mjasto da tarsja bilet M - C, koeto oznachava che bileta njama da e zakupen predvaritelno 1-2 meseca, a shte e ot dnes za utre. OK varianta s poznat, koito da mi kupi bilet ot tam shte go tarsja....no e pochti nevazmojen....njammam lichni poznati koito da sa v M. Sledovatelno moje d ase naloji da se ostane poveche dni v Monreal :)) ( ne e smeshno ).

4. Veche govorja za Calgary......njamam poznati tam. Ne me pitaite zashto sam izbral Calgary :).....ta vaprosa e za kvartira i ot nachalo za B&B. Ot saitovete se zapoznah s neshtata.....no njakaksi mi zvichi kato na teorija.....nito poznavam kvartalite.....nito sam vidjal uslovijata v kvartirite.......razpolojenie na kvartitata sprjamo metro i dr. udobstva, a trjabva da pravja izbor i to ako e vazmojen....Tozi vapros na mjasto li da go reshavam , kakvo shte posavetvate.

Uhhhh, mnogo neshta sa, sajaljavam......trjabva mi info ...njama ot kade....nadjavam se ot tuk da ja polucha.

Za tova vsichko shte mi trjabva mnogo vreme za podgotovka, nishto chudno varianta reshavane na problemite na mjasto da e nai-vernija :).
Ako njamate nervi da otgovarjate na vsichko, njama problem....koi kolkoto moje ;))).

TEHKC i uspeh

That'll keep you going through the show. Come on it's time to go.

Тема Re: Planirane na patuvanetoнови [re: naminal]  
АвторAnto_Speedy (Нерегистриран)
Публикувано09.05.02 14:48

Честито Naminal,

Не знам нищо по повечето от въпросите, но за пътуването от Монреал до Калгари може да излезне малък проблем. При презокеанския полет имаш право на 2 парчета багаж макс. по 32 кг. Полетът Монреал - Калгари е вътрешен и имаш право на един куфар до 20кг. Може да пратиш част от багаж като карго, но не ми е ясно какще стане като нямаш адрес в AB. Някой от Монреал да има идея? А цената на полета може да е пожече отколкото от София до Монреал.

Тема Re: Planirane na patuvanetoнови [re: Anto_Speedy]  
Автор naminal (дерзаещ)
Публикувано09.05.02 14:53

Mnomo blagodarja.....tova nego znaeh.....ami togava trjabva da trajna ili s 20 gk bagaj ili da tarsje dru nachin, naprimer vlak, avtobus.....tam ima li ogranichanija imate li ponjatie.

Sega proverih v sita na VIARAIL.....tam moje da nosish bagaj stiga vlaka da ima bagajno odtelenie.......problema e che njama vlakova M - C...pone dokolkoto vidjah, no ima edna druga usluga....da se izpolzva VIAPAQ....patuvash s vlaka a bagaja idva sled teb (ili predi teb)....stiga d ima na koi d ago ostavishs za da go prati sled kato si pristignal v C :(((....eiiiii goljam zor shte e s tova prehvarljane M - C

Редактирано от naminal на 09.05.02 15:05.

Автор Jonny ()
Публикувано09.05.02 18:10

Според мен, за да не си създаваш излизшно главоболие, направо хващай самолета София - Калгари. Няма значение, че си по програмата на Квебек. Визите са за Канада, не са само за Квебек. Мои познати българи така миналата година кацнаха направо в Алберта, макар че бяха за Монтреал.

Това ще ти спести проблеми с багажа, това е истина за ограничението от 20 кг. багаж, а също и по-малко разходи за транспорт ще имаш.

Иначе и в Калгари българите не са малко вече, доста голяма колония са станали, дори чух че ще правят и БГ магазин.

На добър път

Тема Re: Planirane na patuvaneto [re: naminal]  
Автор @@ (песимист..)
Публикувано09.05.02 19:03

1. Vnimavaj s firmata, ako ima ne6to neplateno, moje da te sprat v poslednija moment, daje na granicata...Napi6i palnomo6tno na 4ovek da te predstavja, ili ja zakrivaj...
2. Ne si priklu4vaj otno6enijata s kojato i da e organizacija, prosto gi uvedomi, 4e zaminava6 zad granica. Vklu4itelno ovennite..Tehni4eski si o6te BG grajdanin.
3. Kacaneto v M. 6te ti udvoi ( 4e i pove4e ) sredstvata, za patuvane. Vatre6nite linii ne pravjat otstapka za immigrants...I da, ima problem s bagaja.. S vlak v Cd o6te ne sam patuval, ne znam, no moje6 da go prati6 po po6tata, stiga da ima6 adres v Calgary.Ili da go ostavi6 na njakogo v Montreal, toj da ti go preprati kato se ustanovi6? ili da ostavi6 jenata i bagaja v Montral i ti da drapa6 za Calgari... Ima varianti, no zavisi...
4. Za Calgary - ne ti e lo6o re6enieto. Vij [url][http://classifieds.canada.com/calgaryherald//url] za jili6te.Mislil li si za variant da dojde6 sam, a jena ti ( +deca ?) sled 2-3 meseca? Tova te pravi dosta po-gavkav otna4alo, dokato se ustanovi6. E, ako sroka na medicinskite pozvoljava...

Kasmet i dejstvaj, 'Yes' Yes' yes' e samo otna4alo, posle se pozatjaga malko...

Тема Re: Planirane na patuvanetoнови [re: @@]  
Автор Jonny ()
Публикувано09.05.02 21:05

"Mislil li si za variant da dojde6 sam, a jena ti ( +deca ?) sled 2-3 meseca? Tova te pravi dosta po-gavkav otna4alo, dokato se ustanovi6. E, ako sroka na medicinskite pozvoljava..."

Nyama nachih da doidesh sam, tai kato ne si glaven aplikant ti, a jena ti. Ima dva varianta, ili da kacnete i dvamata zaedno, ili da kacne samo tya parvo.

Ako ti doidesh sam, v kachestvoto si na dependent immigrant nyama da te pysnat.

Автор kanadets ()
Публикувано09.05.02 21:56

Az sashto bih te posavetval da zakriesh vsichko koeto mojesh i da izvestish vsichki slujbi s koito imash vzemane davane, che se mestish v chujbina za postoianno.

Varianta na patuvaneto koeto si izbral predostavia dosta problemi. Ako imash predostatachno finansovi sredstva, vsichko e nared, no togava ne vijdam zashto iskash da minavate prez Montreal (osven da go razgledate ). Edinstvenata prichina da se mine prez Quebec e, ako niamash parite za ustanoviavane koito se iziskvat po federalnata programa (10 000 za glavniia aplikant + 2000 za vseki sledvasht chlen na semeistvoto). Za Quebec tezi sumi sa po-malki (ne znam tochnite tsifri). Ako opitash da se land-nesh napravo v Calgary, moje da ti iskat da imash vaprosnite (10 000 + x*2000) CAD. Ako gi imash, nai-dobre letete napravo za Calgary, shte si spestite dosta pari i nervi.

Vlakovete v Canada sa skapo udovolstvie ako patuvash nadaleko - obiknovenno sa po-skapi ot samoleta. Avtobusite sa dalech po-evtini i mojesh da nosish poveche bagaj otkolkoto s vatreshen polet. Tova e saita na Greyhound:

, mojesh da proverish tseni, razpisaniia i usloviia. Problema s avtobusa e, che otnema 2-3 dena - ako si po-visok, niama da ti e mnogo udobno.

S kvartirata vaprosa naistina se reshava nai-dobre na miasto, no vse pak e dobre da prouchish predvaritelno vsichko vazmojno. Svali si edna karta na Calgary ot Interneta ( i drugi podobni) i ia razgledai dobre dokato dobiesh vizualna predstava za grada i razpolojenieto na kvartalite. Sigurno si prouchval veche kakvi sa vazmojnostite za rabota i imash spisak ot potentsialni rabotodateli. Kogato tarsish kvartira, gledai da e v kvartal blizko do raiona s nai-mnogo potentsialni rabotodateli. Transportnite kompanii v Calgary triabva da imat saitove, nameri gi i prouchi kakvi sa im marshrutite. I t.n. ....

Priatno patuvane!

Тема Do vsichki v novija klub i spetzialno da Naminalнови [re: naminal]  
Автор f.r.e.e (новак)
Публикувано09.05.02 22:48

Zraveite vsichki.Mnogo se radvam za teb,Naminal che neshtata se podrediha dobre.Kakto vijdash, turpenieto si struvashe.
Za podgotovkata.....mnogo e otnositelno.za vseki e razlichno , no shte ti kaja edno - nikoga njama da vzemesh vsichko koeto ti trjabva i shte ima mnogo neshta koito shte zabravish. Edinstvenoto koeto moga da te posuvetvam e da si ogledash dokumenti, pari i t.n po njakolko puti predi da trugnesh.Vsichko drugo sa podrobnosti. Ot edin mesetz sme tuk v canada i moga da ti kaja che ima vsichko ot koeto imash nujda.Takiva neshta kato tendjeri i tigani za men sa absoljutno izlishni.No..budi gotov za facta che parite svurshvat burzo. Ne iskam da ti suzdavam otritzatelna naglasa sega no trjabva da znaesh che purvata godina ne si chovek tuk.vsichko stava postepeno NO STAVA!!!! Ne e kato v BG. kato doidesh shte ti dam tel da mi se obadish ili shte se svurjem po icq phone.ako imash neshto za koeto iskash da pitash - davai!
Iskam da kaja na vsichki - ot edin mesetz sme tuk i kolkoto i da e malko tozi srok smjatam che napravihme tochnija izbor i che tova e mjastoto kudeto iskame da jiveem.Canada mi haresva mnogo, s vsichkite i nedostatutzi.

P.S. Shte napisha oshte njakoi red skoro za Canada.

Pozdravi na vsichki ot tozi klub i ot emigratzija i uspeh!!!

Тема Re: Do vsichki v novija klub i spetzialno da Naminalнови [re: f.r.e.e]  
Автор Jonny ()
Публикувано10.05.02 06:54

"...Iskam da kaja na vsichki - ot edin mesetz sme tuk i kolkoto i da e malko tozi srok smjatam che napravihme tochnija izbor i che tova e mjastoto kudeto iskame da jiveem...."

А кое е това място в Канада, ако не е тайна- в Калгари ли си се установил?

Тема Re: Planirane na patuvanetoнови [re: kanadets]  
Автор naminal (дерзаещ)
Публикувано10.05.02 11:06

Vij sega......az sam minal po Qvebekskata programa.....znachi trjabva da kacna v Quebec za da mina prez IO na letishteto i sled tova s IM1000 otivam v Calgary ili kadeto i da e ........tova e edinstvenata prichina ....inache sumata kojto sam deklariral i kojato shte noshja e tazi kojto se iziskva za Federalnata chast (10 000 + 2 000 CAD).....taka che v tova otnoshenie njama problem. Trjabva da mina prez IO v Monreal.

That'll keep you going through the show. Come on it's time to go.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.