Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:50 23.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Педиатър с "гъвкаво отношение" към ваксинитенови  
Автор eva0 (непознат )
Публикувано04.04.13 10:10

Здравейтейте мами ,

Нова съм тук и се извинявам ако има подобна тема, но за мен е много актуална и много се надявам да получа съвети или информация тук.
Съвсем скоро за пореден път ще ми се наложи да подложа детето си на ваксинация!? Този път съм изпълнена със смесени чувства и надделява страхът, че нещо може да му се случи. Ваксините днес били пречистени!!...Но след една от първите ваксини синът ми получи атопичен дерматит, който днес слава богу е овладян, но може и да се обостри. При следваща ваксина, получи подуване и силно зачервяване на коленете, лактите и горната част на ръцете, което след няколко часа изчезна само, но се боя от нова поява. Търся информация за педиатър в Пловдив, при когото мога да запиша сина си и който няма да ме гони непрекъснато за имунизационния календар. Ще съм безкрайно благодарна за всяко инфо или съвет относно освобождаване от ваксини. Благодаря предварително!

Тема Re: Педиатър с "гъвкаво отношение" към ваксинитенови [re: eva0]  
Автор _dexter_ (оптимист)
Публикувано04.04.13 16:23

За съжаление не са педиатрите, които гонят за ваксини :). Струва ми се, че ще имате проблеми със записване в училище, отделно могат да ви глобят от ХЕИ, ако ви "хванат" (напр. при кандидатстване в училище или детска градина). Защо не помислите за явяване пред лекарска комисия за освобождаване от ваксина, щом детето има проблеми от тях?

Автор ariel$$ (рекордьор)
Публикувано06.04.13 11:16

Попитай педиатъра какво да направиш. Би трябвало да има комисии по освобождаване от ваксини към всяка една болница или поне към Педиатрията.
Не го оставяй този проблем да се решава от самосебе си, защото ще береш ядове. Гъвкаво отношение не ти върши работа, а решение от специализиран орган с подпис и печат.

Автор dessbess (стар клубар)
Публикувано08.04.13 19:18

Здравейте! На каква възраст е вашето дете?
Ако желаете да го освободите може би трябва да се обърнете към РИОКОЗ. НА мен ми се наложи тази зима да посетя софийският им офис и съм с много приятни впечатления.
Дъщеря ми беше освободена от коклюшна ваксина като бебе, трайно, с протокол поради алергии. Към ден днешен съжалявам, че се съгласих, защото миналото лято тя изкара коклюш...беше ужасно! Понастоящем е с новооткрита астма и все си мисля за топлата връзка между двете, колкото и налудничаво да звучи...имам си наблюдения и съответно заключения. Тази година трябваше да се ваксинира - на 6 години е. Попаднах в затворен кръг, защото ваксините, с които тя е ваксинирана като бебе като отделни компоненти вече не се произвеждат. Миналата сряда й поставихме ваксина - Тетраксим...абсолютно никакви оплаквания! Две седмици преди това започнахме Ериус на таблетки. Тези ваксини вече са убити и мисля, че няма проблем с тях, не е като преди.
Моят съвет е да се консултирате с детски лекар - педиатър, алерголог, имнунолог..все ще се измисли нещо разумно!
Поздрави!

Тема Re: Педиатър с "гъвкаво отношение" към ваксинитенови [re: dessbess]  
Автор eva0 (непознат )
Публикувано09.04.13 19:39

Привет,

Синът ми през октомври ще навърши 6 г., затова реших да не чакам последния мамент. Явно и на него ще му поставят Тетраксим...а аз съм се заблудила, че има още 1 поставяне на Пентаксим!?

Не ми се мисли дори какво има във ваксините, направо настръхвам! Доста неща изчетох и изгледах! Но все пак, наитина първо ще се консултирам с алерголог и имунолог. За личната ни педиатърка съм сигурна, че решително ще откаже да ми съдейства.
Благодаря на всички за съветите - най-добре да действам комплексно!

Тема Re: Педиатър с "гъвкаво отношение" към ваксините [re: dessbess]  
Автор -Randi- (многознайка)
Публикувано10.04.13 22:37

Дес, не знам доколко те интересува 4уждия опит, но при нас ( в Немско) няма освобождаване от ваксини поради алергия. "Освобождаване" е пресилено казано, тьй като не се водят задьлжителни( но горещо препорь4ителни

)- исках да кажа, 4е педиатьрьт ни(който е и алерголог) ни каза да ги бием наред, нямало проблем.
Ина4е и в детската на големия син миналата година имаше слу4ай на коклюш, но сред вьзпитателките.)

Редактирано от -Randi- на 10.04.13 22:38.

Тема Re: Педиатър с "гъвкаво отношение" към ваксинитенови [re: -Randi-]  
Публикувано10.04.13 23:17

Тук няма незадължително;) Иначе няма ни детска, ни училище;)

Редактирано от dessbess на 10.04.13 23:18.

Тема Re: Педиатър с "гъвкаво отношение" към ваксинитенови [re: dessbess]  
Автор eva0 (непознат )
Публикувано12.04.13 16:40

Наясно съм колко е трудно, дори невъзможно освобождаването от ваксини, но може би сте попадали на ето такава ужасяваща информация!?
Как да не плаша за здравето на детето си... да вярвам ли или не?

Редактирано от eva0 на 12.04.13 16:43.

Автор ariel$$ (рекордьор)
Публикувано12.04.13 17:16

Дядото на бившия ми съпруг - виден столичен лекар и шеф на болница решил, че няма нужда да ваксинират внука срещу туберкулоза. Само дето той се разболя. Откриха я по време на медицинските прегледи за имиграция в Канада.
Полиомиелитната ваксина от няколко години не е жива и не се прилага през устата.
Що не направиш няколко дневна премедикация с Фенестил капки? Това ще намали силата на алергичната реакция.

Публикувано12.04.13 21:30

Както и нашия случай с коклюша....винаги съм си мислела...къде ли пък ще го хване...е хвана го...

Според мен една добра подготовка с противоалергичен препарат - предписан все пак от лекар и тетраксим и не би трябвало да има проблеми...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.