|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Как бихте приели тези думи
|
|
Автор |
LookingForMySelf (търсеща) |
Публикувано | 22.07.12 21:54 |
|
Щастливо омъжена от дълги години жена за сравнително заможен мъж. Имат си деца, казват си непрекъснато колко се обичат и си го показват, всичко си им върви по вода и много хора им завиждат за семейството. Жената не работи, но това никога не е било проблем нито за нея нито за мъжа и защото той печели достатъчно за всички. Тази жена се вижда доста рядко с майка си, веднъж годишно сигурно. И майката, при една от редките им срещи да вземе да каже на дъщеря си следните неща:
Човек трябва да знае кога да стане от масата. - това без обяснение в какъв смисъл, но се предполага че осначава: Слез от гърба на мъжа си и се хвани на работа преди да те е изхвърлил.
Ти ако знаеше хората какво говорят за теб щеше да се самоубиеш.
И тия неща се казват без абсолютно никакъв повод. Дъщерята посреща майка си на гарата, качва я в колата си да я кара към дома си и майката изведнъж започва да я напада. Изглежда че през дългия период в който не са се виждали и общували някак си е натрупала страшно много агресия и сега и е паднало да си я изкара.
Ако ви се случи подобно нещо как бихте се почувствали, какво бихте си помислили за отношението на майка ви към вас и как бихте реагирали? Нормална майка ли е това според вас?
| |
|
Бих казала че подобно поведение е доста плоско и бих направила срещте още по-редки.
Предполагам че всеки свежда до минимум контакти, в които не се чувства добре в кожата си.
| |
Тема
|
Re: Как бихте приели тези думи
[re: Deern]
|
|
Автор |
Tochkova (любопитна) |
Публикувано | 23.07.12 14:37 |
|
Много е странно, но някои родители завиждат на децата си. Някак си ги яд заради техните собствени неудачи. Предполагам, защото има хора, които въпреки усилията им /големи или не чак толкова/ не са постигнали нищо особено в живота, докато децата им са имали по-голям късмет в живота и нещата са потръгнали. Гадно, но ако можеш не се връзвай. Споделям идеята за свеждането до минимум на контактите. Гледай си мъжа, децата и твоя кеф. Аз откакто имам свое семейство, въобще не се връзвам на майка ми, както преди това....
| |
|
Ако взема да слушам хората, вЕрно ще се самоубия!
| |
|
те май точно този ефект целят. Айде, чужди хора, злобни - понятно. Ама пък да го чуеш от устата на майка си....
| |
|
Ще си ги пусна покрай ушите и ще се направя, че не го чувам.
Аз подобни съм чувала неведнъж и отдавна съм се научила да не обръщам внимание.
| |
Тема
|
[re: Kitten]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 26.07.12 14:52 |
|
Да вярвам ли на очите си, добре си дошла сред нас мила не съм те виждала отдавна тук ... загуби се .....
По темата явно майката е доста простичка жена от провинцията където много злословят и това е единственото им развлечение, жалко е вместо да се радва на живота на дъщеря си да завижда по този начин, точно като злобна съседка която си вре носа навсякъде. Но девойката ако е над нещата просто пропуска думите покрай ушите колкото и да болят от устата на една майка
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Kitten (in love) |
Публикувано | 27.07.12 07:06 |
|
Здравей Янче
Добре заварила! Ами интересите женски са променлива величина, сега пак ми е дошло желанието за форумно общуване...
Правилно ли прочетох в една друга тема, че малката ти красавица е станала кака?
| |
|
Ако някой ден си намериш хубава работа или ако прецените, че семейството ви има нужда от още един доход, предполагам, че сама ще решиш да започнеш. Думите на другите ги подминавай, защото това си е лично твое решение.
| |
Тема
|
[re: Kitten]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 27.07.12 10:55 |
|
Ами не ... няма такива новини, още цялото внимание е изцяло към нея
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|