|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Глътка въздух - лаф!!!!
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 28.06.11 14:19 |
|
Вие сте .....
| |
Тема
|
Re: Глътка въздух - лаф!!!!
[re: jana]
|
|
Автор |
Nasinda (Мама на торнадо) |
Публикувано | 28.06.11 15:18 |
|
Янич, като си почнала на зъболекарска тема - чисто информативно: колко излиза един инплант с труда?
| |
Тема
|
Re: Глътка въздух - лаф!!!!
[re: Nasinda]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 28.06.11 15:41 |
|
Към 500-800лв грубо на зъб зависи от това къде и с какви материали
Редактирано от jana на 28.06.11 15:42.
| |
|
взех сериозно да се замислям от как вечер се забавлявам с Черешката на тортата и вечерям втората си вечеря под влияние на въпросното предаване .
Казва Крум Савов, че не може да готви, и жена му не може и не готвят. Как да го разбирам се чудя. Някак си не мога да си представя семейство с деца да оцелява съвсем без готвене. От др страна пък дори да правят 5 неща на кръст пак си е готвене, не може да кажеш че Не готвиш при това положение.
Или нещо бъркам....
Аз не готвя кой знае колко разнообразно, не знам нито една класическа рецепта наизуст и почти никога не готвя по рецепта ( а ако се объркам да се пробвам винаги правя съществени промени в рецептата)... не съм се интересувала от готвене и нямам никакви професионални знания и умения по темата. Всичко, което знам е от личен опит по пътя проба-грешка. Обаче въпреки всичко се имам за готвачка, защото готвя почти всеки ден, храната ми е проста, но вкусна и това и хората го потвърждават, въпреки че хич не си давам зор, на две натри буквално в повечето случаи отбивам номера...
Е какви трябва да са тия хора, които не се определят като готвачи. И кое толкова му е трудното да направиш някаква манджа там дето става за ядене. Някои хора като че ли изпитват страхопочитание към готвенето, а за мен е просто средство за оцеляване, което хич не го мисля дали го мога или не, просто действам.
Като дете ми беше внушено, че правене на хляб и козунаци примерно е голяма философия и изпитвах респект към тези дейности до такава степен, че дори не смеех да се пробвам. Но като се престраших се оказа всъщност много елементарна работа.
В Дания всички могат да правят хляб и то кви ли не видове и не се приема за кой знае кво специално умение. Ако кажеш че не правиш хляб ще те изгледат странно и с укор. И най интересното е, че дори в Дания хляб много не се яде, докато в БГ е основна храна. А па някой да не готви изобщо не познавам такъв.
Но като гледам тия бъларски звезди как се шашкат от някакво готвене като че ли е кой знае кво. Па кво като са мъже, моят мъж се впуска и той смело в кухнята и готви юнашки, хляб прави перфектен и изобщо никакво готвене не може да го уплаши. А вие там нещо много сте се разкиснали и разглезили ми се струва. И като ги гледам как критикуват храните на домакиня (в предаването), па не ставало за ядене, па гладен си останал ... Не мога да си представя чак пък толкова гадна храна, която да не мога да ям ако съм поне малко гладна. Па костите на рибата им пречат па не знам кво. Баси лигочите
| |
|
Аз си мисля, че не всички семейства в България са като цитираните от теб.
За готвенето - аз готвя не по задължение, а с голямо желание, защото моето семейство харесва домашната храна. Разбира се, че излизаме на пицарии, хапваме китайско, ходим на ресторант, но основно ядем у нас.
Старая се да има разнообразие - доколкото ми позволява времето, де. Обикновено в събота и неделя готвя по-засукани неща, или меся питка, която децата много обичат. Имам си тефтер с рецепти, събирани от форуми и от майка ми. Мъжът ми прави у нас само салатата.
| |
Тема
|
Re: какво значи да можеш да готвиш
[re: jensen-110062]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 29.06.11 09:18 |
|
Повечето БГ звезди пътуват, хранят се пердимно навън, или си наемат готвачи, домашни помощтници и прочие. Сигурна съм, че всеки може да готви малко или много, друг е въпроса дали може нещо по-завъртяно, не да прави миш маш в ефир. Аз обожавам да готвя, домашните ми предпочитат и ядат много домашни манджи със сос, супи и двамата наблягат. Аз лично много малко неща обичам и ям, но заради тях готвя. Има моменти когато ми е напечена програмата и нямам възможност да седя пред печкат акато излезн асутрин в 7 и се прибера след 20ч, тогава или поръчваме от някой ресторант, или излизаме или просто врътвам едни спагети набързо и готово.
| |
|
Ники, що се мъчиш с тези БГ "звезди" ? Естествено, че са лигочи, кой би седнал да гледа обикновени хора като комшиите си, че да ги гледа и как ядат :)? Нали всичко е за шоуто - колкото по-голяма лигня, толкова по-висок рейтинг :)! А може Крум Савов да е наел икономка и тя да готви, иначе и аз не си представям какво ядат те и двете им прекрасни деца :))).
Предполагам има степени в готвенето, както във всяко нещо. Напр. разликата в моето готвене и това на някой професионален готвач е като между детска рисунка и платно на художник - и двете са картини най-общо казано :). Не че не искам да готвя добре, но някак не ми стига търпението и желанието за това. И фантазията. Напр. днес трябва да готвя зеленчуков гювеч и не си представям как да го направя така, че да стане вкусен... Не ми се вижда достатъчно да нарежа зеленчуците на кубчета, трябва да има и още нещо, но нямам представа какво може да е.... За съжаление! Но пък ние редовно си се храним в къщи с моите домашно приготвени манджи - мъж ми не е претенциозен, а детето е свикнало
| |
|
ако пробваш датските салати и сготвени зеленчуци ще разбереш, че не само ти имаш този проблем, да овкусиш зеленчуци. Датчаните са се справили с проблема - просто са приели, че е нормално да са безвкусни и така са свикнали да ги ядат. Ама моите деца не са научени на просто варени зеленчуци без никакъв вкус и отказват да ги ядат. Аз като добро прасе всичко ям, нямам претенции. Тук наблягат на външния вид, да е добре поднесено, да е шаренко и да е вкусно повече за окото отколкото за езика.
Иначе и тук по форума съм чела много юзерки казват, че не готвят, а всеки божи ден се хранят навън или с храна от вън и не са никакви пътуващи звезди. Просто ми е трудно да повярвам, че наистина един миш маш не могат да забъркат.
| |
|
тъкмо взеха да ми връзват краставиците и доматите и ние заминаваме за цели 3 седмици на почивка.
Егати щурите зеленчуци. Нарочно ги садих по късно уж да бера след почивката ама те дават зор да раждат. Краставицата едва изкарала 2 листа и тръгнала да връзва, пък аз го сметах след месец
| |
|
Наемаш човек да ти ги полива и да се грижи за тях;)))
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|