| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     "Клубът" готви! 
 | 
 
 |  
| Автор | 
surfline  (СтихияБалканска) |  
| Публикувано | 24.03.09 10:15 |  
             |  
           | 
            
           
  След конкурсът за бързи и лесни рцепти дойде и времето да отворим тема по въпроЗа за магданоза.
 
 Любими рецепти, разядки, супи, предясия, десерти - изобщо всичко що разтапя половинките, кара и най-капризните деца да отворят уста и най-злостните свекърви да я затворят.
 
 Споделяйте на воля, моля!
 
 Предложенията от първия готварски конкурс
 
 
  - спаначена салата
  - Заиркина салата с краставици 
  - пиле с картофи и царевица
  - бърза вечеря
  - пиперки с прясно мляко
  - Броколи със сметана и синьо сирене 
  - рецепти за глинено гърне и още нещо
  - Десерт "Пияни круши"
  - Пилешко филе с броколи и сметана
  - Лазаня за 15 мин.
  - Снежанка и 7те пинвина
  - гала вечеря със салата "Ветрило", агнешко с ориз и "Медовник"
  - Ястие в керемида
  - Бърз шоколадов кекс във форми за мъфини и солени кифлички (
  - Вкусна и здравословна ципура
  - Лека вечеря със солени палачинки 
  - Спаначена салата
  - Топло предястие със сини сливи, бекон и пармезан
  - Рибна лазаня със спанак 
  - Риба с картофи на фурна 
  - 2 салати, спагети със зелен сос и солен пай
  - бърза закуска по Дюкански
  - Kасапско сирене за мезе или за намазване на филия
  - салата, ястие и палачинкова торта
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  А има ли тази тема някакъв срок на участие- пак конкурс за Мис Черпак ли ще е това или просто ще споделяме без класации и победители?
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Направо ще съчетая три от любимите ми рецепти в меню от първо, второ трето:
 
 1. Мидена салата по испански
 2. Печено пиле с млади картофи
 3. Мързелива торта (но много вкусна!)
 
 Продуктите ще ги пиша като за двама, предполага се романтична вечеря :)
 
 Мидена салата:
 
 - една консерва миди, а предпочитам на Calvo
 - 2 средни домата
 - 2 малки червени чушки или една голяма
 - една глава лук (от лилавия, който не люти много)
 - зехтин, оцет балсамико, сол
 - хлебчета с маслини и домати (по желание)
 
 Всички зеленчуци се нарязват на тънки кръгчета. Редят се в 2 отделни чинии: домати, чушка, лук. Отгоре се наръсва с мидите, соса от мидите също се излива. Добавя се зехтин, оцет и сол. Готово! Много ми е вкусна с едни хлебчета с маслини и домати, които купувам от Пикадили.
 
 Пиле с млади картофи
 
 - Пиле
 - майонеза
 - чесън
 - 600-700 грама млади картофи
 - копър
 
 Тази рецепта не се отличава с кулинарна фантазия, затова пък няма какво да се сбърка и винаги става много вкусно.
 Пилето се посолява и се намазва с майонеза и счукан чесън (може и подправки по желание). Това се прави примерно сутринта, важното е да не е непосредствено преди да се пече.
 За да се получи е необходимо да имате режим на фурната, който позволява да се готвят 2 ястия на различни нива. Вече повечето печки имат такъв режим. 
 Картофките се слагат в тавичка. Слага им се съвсем малко зехтин или олио, защото мазнината ще дойде от пилето. Сипва се и малко водичка, но не толкова, че да ги покрива. Копъра се разстила под картофите, иначе ще стане съвсем сух.
 Пилето се поставя на горното ниво, отдолу се поставя тавата с картофките. (Всичко това се пече около 1:30 при 180 градуса, но това си е на мойта фурна, всяка си има своите особености.) За по-добър резултат веднъж обръщам пилето, за да се изпече равномерно и от двете страни.
 
 Мързелива торта
 
 - купешки блат (шоколадов)
 - 2 портокала (или един ананас)
 - сирене Филаделфия недиетично (сирене за мазане, продава се в кутийки)
 - голяма кофичка заквасена сметана
 - чаша пудра захар
 - натурален сок от нещо киселко (може портокал, на мен лично ми допада касис)
 
 Разбива се с миксер сиренето, сметаната и захарта. Блатовете се надупчват с вилица и се поливат с натурален сок. Портокала или ананаса се нарязва на тънки кръгчета. Намазва се блата с крем и се нареждат плодовете, така че да покрият цялата площ. Това се прави със всеки слой, като се внимава да остане крем и плодове за да се дооформи тортата отвън. Накрая се покрива цялата торта с крем и се нареждат останалите плодови кръгчета по възможно най-красив начин. Това е. Остава само да престои няколко часа.
 Тортата е учудващо вкусна, имайки предвид малкото усилия по приготвянето и.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: "Клубът" готви! 
[re: -Randi-]
 | 
 
 |  
| Автор | 
surfline  (СтихияБалканска) |  
| Публикувано | 24.03.09 11:06 |  
             |  
           | 
            
           
  За сега конкурс няма - само за споделяне и идеи.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Ау каква впечатлителна торта, ще се пробва задължително .
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Аз не днес, но ще пробвам мидената салата...но ще търся мидите, които са казани, че до сега на читави не съм попаднала. 
 Айде да не е само спам нещо сладичко и лесно от мен:
 Фалшиви бонбони Рафаело
 
 Рецептата:
 Около 250-300 гр. подсладено кондензирано мляко, 100-150 гр. кокосови стърготини, половин бял шоколад LZ, малко течна ванилия и 40- 50 гр. масло. Бъркате всичко това в един тефлонов тиган, за да не загори, след около 10-15 минути приблизително/даже по-малко/ сместа започна да се сгъстява. Като се мине с дървената лъжица, трябва да остава пътечка и да не се събира лесно сместа. Оставяте тигана настрани да поизстине, даже може да се сложи в хладилника. Като изстина и се повтвърди, с ръце оформяте топчета, слагате по едно лешниче вътре и ги овалвате в кокос. Отново се слагат в хладилника и след няколко часа са готови за хапване. 
 
 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Аууу, това задължително ще се пробва, Ала-Балке! Мляс-мляс.....
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Покрай теб ще се разделя с последните 5 кила на кукуво лято.
 Страхотна идея и то като се има предвид, че следващата седмица Сърфов има рожден ден.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Много лесна и страшно ефектна не-авторска рецепта.
  - на руски, ще я преведа за нечетящите езика след мъничко.
 
 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Да не се поднася на свекърви...може да го изтълкуват погрешно!
 Иначе е много ефектно, но не съм го правила. 
  
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |