|
Тема
|
въпрос за кюртаж
|
|
Автор |
natby (ниа-катя) |
Публикувано | 15.04.10 22:19 |
|
днес бях на генколог след почти двуседмично кървене, след леко закаснял мензис, имам малък миомен възел и сега генеколога ми каза че или от него или съм направила спонтанен аборт.... много съм изплашена и объркана.. препоръчва кюртаж, ама на мен хич не ми се предприема ако няма нарочни причини за това.. помощ дайте съвет..
Редактирано от jana на 16.04.10 09:58.
| |
Тема
|
Re: въпрос за куртаж
[re: natby]
|
|
Автор |
bggal (Kpucu) |
Публикувано | 16.04.10 00:07 |
|
Нямам си идея, но стискам палци всичко да мине окей!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 16.04.10 09:58 |
|
Ако се съмняваш в компетентността на лекаря ти потърс ивторо мнение. Ние тук не сме специалисти и не е добре да се дава такъв вид съвет. Ако трябва да се доизчисти матката значи се налага кюртаж, процедурата е лека и се прилага доста често. Няма място за притеснения, стискаме палци
Hot stuff
| |
Тема
|
|
|
Автор |
snich (top4o) |
Публикувано | 16.04.10 10:05 |
|
Не мисля,че пречи да ти направят един кюртаж за всеки случай.Ще изчистят съсиреци и остатъци от кръв ,за да предотвратят евентуално възпаление.Вероятно и миомния възел ще махнат.Манипулацията не е кой знае каква.Ако все пак те е страх,потърси и второ мнение на специалист.
| |
Тема
|
Re: въпрос за кюртаж
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 16.04.10 12:15 |
|
Съгласна съм с Яна, че е добре да потърсиш второ, а ако се наложи и трето мнение - вярно, че кюртирането е рутинна процедура, но за лекарите и не виждам защо, ако не се налага трябва да се подлагаш на нея.
| |
Тема
|
Re: въпрос за кюртаж
[re: surfline]
|
|
Автор |
mimy (мама на Ния) |
Публикувано | 16.04.10 14:17 |
|
съгласна съм с другите момичета, че е за предпочитане да потърсиш поне още едно мнение.
не знам от къде си и на колко си години, но по принцип за отстраняване на миомен възел има и друга процедура, която е по-добра от кюртажа, защото се изпълнява със съвременна апаратура, с визуален оглед, и се препоръчва при нераждали - хистероскопия или хистерорезекция се води в зависимост от това дали е само диагностична или е оперативна и се води почти безкръвна процедура.
| |
|
|
|
|