Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:17 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "Боли ме, като пишкам"нови  
Автор pipol4o (мама на двенки)
Публикувано09.04.10 19:39

Здравейте мами, пиша ви бързо и направо на проблема, защото съм притеснена.
Дъщеря ми е на 3г. и 8месеца. Вече за пореден път ми казва, че като пишка я боли. Мажа я с Тридерм ( предписан от педито ) и много бързо й минава. Но това не й е за първи път. Немога да разбера къде бъркам, защо се получава.
Мия я всяка вечер и всяка сутрин, всяка вечер сменяме с чисто бельо, бельото е памучно, убедена съм, че хигиената, която спазвам е на ниво. И все пак....явно пропускам нещо. Немога да повярвам , че немога да овладея ситуацията.
Вчера дори е казала на госпожата в градината, убедена съм, че сега ме смятат за мърла, която не се грижи за дъщеря си, но и сигурно са прави щом сме в това положение.
Моля ви, помогнете ми. Представям си как това няма край и й се пренася нататък в годините, като нещо хронично.
Какво да правя!!!!

Тема Re: "Боли ме, като пишкам"нови [re: pipol4o]  
Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано09.04.10 20:51

Заведи я на детски...уролог ли е иза тях, малко на цистит ми прилича...междудругото племеника ми беше така...подеше по сто пъти до тоалетна и все го болеше...сестра ми го води в Пирогов...мисля в Детската клиника и там даваха разни изследвания и май хапченца пи и се оправи детето. Обаче в градината му беше трудно в началото, защото усеща порив за пишкане, не може да се изпишка както трябва и ог прави през има няма 20 мин...познай г-жите дали го разрешават това...особено като легнат на обяд.

Автор galia71 (старо куче)
Публикувано09.04.10 21:51

а педито поне една стерилна урина пусна ли и? Веднага ще си проличи дали е цистит например или някаква инфекция.

И не е до хигиена. Аз по едно време бях зациклила. Антибиотик, мине се не мине пак - цистит, инфекции. После две години пих по схема нещо като ваксина и да чукам на дърво, от тогава не съм имала проблем. Дъщеря ми скоро имаше цистит, но тя е голяма. Изпи АБ и се оправи

Автор tswete (Алекс на 5 г.)
Публикувано09.04.10 22:18

Както са ти казали - специалист, а не педито. А тридермът е просто замазване на проблема. Срамота за педиатъра, че не е пуснал дори една обикновена урина, а е дал тридерм. Отидете на лекар. Неприятното на цистита, ако е такъв, е, че си прави място и много се появява. Освен лечението, което предписва урологът, прави изследвания на самия уретер, бъбреци и др. За да се изключи причината да е физиологична. Най-често такава няма. Обикновено са бактерии, които след лечение изчезват. Но гадният цистит си прави място и пак се появява след време при изстиване на краката, мокри крака, на морето много често се хваща, защото изсъхваш на вятър, вечно си във водата и пр.
Има си и билково лечение. Не знам доколко е подходящо за толкова малко дете, но съм сигурна, че поне част от билките стават за деца.
Едва ли причината е в хигиената, дори е много малко вероятна. Но е хубаво да сменяте всеки ден бельото, особено, когато почнете свястно и подходящо лечение.
Успех. Много момиченца и жени минават през този проблем и обикновено се справят.

Автор juji79 (мама на двама)
Публикувано09.04.10 22:55

само да споделя,имам същия проблем с дъщеря ми и при първи симптоми започвам да давам неоренал,това е билково лекарство за инфекции на пикочните пътища,точно за цистит.дори и за себе си го ползвам.има такъв хроничен.и киснене в смрадлика,то си е задължително.е,първия път стигнахме до антибиотик,но от тогава насам се спасяваме с това .и задължително стер.урина

Тема Re: "Боли ме, като пишкам"нови [re: Aлa-Бaлa]  
Автор pipol4o (мама на двенки)
Публикувано10.04.10 18:19

Знеш ли, точно заради това се чудя, какво може да бъде. И аз знам, че циститът е придружен с чести позиви за уриниране, а и болките са силни ( така съм чувала ). А при нея няма такова нещо. Пишка си както обикновено и просто ми казва със спокоен тон, че като пишка я е заболяло. Без гримаса дори, което ме кара да мисля, че болките не са толкова силни. Освен това, сутринта ще каже, че я боли, после няколко пишкания не я боли, после пак я приболи.....незнам и аз. А и педито нищо не ми казва. Освен да я маже с крема. Казва, че е нкакво замърсяване и че при децата често се случва. И все пак....на мен ми се струва твърде често. Сега ще си отбележа на календара кога е и ще знам колко често се случва всъщност.
А знаете ли дали се прие това новото предложение, децата да ходят на спциалист без направление, защото ако искам на педито ще срещна отпор?

Автор Zori_D (мама на двама)
Публикувано10.04.10 18:29

Мисля, че е добре да заведеш детето при уролог! Не би трябвало да имаш отпор от страна на личната лекарка защото все пак направленията за деца са без лимит! Каквото и да ти говори, ти настоявай!

Илия 14-05-2006
Петя 20-02-2009

Тема Re: "Боли ме, като пишкам"нови [re: Zori_D]  
Автор Solar Wind (уморена)
Публикувано11.04.10 13:29

Доколкото знам направленията за педиатър са без лимит, тези за специалист са с лимит, дори и за деца.
Ако се опъне да дава направление поне да ви даде бележка за изследване на урина - резултатите излизат много бързо. Ако излезе нещо нередно продължи да настояваш за уролог.

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано11.04.10 18:52

Хм, сега сигурно всички ще ме поругаят, но дали пък не и е прекалено много това често миене? - В смисъл здравата кожа и лигавица си имат едно "натурално" Ph и една определена бактериална флора, които при честа употреба на разни измиващи препарати и противоподсичащи кремове се нарушават.
Аз лично бих я оставила една седмица само с вечерното миене(само вода, без сапун)+ подмиване със смрадлика.

Друго, което ми хрумна - случайно да кара колело?

Редактирано от surfline на 11.04.10 18:54.

Тема Re: "Боли ме, като пишкам"нови [re: surfline]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано11.04.10 20:25

напълно подкрепям... много миене не е на хубаво...

тинтири-минтири

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.