Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:58 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За и против биохимичния скринингнови  
Автор kacumoto ()
Публикувано28.03.10 10:02

Здравейте!
Мойте доктори, при които ходя на частно ме викат по другата седмица на биохимичен скрининг. Но няколко познати, които скоро са раждали ме посъветваха, че било излишно, защото давало процент вероятност, като дори процентът да е висок не е гаранция, че детето е увредено и обратното.Аз предната бременност не съм го правила, ходих само на триизмерен в около 20-та седмица. Вие какво мислите по въпроса. Може ли на триизмерен да се видят тези увреждания, които се изследват при биохичиния скрининг? Вие правили ли сте?

Тема Re: За и против биохимичния скринингнови [re: kacumoto]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано28.03.10 12:28

Категорично ЗА! А ако рискът се окаже висок, съм категорично ЗА амниоцентезата.
Вярно е, може някоя жена да се окаже с нисък риск и накрая да се роди болно дете, но поне ще си направила каквото зависи от теб...
На ехограф независимо какъв не могат да се видят уврежданията за хромозомни аномалии, ако можеха, нямаше да се правят кръвни изследвания.
За протокола, правила съм БХС и двата пъти, втория път направих и амниоцентеза поради висок риск. Изобщо не съжалявам. Нямам желание поради мързел да родя болно дете, което когато един ден с мъжа ми си отидем от този свят, да няма кой да го гледа и да се грижи за него и да го подмятат по разни институции.. мога да разкажа няколко тъжни разказчета за такива случаи на познати семейства и на никого не го пожелавам.. и само да добавя, и трите пъти става въпрос за раждане на дете с Даун като второ дете, след като първото си е било съвсем наред

Автор -Randi- (многознайка)
Публикувано28.03.10 12:28

Аз съм ЗА БХС-то. То не трябва да върви като отделно изследване , а в пакет с измерването на вратната гънка в около 11 г.с. и с ФМ в 20-та. Покаже ли се още някъде повишен риск, трябва да се вземат конкретни мерки, като амниоцентеза примерно. Ако рискът при някое от тях е 1:700 примерно, при амниоцентезата той е 1:300, така че е нужно да се обмисли кой риск повече си заслужава.
Дано, разбира се, не се стига до такива раздвояващи моменти!

Тема Re: За и против биохимичния скринингнови [re: -Randi-]  
Автор dessbess (стар клубар)
Публикувано28.03.10 12:49

Аз съм ходила на ФМ три пъти: 13, 20 и 30 седмица. БХС не съм правила, Марков тогава каза, че не вижда смисъл и нужда в моя случай...

Тема Re: За и против биохимичния скринингнови [re: dessbess]  
Автор kacumoto ()
Публикувано28.03.10 13:23

А къде го правихте БХС? Т.е. къде освен в МД може да се направи?

Автор ariel$$ (стар клубар)
Публикувано28.03.10 15:22

На 100 доктори се крачим, за да родим здраво дете. Биохимичният скрининг е насочващо изследване. С моите куп проблеми исках във всеки един момент да съм сигурна, че нещата са добре. Феталната морфология е доста по-точен метод, но е между 19 и 22 седмица, а БХС е още в 11.

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано28.03.10 15:36

ЗА, ЗА!

Тема "За", нонови [re: kacumoto]  
Автор пayлинa дeл вaлиe (новак)
Публикувано28.03.10 16:12

бих предпочела лекарката да ми беше измерила кръвното преди да ми назначи скрининга...

Понякога се втурват да правят сериозните тестове и скрининги, преди да са направили основното

Тема Re: За и против биохимичния скринингнови [re: Kitten]  
Автор Acя (консултант)
Публикувано28.03.10 16:31

Китен, не съм съгласна с теб. Хромозомните аномалии могат да се хванат и с видеозон при подходящ специалист. Хромозомните аномалии се изразяват и с физически характеристи, така че ехографа при добър специалист ти дава достатъчна яснота дали има нужда от амниоцентеза или не.

Автор Acя (консултант)
Публикувано28.03.10 16:32

Никъде. Проби се взимат и на други места в София, но самото изследване се прави в МД после резултатите се препращат до съответната болница/специалист.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.