|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Предучилищна подготовка или първи клас
|
|
Автор |
kick off (непознат
) |
Публикувано | 18.03.10 14:27 |
|
Мили мами, имам следното питане.
Моля Ви ако имате опит или наблюдения относно ранното постъпване на дете в първи клас, моля да го споделите.
Случаят е следния - детето ми е родено на края на годината 30.12. и съм в голямо чудене дали да тръгне първи клас или да е в предучилищна подготовка за втора година. Да вметна - става дума за моченце, палаво, буйно и ненаиграло се още.
| |
Тема
|
Re: Предучилищна подготовка или първи клас
[re: kick off]
|
|
Автор |
LlRA.. (мission) |
Публикувано | 18.03.10 19:58 |
|
Хич не му е рано...той ще си тръгне един вид с набора.
Моята щерка е родена на 13.12.2002г. Тръгнаси с набора, след като и приключи предучилищната. Всъщност на 7г. без 3 месеца. Тамън навреме...така мисля. Иначе трябваше да тръгне на 7г. и 9 месеца...което си е почти на 8г.
А те винаги са ненаиграли се:))
Помисли, дали детето няма да се смущава от факта, като си гледа приятелите си от предучилищната как са първи клас...а той повтаря един вид!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kacumoto () |
Публикувано | 18.03.10 23:34 |
|
И моят разбойник и на 23.12., още е на 4, но мисля, че ще го писна с набора му. честно казано, като ги гледам сега не намирам никаква разлика нито в интелектуалното развитие, нито във физическото, въпреки че някои деца от групата му са през януари същата година и дефакто са с 1 година по-големи.
Ако го пусна следващата година ще си личи, че е по-голям, пък и наистина ще страда че не е с връстниците си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
snich (top4o) |
Публикувано | 19.03.10 05:16 |
|
И според мен е по-добре да тръгне на училище.Освен гореизброеното бих добавила следното.В първи клас повтарят материала от предучилищната.Той ще го предъвква три години.А като му е скучно първи клас има голяма вероятност да загуби интерес към учебния процес,което би му създавало проблеми в последствие.
Моята дъщеря е в началото на годината и като тръгне на училище ще е на 7години и половина.Нейни наборчета от края на годината,които няма да са навършили 7 години и сега не мисля ,че изостават.... Все пак ти по-добре си познаваш детето и със сигурност по-добре можеш да прецениш кое е по-добре за него
| |
Тема
|
|
|
Автор |
galia71 (старо куче) |
Публикувано | 19.03.10 06:35 |
|
И моята Дени е родена декември, но не е имала проблем с това, че е била най-малка в класа.
| |
Тема
|
[re: galia71]
|
|
Автор |
dessbess (стар клубар) |
Публикувано | 19.03.10 09:30 |
|
Хайде иаз на опашката с декемврийче..
Аз ще я пусна на 6.9 г, с набора. Досега не съм забелязала в групата в детската градина или пък в сравнение с др деца набор 2006 да е по-назад, дори напротив. Не съм съгласна да я пусна обаче на 5.9...това ми се вижда прекалено жестоко и несправедливо....нали уж така се говори...че ще тръгват на 6 на училище...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
galia71 (старо куче) |
Публикувано | 19.03.10 11:58 |
|
нещо под формата на майтап по-скоро. Дъщеря ми е декември, както писах по-горе, сега В 7-ми клас всичките и съученички изперкаха в някаква посока, само мойта е още нормална (чукам на дърво). Сигурно още не е пораснала за дивотиите още. Да чака, че тази година и е много важна
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mecho.praz (новак) |
Публикувано | 19.03.10 15:28 |
|
Не искам да създавам спорове тук, но аз лично съм родена февруари и тръгнах на у-ще на 7г.и7месеца. Чувствах се прекрасно в първи клас, не съм се чувствала изостанала от връстниците си, нито съучениците ми са ми изглеждали бебета, училището ми вървеше идеално и сега, на 27 интересите ми все още са в сферата на образованието и на науката
Та, мисълта ми е, че няма нищо фатално, ако детето тръгне няколко месеца по-късно от приетото за "нормално". Даже по-скоро би имало положителен ефект - ще е по-съзряло и по-усърдно в работата си. Моето лично мнение е, че за детето е най-добре да си остане за по-дълго време "дете", а по-нататък в живота има достатъчно време за състезания и за сериозни изпитания
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kick off (непознат
) |
Публикувано | 19.03.10 17:52 |
|
Благодаря Ви за дадените мнения.
Честно казано аз съм по-склонна да го задържа детето, тъй като виждам разликата с деца от неговата група, които са почти 1 година по-големи.
Той познава буквите, прави елементарни сметки до 10, упражнявам го да чува звукове и да слива буквите в срички, т.е. подготвям го за четене, но усещам че поради моето притеснение го насилвам детето. А и придобиването на тези умения не е показателно за неговата зрялост и готовност да пристъпи учелещния праг ( - поне така съм попрочела). От друга страна той е набрал някаква инерция в процеса на обучение и се опасявам да не го стопирам. И все ще си остана с чувството че може би съм сбъркала, каквото и решение да взема.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vihrogonche (*оптимист*) |
Публикувано | 19.03.10 21:11 |
|
не ти е лесно решението наистина!
самото дете иска ли скоро да стане ученик, първокласник, изявява ли подчертано желание за това, или напротив - не се интересува от това и само си играе? - това според мен също е важно и трябва да се вземе предвид...
в точно твоя случай (палаво момче преди навършени 7 години) клоня към варианта предучилищна подготовка още една година пред това да тръгне ученик! успех и късмет каквото и да решите
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|