Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:21 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Ново питане.. Абразио?..нови  
Автор eodLove (непознат)
Публикувано01.03.10 22:24

Маминки, благодаря ви за милите думи. Всичко ще си дойде на мястото все някога.. за всичко си има причина.

Не знам за къде ми е питането, но да си кажа. Направиха ми абразио на 25ти в МД, просто не съм сигурна какво се случва след това. Ясно е, че сега ще мине време докато се възстановя.. кажете ми при кой как е минало (ако не тук просто бележка). Утре съм на лекар пак, имам чувството, че повече боли от колкото трябва.. чувствам се точко така, както като се събудих от упойката (и преди да ми сложат обезболяваща инжекция). На 25 и 26 кървих, после затихна... но от 28 (т.е. вчера) просто боли та не се трае, снощи имах температура 37.04, която свалих с един ефералган по съвет на лекаря ми. Каза като си свърша антибиотика да отида, но все пак се разбрахме за утре следобяд. Нямам кървене..

Пак се извинявам, ако темата не е за тук.. просто не знам кой да питам

Тема Re: Ново питане.. Абразио?..нови [re: eodLove]  
Автор -Randi- (многознайка)
Публикувано01.03.10 23:32

Love, бързо възстановяване- физически и психически!
Нали знаеш- това, което не ни убива , ни прави по-силни !!!

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано02.03.10 11:41

Съжалявам миличка, че се е стигнало до там... наистина за всичко си има причина... Според мен минавеш през нормални периоди на възстановяване в предвид на това как са те чистили... Вече си видяла доктора и предполагам те е успокоил... надявам се са ти казали много да внимаваш да не забременееш три месеца от тук нататък... Това наистина е важно...

Стискам ти палци бързо да се възстановиш, психически и физически и още по-бързо да си направите пак бебенце...

тинтири-минтири

Автор Бeлeжka ()
Публикувано02.03.10 12:27

Моите съболезнования...

По принцип естествени/спонтанни аборти не се случват без причина. Най-често плодът има някакъв дефект. Обикновенно, плодът се изследва след абразио, за да се установи, дали не е погинал поради генетично предаван дефект.

А що се отнася до абразиото- то е рутинна операция. Провежда се не само при missed abort, а и при смущения в месечния цикъл. В първите дни след маниполацията няма сило кървене на раната. Между 3 и 5 ден кървенето се засилва и може да се сравни с месечен цикъл. В последствие може да има оцветено течение до следващия месечен цикъл. Болките по принцип са сравними с менеструални болки. Не знам, колко са силни са твоите болки при редовна менеструазя. Ако сегашните ти оплаквания масивно ги надхвърлят, бих се посъветвала с лекар.

След манипулацията не би следвало да се води полов живот поне две седмици, защото шийката на матката още не е затворена. Бих ти казала да се щадиш до следващата ти менеструация. Нова бременност би следвало да се планува най- рано три месеца след абразио.

На края искам да ти пиша, че 3 от 5 бременности съвършват със спонтанен аборт (независимо от формата му). Голяма част от жените не знаят дори, че са били бременни.

Не се обвинявай! Това е природа!

PS: Не съм медицинско лице. Информацията, която ти давам е тази, която сама сам чела (имах неприятности по време на бременност, но при мене не се стигна- до момента поне- до спонтанен аборт).

Тема Re: Ново питане.. Абразио?..нови [re: Бeлeжka]  
Автор tswete (Алекс на 5 г.)
Публикувано02.03.10 12:37

Аз съвсем скоро не просто се четох в нета, а говорих с проф. Кременски. Не се налага изследване на ембриона при аборт в такъв ранен стадий. Сигурна съм, че Еодлав е проучила въпроса. Хайде да не драматизираме излишно и да не я затормозяваме с допълнителни ангажименти.
След аборт се правят изследвания, но на бъдещите родители, след генетична консултация в генетичната лаборатория на д-р Кременски, а той, чета, до 15.03 е в отпуск. Тъкмо като отминат болки и кървене, спокойно ще могат да посетят специалистите.
Иначе за абразиото аз бих посъветвала да се говори с лекаря и да се следи конкретното състояние. Нормално е и температура да има, а тя в случая е съвсем ниска, както и болки. Но лекарят поставя диагнози според конкретните наблюдения. Ние тук само можем да оказваме подкрепа и да стискаме палци всичко да е наред!

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано02.03.10 12:44

Всичко, което описваш е нормално. Също така е възможно да започне отново кървене през следващите 1-3 седмици. Може, обаче и да го няма. Все пак, ако имаш силен кръвоизлив, подуване и втвърдяване на корема или много силни болки поне аз бих те посъветвала да минеш на една коремна ехография, за да видят дали всичко се прибира добре. Идеята за посещение утре при гинеколог е много добра.
Късмет, миличка.

Автор snich (top4o)
Публикувано02.03.10 14:21

Три пъти ми е правен кюртаж и нито веднъж не ме е боляло и не съм вдигала Т,но са ме предупреждавали,че е възможно.А и ти утре си на лекар и той ще ти обясни по-добре за какво става въпрос.
Знам,че ти е криво,но ще трябва да се пазите само три месеца.Това бил периода ,в който се възстановява лигавицата.След този период обикновено става много бързо бебето

Дано болките ,които имаш да са нормални! Възстановявай се бързо!
След няколко месеца се надявам пак да се похвалиш с две чертички

Тема Re: Ново питане.. Абразио?.. [re: eodLove]  
Автор kacumoto ()
Публикувано02.03.10 20:08

И аз миналата година минах през мисед и две абразио. Но няма да ти пиша в подробности, за да не се притесняваш излишно. Само ще ти кажа следи си температурата, тя е показател за проблеми. Но не тази до 37.5. Моята беше 39 и тогава потърсих лекарска помощ. Но, въпреки всичко нещата се оправиха. Поплачи си ще ти олекне. Знам какво е, аз сега трябваше току що да съм родила... Но дай Боже всичко да е наред и това ще стане и при мен и при теб! Аз тогава след двете абразио така се бях измъчила, че вече не можех и да страдам за бебето, исках само всичко да свърши по-бързо и още на следващия преглед се пазарях с докторката ми кога ще можем да пробваме отново.

Тема Re: Ново питане.. Абразио?..нови [re: tswete]  
Автор Бeлeжka ()
Публикувано03.03.10 09:41

Добро утро.

Последното, което съм искала в постинга ми е да драматизирам. Умишлено споменах в PS, че споделям само това, което съм получила като информация. Не живея в БГ. При нас винаги се изследва ембриона.
Мислех си, че това е стандартната процедура навсякаде.

Извинявам се, ако сам направила паника.

Лек ден.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.