Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:15 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема сърчице..  
Автор eodLove (непознат)
Публикувано20.02.10 02:48

Днес отново бях на ултразвук. Седмица 8..

Пак не чухме сърчице. Не видяхме..

Eмбрионалния сак е с неправилна форма, но това май вече го писах в предната тема. Сега пиша нова тема, защото наистина имам нужда от съвет.

Ходя в МЦ Полимед, лекар ми е Иван Праматаров. Следващия преглед ще бъде на 23 и според него, ако нещата продължават да изглеждат по същия начин, най-добре е да направим аборт

Кажете ми, мами.. какво следва? Искам и второ мнение, препоръчайте ми и друг лекар.. място не мога да си намеря

Тема Re: сърчице.. [re: eodLove]  
Автор mishellinna (MISix)
Публикувано20.02.10 10:34

Миличка, аз за лекар в София съвет не мога да ти дам, но от все сърце стискам палци прогнозата да не е толкова мрачна, колкото си я мислиш!

Тема Re: сърчице.. [re: mishellinna]  
Автор eodLove (непознат)
Публикувано20.02.10 10:47

Мишенце, мерси.. и аз на това се надявам.
Таткото снощи ми каза "Не им позволявай да ни вземат бебенцето.. моля те да изчакаме" и направо си се разплаках.. ужасно гадно е чувството, че нищо не мога да направя. Явно просто всичко си е в Божите ръце

Автор tswete (Алекс на 5 г.)
Публикувано20.02.10 11:08

Моят лекар е много добър - Антони Ненов в Шейново. Но, преди месец, и той беше почти сигурен, че ембрионът няма да го бъде. Така че, не знам дали е подходящ в случая. Той ме гледа и на много по-добър ехограф в Шейново. Там се виждаха много повече подробности. Т.е. можете да потърсите и по-добър специалист с по-добър ехограф. Сигурно Марков или всеки във Фемина би бил най-добрият вариант. Така че, те съветвам там да си запишеш час и да отидеш със съпруга си. Сигурно и преди така е било, но ми се видя нечовешко това, което ти е казал. Мен ме разплаква, а камо ли теб. Все пак той трябва да е твоята опора сега, а не да те стресира така. Не зависи от теб "позволението" и отнемането. Въобще ужасно жестоко ми се вижда така да ти говори. Моля те, нека се вземе в ръце и да прецените заедно с отговорност. Имай предвид, че на мен лекар в Шейново, който е работил в Лондон над 10 г. ми каза, че може доста да се чака. Каза ми, че там си чакат организмът сам да изхвърли плода до края на третия месец. Но от опит знам, че това положение - има, няма сърдечна дейност, е ужасен период.Така че - отиди на хубав ехограф и решавайте заедно с мъжа си какво да правите. И дано той се вземе в ръце, защото ситуацията за теб е хиляди пъти по-стресираща, у теб бушуват хормони, ти всичко ще понасяш. Нека малко по-мъжки и отговорно да си поема функциите. Защото бебетата и децата се гледат от двамата родители и няма един водещ и друг, който дава мнения и коментира емоционално. Цялото това изпитание е по-леко, когато сте двама като едно!
Стискам палци!

Тема Re: сърчице.. [re: tswete]  
Автор eodLove (непознат)
Публикувано20.02.10 11:12

Tswete, благодаря ти. Аз също си мислех да изчакам до 3ти месец, пък ако е писано..
Много благодаря за информацията!

Автор Tochkova (любопитна)
Публикувано20.02.10 19:58

Съжалявам, че отново не сте чули сърчицето. За Марков съм чула само суперлативи и само да вметна, че той вече не работи във Фемина, а отделно. Това е неговият сайт

Стискам палци.

Автор snich (top4o)
Публикувано20.02.10 22:01

Подкрепям Цвете - чакайте!Ако ембрионът не е наред организмът сам ще иска да се отърве от него,а това не може да се сбърка - кървене,температура,остри болки ниско в корема.... Дано нещата се наредят! Стискам палци!

Тема Re: сърчице.. [re: snich]  
Автор kacumoto ()
Публикувано21.02.10 10:10

Искрено ти съчувствам и знам как се чувстваш!
Миналата година преживях същия ужас. При мен даже забременяването беше след лечение от стерилитет, стимулации и т.н. и т.н. Дойде хубавата вест, всичко беше о.к., ходихме на почивка и като се върнахме в осма г.с. бях на преглед и ... бебето нямаше пулс. Докторката ми е страхотна, беше много внимателна, може би защото работи с жени с репродуктивни пробелми и знае бебета, който стават при нея колко мъки и усилия са коствали на родителите си. Мъжът ми ме подкрепяше напълно. На този преглед не беше, нямаше смисъл, защото ме гледаха на вътрешен ехограф, пък и не очаквахме нищо особено, но ... После веднага дойде, отидохме заедно за второ мнение при д-р Мазнейкова. Аз лично съм доволна от нея, както и от клиниката й, въпреки всичката помия която се изля по нейн адрес. Тя до неотдавна беше най-добрия гинеколог, занимаващ се с проблемни бременности. Видя ме на 3Д и потвърди. Каза ми и тя, същото чух и от моята докторка д-р Табакова, че не е хубаво да се чака, защото ако няма пулс, то плодът е мъртъв и може да се получи натравяне.

Сори, ако звучи гадно, но е така. Пък и честно казано при мен доста добре се беше организирало, както разбрах на другия ден след аборта и нямаше шанс скоро да го изхвърля по естествен начин.
Много е гадно Знам! Като се върнах от аборта вкъщи и синът ми, той знаеше за бебето, но не му бяхме казали нищо от сорта че вече го няма, та от вратата ме пита, незнам защо, къде е бебето. Звучеше ми като "Какво си направила с бебето?" Толкова плаках!
В 8 г.с аз вече от месец знаех, че съм бременна, вече е минало достатъчно време за да се настроиш и бебчо вече е част от семейството, но по добре според мен да пътрсиш и друго мнение, може би най-добре да е 3Д ехограф и ако ти пътвръдят действай! Цялата ситуация е много гадна, но ще стане пак! Знам, че звучи тъпо когато си в такава ситуация, но ... ще си поплачеш повечко, няма да го забравиш никога, но след 2-3 месеца ще си готова да започнеш наново.

Редактирано от kacumoto на 21.02.10 10:15.

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано21.02.10 16:33

аз също подкрепям другите които казват да изчакаш... въпреки че като те чета за неправилния сак... струва ми се, че няма да го бъде... съжалявам... ако се стигне до аборт е важно да не се обвинявате ти и съпруга ти, просто това не е вашето бебе, негодно е, или е с някакви увреждания, затова е по-добрия вариант за всички ви ако падне (го махнете)... но успокой се, природата си знае работата... довери се на инстинктите си и в никакъв случай не се съгласявай на нещо, ако не си 100 % че доктора е прав... иначе няма проблем да изчакаш 12 седмица, нищо няма да ти стане на организма по простата причина че плода е под 10 см... спокойствие и сила ти трябват, да преживееш каквото ти поднесе живота... всичко има смисъл и връзка помежду си, рано или късно ще разбереш...
стискам ти палци всичко да е наред...

тинтири-минтири

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано21.02.10 18:58

Изчакай.
Стискам палци!
За лекар - д-р Вяра Джонгова в МЦ "Лора".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.