Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:50 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема Протест против насилието над родилкитенови  
Автор snakeling ()
Публикувано23.11.09 18:11

Протест срещу насилието и потъпкването на правата на родилката, 25.11.09, 10:00ч, IАГ „Св. София“

Правата на Българската жена като пациент отдавна не са зачитани от персонала на болниците по време на нейното раждане.

Поводът за настоящия протест е раждането на една жена в 1АГ „Св София“ (бивш. „Тина Киркова“). При законния й отказ да подпише документа „Информирано съгласие” отношението към родилката е станало грубо, придружено със заплахи и шантаж, а по-късно е обърната и държана с физическа сила в легнала позиция за раждане и шита без упойка „за наказание“. Всяко едно от тези действия е в противоречие на нейните права като пациент и като човек.

повече:

Ако сте пострадали от подобно отношение или просто се чувствате съпричастни, заповядайте на 25-ти Ноември, от 10:00ч, пред главния вход на 1АГ „Св. София“.

Тема Re: Протест против насилието над родилкитенови [re: snakeling]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано23.11.09 21:35

Направих си труда да прочета цялото раждане на тая жена... заради която е протеста... и в никакъв случай няма да го подкрепя, за мен тя е тотално луда и много съжалявам че има да възпитава две деца...

Аз която съм с две ръце и два крака за естественото раждане съм възмутена от държанието й... Вулгарна, нахална и безумно убедена че всичко знае, получила си е точно каквото си е търсила...

Хайде момиче, постави се на мястото на акушерката и доктора... имай стаж с поне 100 раждания и ми кажи как ще се отнасяш към някоя която дойде и започне да ти казва как се ражда... все едно да си продавачка в магазин и да дойде клиент да ти влезе зад щанда, да си се обслужи и да замине... какво е това?!?!?!?!

Има си начини да си постигнеш това което искаш, интелигентни и нежни... това което прочетох е просташко... извинявам се... и спирам да пиша, мисля, че казах предостатъчно по въпроса...

тинтири-минтири

Автор ariel$$ (стар клубар)
Публикувано23.11.09 22:03

Изчетох цялата история.
А бе хора що не си раждате вкъщи, ами опъвате нервите на лекарите? То бива лудости, но не ги насаждайте като норма!

Автор Zori_D (мама на двама)
Публикувано23.11.09 22:11

Според мен това не е насилие над родилка ами просто една жена е отишла да ражда и понеже и е второ ражаде, пък е изчела де що има информация от разни сайтове от типа Естествено и си мисли, че всичко знае! Като е така да си е раждала в къщи! Според мен лекарите са се борили с нея за да не се задуши детето защото ако не дай си Боже нещо беше станало с него сега щяха да са виновни лекарите, а не вироглавата му майка!
Като иска всичко да е по естествен начин защо се ядосва, че е шита без упойка?
Да са и живи и здрави децата, но ако беше се държала и тя по по-нормален начин май раждането е щяло да протече по друг по-малко травмиращ начин!

Илия 14-05-2006
Петя 20-02-2009

Автор cchery ()
Публикувано23.11.09 23:40

Божееееееееее, колко халосия има на този свят, боже!!!

Аз пък обявявам протест срещу халосията, префантосването и префърцунването сред българския народ!!! Моля, подкрепете ме в блога ми!

Опс, още нищо не съм написала там, но като му дойде времето (не) очаквам подкрепа!

Автор Tochkova (любопитна)
Публикувано24.11.09 00:56

Аз също съм раждала в тази болница! Мога да кажа, че съм очарована от лекарския екип в родилна зала! Изключително внимателни бяха, както с мен, която си бях платила за раждането, така и с момичето до мен, което не беше!

В интерес на истината обаче съм разочарована от педиатрите, защото когато ги попитах дали ще ми покажат как се държи бебето за кърмене - ми казаха "Е ти не си ли виждала как" На устата ми беше да им кажа приказката за кучето и месаря, но просто онемях и.. се разревах с крокодилски сълзи. Чувствах се страшно безпомощна! Казаха ми да спра да се лигавя, в коя стая съм и че ще дойде някой след малко. Е верно виждала съм как се държи бебе, най-малкото по телевизията, ама дори и не подозирах, че трябва да се придържа гърдата, за да не се запушва нослето на бебето. Постоянно се говори за ползата от кърменето, а за съжаление в родилния дом като че ли нехаят за това. Мисля че са длъжни да показват и обясняват!
Иначе за формулата не е точно така - направи ми впечатление, че не се дава туко така. Аз се опасявах от това, но само след лекарска преценка се предписва. На нас не са ни давали!
Разказвам всичко това, въпреки че е за другата тема за раждането, но тъй като от едно мнение се оплюва цялата болница и лекарите в нея, не се стърпях и изказвам своето противоположно мнение, най-малкото за кураж на майките, които са избрали да раждат там!

Тема Re: Протест против насилието над родилкитенови [re: Tochkova]  
Автор Mepиcлaвa (минаващ)
Публикувано24.11.09 02:01

И аз раждах там и съм напълно съгласна с Точкова. Лекарския екип е съставен изцяло от професионалисти, но педиатрите - ами нямам наблюдения, защото просто не съм ги виждала така и не дойдоха да ни дадат някаква информация.

Автор kolelo (минаващ)
Публикувано24.11.09 03:05

Не мога да повярвам на коментарите, честно. Не знам дали тази жена е "луда" или не, но отношението на персонала е отвратително. Голям проблем на българските болници е имемнно етичният кодекс, по простата причина, че в Бг такъв май липсва.

Желая ви успех и повече хора да се съберат на протеста!

Баткото - 4 г.
Мъникът - 2 г.

Редактирано от kolelo на 24.11.09 03:29.

Тема Re: Протест против насилието над родилкитенови [re: kolelo]  
Автор snakeling ()
Публикувано24.11.09 07:57

Не съм учудена от реакциите на писалите. Има си име-Стокхолмски синдром.

Все пак, ако някой е на различно мнение, ще подкрепи протеста.

Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано24.11.09 09:23

Смешно е...надявам се поне знаеш какво точно е Стокхолмски синдром.

За другото...прочетох написаното...но само едната страна...това правилно ли е?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.