|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Егати ненормалната държава
|
|
Автор |
NikiFin (ветеран) |
Публикувано | 19.10.09 22:54 |
|
Аман от кучета и малоумни кучкари. Мен тук ме е страх за децата си, че е пълно с кучкари нищо че вече забраниха размножаването на няколко породи от най свирепите кучета. Не знам как си пускат хората децата по улиците. Там от кое първо да се пази човек. Малко другото, ами и кучета.
| |
Тема
|
Re: Егати ненормалната държава
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
ivetoii () |
Публикувано | 20.10.09 11:24 |
|
Подкрепям напълно горното мнение!!!!!!
До кога разни помиари и кучета на комплексари ще са по важни от децата!!!!
| |
Тема
|
[re: ivetoii]
|
|
Автор |
dessbess (ветеран) |
Публикувано | 20.10.09 11:31 |
|
Докогато не тръснат солена глоба, ако кучето ти не е с намордник!!!!!
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Живея до парк - елате да видите - разни питбули, дого-аржентино и куп кръстоски помежду им си тичкат на воля, дори без каишка!
Къде го има това....обожавам кучета, но не съм длъжна всеки път да се изпружинвам от притеснение и напрежение, дали някое от тях няма да реши, че не съм му симпатична! Въобще да не отварям дума за стотиците дечица там!
Горкото детенце!
| |
Тема
|
[re: dessbess]
|
|
Автор |
ili_st (минаващ) |
Публикувано | 20.10.09 11:38 |
|
И докато интересите на някой си са по-важни от децата ни - егати липсата на каквота и да е ценност вече ........................Думи немам
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tswete (Алекс на 5 г.) |
Публикувано | 20.10.09 11:44 |
|
Аз пък съм от лошите хора, дето не обичат много животни. Градски човек съм и ми е трудно да ги възприема в градска среда. Смятам, че се мъчат жестоко тук, сред нас, в малките миризливи апартаменти, дето редовно не ги и изкарват или пък виждат външен свят колкото да оставят някое голямо лайно на тротоара пред блока.
Обаче от кучета не ме е страх. Някак си имаме уважението. Обаче Алекс ужасно се страхува, разплаква се на момента. И това не е, защото ние нямаме куче или аз нещо съм му натрапвала. Просто едно "много кротко" куче го беше залаяло яко и той се беше стреснал. Това куче всички разправят, че било супер добро, то е тук на хората от съседния вход. Има жена, дето храни 10 котки и няколко кучета непрекъснато. не знам като си ги харесва, що не ги прибере у тях, но както и да е. Вече с гледката на оглозгани кокали и остатъци от снощната манджа някак привикнах.
Та всичките тия излияния, защото - и на едно много мило куче може да му стане изведнъж нещо и тогава става страшно. Вариантите са 2:
1. Никой не може да го спре, ако е голямо и от опасна порода и
2. Може да се спре, да се удари и т.н., ако е малко и не от стръвна порода. Та едно не мога да разбера - защо не се въведе правило - в населени места - само малки кучета от неопасни породи. Човек няма право да гледа повече от едно в къщата си. Ако искаш голямо куче - нямаш право да го извеждаш на публично място и нямаш право да отглеждаш големи кучета, дори и в частния си имот, ако е в град. Така ако искаш голямо куче - в заградени пространства, в двор, ако имаш къща - ок, гледай си.
Ама и да се спазват въведените вече правила.
Онзи ден гордата собственичка на една голяма овчарка се развикала на Алекс да не бяга, щото кучето й се е устремило срещу него, щото, разбирате ли, него го било страх и плачел. Е, щом плаче, тогава кучето може да го ухапе. Ако не плаче, може и само да го сръфа мъничко...
В същото време мен не ме е страх и се разбирам с кучето, озъбвам му се и то си отива. Ама Алекс после 1 час го успокоявам и бълнува цяла нощ. Странното е, че баща му обича много животни, обаче и него го е страх от тия нашите. Т.е. и големите имат право да ги е страх, нали?
| |
Тема
|
[re: tswete]
|
|
Автор |
dessbess (ветеран) |
Публикувано | 20.10.09 12:08 |
|
Глоби!!! Когато ти бръкнат в джоба ставаш по-дисциплиниран и спазваш правилата! Друг е въпросът, че правила няма.....
В Истанбул станах свидетел на гореща свада заради едно единствено кучешко ако пред вратата на една къща. Кучкарят подтичваше гузно по стръмния сокак, докато собственикът на кооперацията го биеше по главата и му крещеше неистово!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
galia71 (пристрастен) |
Публикувано | 20.10.09 12:24 |
|
Глоби, глоби, глоби. И не само за това. Само така има някакъв шанс да се променят нещата. Иначе всеки си мисли, че не е в него проблема или се прави на хитрец.
| |
Тема
|
[re: tswete]
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 20.10.09 15:24 |
|
Цвете, закачам се за теб, защото мнението ми съвпада(за кой ли път) с твоето.
Абсолютно съм съгласна, че в града няма място нищо по-голямо от пудел. Е ли пък в конгломерат като столицата. Кучето си е куче - има нужда от свобода, пространство, място да дивее и щурее. Дори сетерите ми се струват прекалено голями за мащабите на "апартаментите". Тукашната ми съседка има . Изглежда точно както на картинката, въпреки че е 11 годишен. Е какво му е на това куче? Вярно е, умно е, симпатично е, изпълнително е и НЕ може да изяде нищо по-голямо от кренвирш? Ама нееее. Ганя Балканска трябва да отглежда самоходна бойна машина, която да всява респект, гледайки стръвно-стръвно от задната седалка на мощен джип. Да и вика галено "Убиец си ми ти, убиец, пантера, стръвница". Два пъти годишно да оставя песът като се разгони да нае*е де що има женска в квартала и да цъка с език на "неочакваното" заклещване на домашния Терминатор, че да се нацвъкат 101 мили, зъбати създания, които като поотраснат да захранва с две филии хляб/седмично(то им е предостатъчно), а месото да си го набавят от пешеходци...За това, че а си минал през полянката, а си наджапал до глезен в нещо миризливо няма да коментирам.
А бе тъпо парче е това хомосапиенсът - ако не се претрепва с автомобил, ще даде сърце и душа да превърне "най-добрият приятел на човека" в озверяло, плиткоумно, агресивно същество.
Мнението ми към "кучетата и кучелюбците" няма как д е положително, след случилото се преди няколко месеца с детето ми(знаете случката). Прост човек отглежда тъпо куче. Това е, уважаеми. C'est la vie .
Редактирано от surfline на 20.10.09 15:25.
| |
|
Съгласна съм с теб, или малко или никакво куче.
Да има хора да следят за тези кучета къде се разхождат - не по детските пясъчници да си вършат работата. Парковете като има табели "забранено за кучета" да си се спазват, кой е по-важен - ние хората или кучетата. Задължително глоби и паспорти на всяко куче, я няма ваксинация и т.н. нужни неща - глоба, а за няколко глоби и обществено полезен труд - да чистят на уличните песове акитата примерно. Писна ми да гледам акита на всеки метър.
За това че кучета ръфат и в най-лошия случай убиват децата да не говорим, просто нямам думи и пак няма да има наказани .
| |
Тема
|
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
vihrogonche (хлапето е на 5) |
Публикувано | 20.10.09 15:46 |
|
.... безмълвна оставам .... и се моля ..... няма застраховани срещу нищо в този живот .....
мир на душичката малка и сила на близките й да продължат някак без нея
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|