Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:47 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Болезнени зърна при кърмененови  
Автор *choky* (deeper_m)
Публикувано12.10.09 15:19

Мацки, помагайте!!!

От 4 дни съм с болезнени и разранени (не много и трудно видимо) зърна. Днес обаче вече е върха на сладоледа. Бебка суче, а аз рева от болки. Мажа с разни "модерни" кремове, зехтин (винаги ме е облегчавал...), компреси с лайка, някакво кремче с цинк, абе...всичко, за което чух и за което ме посъветваха, но...за съжаление не само, че няма резултат, ами и маи става по-зле...
Не мисля, че не захапва добре гърдата, все пак месец и полвина вече се кърмим...Баткото го кърмих година и полвина...без проблеми . По-скоро мисля, че се получи от гадните подплънки, които слагам, защото като потека, съм като река. От вчера се усетих, че може да е от тях и спрях да ги нося, но явно е станало късно вече..и то доста. Направо тръпки ме побиват като дойде време за ядене.
Дайте идеи, с какво мога да мажа за да облегча болката?

Тема Re: Болезнени зърна при кърмененови [re: *choky*]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано12.10.09 15:51

Вземи си силиконови зърна, аз се чувствах супер с тях в началото.
Иначе от кремовете аз бях най-доволна от този на Авент. Даже и до ден днешен си го ползвам при подсечен от хрема нос

.

Тема Re: Болезнени зърна при кърмененови [re: surfline]  
Автор *choky* (deeper_m)
Публикувано12.10.09 15:58

Сърф, мерси за бързото включване. Извинявам се за невежеството, ама със силиконовите зърна няма ли опасност от отбиване...Едва ли де, щом толкова жени ги ползват....ама....Много, много искам да се кърмим и да не се отказвам, но...не знам до къде ще стигнем с тая болка:-( Ще търся и крема на авент тогаава днес...

Автор vihrogonche (хлапето е на 5)
Публикувано12.10.09 16:03

на мен ми помогна, и то много, синият крем гармастан, успех, миличка!!!

Тема Re: Болезнени зърна при кърмененови [re: vihrogonche]  
Автор *choky* (deeper_m)
Публикувано12.10.09 16:06

тук няма гармастан:-( сигурно ще има нещо подобно, ама...как да обясня

Идва време за следващо кърмене....и от сега още ме побиват тръпки

Автор vihrogonche (хлапето е на 5)
Публикувано12.10.09 16:09

стискам ти палци
с теб съм
прегръдки от мен

Автор Zori_D (мама на двама)
Публикувано12.10.09 16:44

Тук има едно вълшебно кремче ЛАНСИНОХ! То всъщност е чист ланолин и не се отмива преди кърмене! Дано намериш нещо подобно при вас! На мен много ми помогна! Иначе миене на зърната без сапуни и тн, и малко от кърмата знам че се слага на зърната, която да изсъхне от въздуха, без търкане и попиване!

Дано скоро отмине това неразположение!

Илия 14-05-2006
Петя 20-02-2009

Тема Re: Болезнени зърна при кърмененови [re: Zori_D]  
Автор *choky* (deeper_m)
Публикувано12.10.09 16:50

Има Лансинох. Като купувах кремче, имаше Лансинох и Пурелан. Аз взех пурелана - с петър мажех профилактично и помагаше. Сега ще пратя мъжа ми да вземе и лансинох-а...
Мерси Зорка!

Автор Zori_D (мама на двама)
Публикувано12.10.09 17:06

Ей щом го има взимай и дано ти помогне!

Илия 14-05-2006
Петя 20-02-2009

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано12.10.09 18:34

Чоки, можеш да се обадиш по телефона на педиатъра ви(предполагам има нещо като call-час или център, или там както се казва), за да ти препоръча някое местно мазило.
За силиконовите зърна - няма опасност да се отбие. Има много жени, които кърмят по този начин година или повече. Аз самата ги ползвах почти 2 месеца и половина и после още към 6 м. по време на кризите на разтежа, защото тогава ситната сучеше като, че ли няма да има утре и доста често ме болеше/разкървавяваше

...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.