|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За подсилване на имунитета
|
|
Автор |
mecho.praz (новак) |
Публикувано | 30.07.09 08:35 |
|
Здравейте! От септември дъщеря ми тръгва на ясла. Исках да ви попитам давахте ли нещо за подсилване на имунитета преди децата ви да тръгнат на ДГ? Ако - да - какво и колко време преди да тръгне детето започнахте?
А противогрипни ваксини правите ли?
| |
Тема
|
Re: За подсилване на имунитета
[re: mecho.praz]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 30.07.09 08:50 |
|
Противогрипни твърдо НЕ! Ако решиш да слагаш все пак направи обстойна тонкултация със специалист.
Иначе аз от 3 години вече давам зимните периоди Спирулина (зелени водорасли на Аквасорс) и съм много доволна, но имай предвид, че всичко зависи от организма на детето.
Hot stuff
| |
|
Противогрипната ваксина е едно от най-спорните неща. Ефекта му е доста неясен, а вероятността да ти навреди е не малка. Слагайки я на детето си, което както разбирам е под 3 години, просто го превръщаш в опитно мишле. Аз съм твърдо против противогрипните ваксини за възрастни, какво остава за деца, но ти си решаваш.
За подсилване на имунитет може да му даваш неща(сиропи, хомеопатия), но честно казано това едва ли ще те предпази от боледуване. Неизбежно е, но не е толкова страшно. Просто трябва да си мине през този период и не се шашкай, че ще почне да боледува повече - при всички е така .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 30.07.09 09:35 |
|
Твърдо НЕ на противогрипните ваксини-още повече за деца!!!! Аз по принцип боледувам изключително рядко. Била съм болна веднъж през 2001 и после чак през 2007 се разболях , а после и през 2008 през януари и през март, което ме накара миналата есен да се замисля и да си сложа противогрипна. И като се почна едно боледуване...повече от децата. Изкарах всичко дето караха и двете деца и това, което кара и мъжа ми и неща дето никой от тях не кара . сама си прави изводите колко помагат!!!
За разни подсилващи имунитета също не бих дала. за да се изгради имунитет си трябва време и за съжаление да изкара болестите . Имуностимулатори давам само и единствено в момент на болест на детето, докато тече лечението, но не и превантивно. Нормално е деца във възрастта на твоето да боледуват 8-12 пъти в годината, което прави всеки месец!!! Имай предвид, че никой не е доказал, че имуностимулаторите наистина предпазват от болести, между временно се намесват в кръвоносната система на детето и никой не може да гарантира какъв ще е ефекта върху него!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 30.07.09 10:09 |
|
Давах/м по една голяма чаша прясно изцеден сок всеки ден. Моркови, портокали, ябълки, череши - каквото има на пазара.
Противогрипни ваксини - твърдо не. Тя е срещу "истинските" грипове и не предпазва от обикновените настинки, които са в същност най-чести по градините. Скоро на майтап дадох кръв за изследване за антитела срещу Н1ХХ-вируси и се оказа, че нямам - т.е. или през целият си 30 годишен живот не съм боледувала от "истински" грип или е било толкова отдавна, че вече няма и помен от имунитет.
п.п. Да не говорим, че вирусите в днешно време мутират толкова скорострелно, че е меко казано смешно да се предлага ваксина срещу тях.
Редактирано от surfline на 30.07.09 10:14.
| |
|
Благоаря за бързите отговори
Отказах се от противогрипната, но ми се иска да дам нещо, което и да не помогне поне няма да навреди.
Jana, тези водорасли подходящи ли са за деца на 2г.?
| |
Тема
|
[re: Acя]
|
|
Автор |
dropul (Mishamam) |
Публикувано | 30.07.09 14:47 |
|
Абсолютна съгласна. От 1 г и 8 мес е в детско заведение, чак сега след навършване на 4 г зимата се стабилизира. Иначе - от самото начало - точно всеки месец по 2 седмици вкъщи. Ни стимулатори, ехинацеи, станостоли, тинктури.
Замислям се за водораслите (като jana), но не знам дали ми стиска и това да изпробвам върху детето
| |
Тема
|
[re: dropul]
|
|
Автор |
tswete (Алекс на 5 г.) |
Публикувано | 30.07.09 17:06 |
|
Аз давам зелена енергия на Аквасорс, само. Преди давах Бронховаксом - дава се на три десетдневки (последните от август, септември и октомври). Обаче се разболяваше повече. Две години давах, на втората не издържах и последните десет дни не давах. Иначе детето здраво, като дам тоя бронховаксом и се появяват сополи. После пак спират и обратно.
Противогрипните за деца са неподходящи, пише и на самите ваксини. Да не говорим, че моите наблюдения за ефекта им се покриват с тези на Ася. Две години съм си слагала - най-болните ми зими са били. Вече не слагам и татето отказва да слага от фирмените, които им осигуряват.
Плодове, повече хапване (в детските заведения не се нахранват), повече сън (щото не се и наспиват и се изморяват) и положителни емоции. Аз всяка сутрин будя малко по-рано, давам закуска, на гладно по една зелена енергия и съм си намерила добър педиатър - да не дава антибиотик на всяка крачка.
Това в кратце са мерките ми за болестите в градината.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
steffy (познат) |
Публикувано | 31.07.09 15:57 |
|
Клеева тинктура и цитросепт, за мен това са супер средства за подсилване на имунитета. Проблемът е, че цитросептът е горчив и дори да сложиш захар във водата, в която го разтваряш, може пак да горчи. Тези неща са напълно безвредни, на моя син ги давам откакто стана на 2 г. и въобще не е боледувал сериозно, освен от лек грип. Изобщо досега не се е налагало да провеждам лечение повече от 3-4 дни, като освен Ефералган и Нурофен в случаите, когато е имал температура и разни хомеопатични средства, друго не пил. Ходи на ясли от година и 3 месеца.
Редактирано от steffy на 31.07.09 15:59.
| |
|
Моите деца са от доста здравите деца и..не са пили нищо особено и специално предварително.
Като тръгнат есента на ДЯ, ДГ или училище давам осцилококцинум, ако преценя, че сме имали контакти с болни деца или пък нещо ми се стори детенце на път да се разболява..Общо взето в тия периоди всяка сутрин давам по няколко гранулки на всички из къщата
Другото, което давам е прясно изцеден сок от портокали, грейпфрути и лимони (или каквото има в къщи цитрусово) сутрин. Дребния обаче от тази зима отказа да го пие и минахме на вит. С ампулки - давам при болест ( кашлица, хрема, Т..)сутрин по една ампулка вит. С от малките..и понякога давам профилактично пак от тях..( ако чуя, че има доста болни деца или засека някое с АБ или сиропи за кашлица в ДГ..)
При кашлица давам сиропа на д-р Тайс с живовляк (на мен ми е вкусен) Видях,че тази година е излязал някакъв на д-р Тайс за лека нощ, мисля да почна него тази зима..
И аз лекувам основно с хомеопатия..и с физиологичен разтвор в нослето (ако е запушено), след което почиствам задължително с фитилчета памук, докато видя,че е чисто и диша добре, ако има хрема..
Реално до сега Александър е приемал само 2 пъти нурофен за бебета и то като бяхме във Велинград с Т над 40С..(не му помагаше и го спрях).
..
Съгласна съм с нещата, които са ти казали и другите мами по-горе. Децата неизбежно тръгвайки на ДЯ, ДГ или училище за първи път се сблъскват с много вируси и различна микрофлора от домашната накуп..
Няма как да не се отрази това на състоянието им..При всички случаи минават през неизбежните хреми и кашлици, които съпътстват детските заведения..Важното е да не се шашкаш и да си наблюдаваш общото състояние на детето. Да предпазваш от задълбочаване и от поява на бактериални инфекции..Вирусите сами по себе си не се лекуват с антибиотици..- бабините методи помагат значително по-добре..
Мисля,че най-добрата превенция, която можеш да направиш е да закаляваш сега лятото детенце.
Слънце, въздух, море, планина..Смяна на климата, въздуха..
Важното е да тръгне на ДЯ здраво ..
..
Аз си имам теория,че имунната система на децата спада рязко, поради...стреса от раздялата с мама и е важно детенце да е подготвено за това. Както и..да избягвате драмите при разделите..(обикновено раздялата е по-драматична за майките, отколкото за децата и плачът сутрин се превръща в неизбежен ритуал, до тогава, докато майката или който води детето се притеснява от този факт)
Желая бързо свикване и лека адаптация..Ако има начин да се запознае детенце с учителките и със сградата на ДЯ предварително, адаптацията минава по-леко..
Ако детенце си е по принцип болнаво...в ДЯ нещата са по-сериозни..предполагам..
Другото, което се сещам е,че в ДЯ и ДГ по принцип е по-топло, отколкото в домовете и..децата трябва да се обличат по-леко защото тичат и се изпотяват и..се проветрява..
..
И също..- колкото е по-голяма ДЯ или ДГ ( с повече групи), толкова повече болести има..и вероятността да боледува детенце е по-голяма..
Добрата новина е,че втората година стават по-здрави, а след това, децата, които с аминали през ДЯ и ДГ по-рядко боледуват и в училище..
Но..това са мои наблюдения върху моите си деца- нямам представа дали е общовалидно.
Най-важното е ти да не се притесняваш
"Който иска нещо-намира начин,който не иска-търси оправдание"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|