Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:44 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Козметика за бременни?  
Автор Mutzka (мърррморана)
Публикувано27.07.09 17:04

Здравейте, бъдещи и настоящи Мами!
Бременна съм в четвърти месец и имам страшни проблеми с кожата на лицето

Такова пъпчасване не бях преживявала от 15 годишна. Въпросът ми е, ако сте се сблъсквали с това, коя е подходящата козметика за грижа за лицето в случая? Много се изкушавам да си купя новият продукт на Garnier Pure Active, защото предният подобен ми се отразяваше много добре, но ме притеснява съдържанието на силицилова киселина в него. Вие какво бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително

Тема Re: Козметика за бременни?нови [re: Mutzka]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано27.07.09 17:08

Честита втора чертичка то мен, леко бременеене и много здраво и ядящо бебе на финала.
За козмениката е добре да се посъветваш със специалист, но само да ти кажа, че аз се бях изпъпчила по същият начин, но на деколтето. Незнам откъде успях да събера на едно място толкова пъпки, но беше кошмарно. Оказа се, че е от бошуващите в мен хормони, които ме подготвят за майка.

Ако искаш потърпи ако не е толкова зле положението да видиш дали няма да минат от самосебе си. Преди да грабнеш козметиката се посъветвай, за да не задълбочиш

Hot stuff

Тема Re: Козметика за бременни?нови [re: jana]  
Автор flor4eee (старо куче)
Публикувано27.07.09 18:06

Честита бременност и от мен, леко и безпроблемно до края!
Не съм имала подобен проблем, но в началото на бременността ползвах крем за изчистване на петна, която спрях, понеже си пишеше, че не е подходящ за бременни. Та освен да се консултираш с лекаря си, можеш и да прочетеш упътването на тоя продукт, който си си харесала - би трябвало да пише става ли за бременни или не.

Тема Re: Козметика за бременни?нови [re: flor4eee]  
Автор Mese4inka (пристрастен)
Публикувано27.07.09 19:34

Честита и успешна бременност!
Като влезеш в някоя добра заредена аптека, предлагаща и козметика, обясни им какво ти трябва, кажи че трябва да е подходящо за бременни, а най-добре си исках мостра. Аз така правя! Вероянто ще ти препоръчат Веледа, понеже са на растителна основа, малко е скъпичка, но ти решаваш...

Автор incendio (Пиле Шарено)
Публикувано27.07.09 19:50

честито...

проблема с пъпките в първите месеци е общ на повечето майки на момиченца дължи се на хормоните и отшумява по някое време в по-късна бременност
леко дебелеене и здраво бебче накрая

Тема Re: Козметика за бременни?нови [re: incendio]  
Автор dessbess (ветеран)
Публикувано27.07.09 20:47

Моите съчувствия!

Аз бях пъпчасала от 7-ия месец на бремеността до 5-ия месец на детето!
Пръвоначално се мажех с някакви мехлеми, които се забръкват в аптеките..нищо...после слязоха по брадичката и шията . Огромни плюски с гной...ходех да се чистя при козметик. Общо взето пробвах мн неща, и скъпи и не...и ми мина от слънцето, през пролетта. Надявам се твоето положение да не е много тежко и бързо да се оправиш.
И не се притеснявай, няма да останеш вечно в това положение! Просто ще трябва да потърпиш...и естествено да вземеш мерки, доколкото зависи от теб!
Моят съвет е да посетиш кожен лекар.
Успех и спокойно!

Автор **щypчo** (досущ като теб)
Публикувано27.07.09 20:51

Честито и от мен. Леко бременеене и...това да ти е най-сериозния проблем

Не съм имала точно твоя проблем, но мисля, че с козметика няма да си помогнеш особено. Проблема е хромонален. Мисля, че не е лошо да се консултираш с класически хомеопат. Със сигурност мазилата може и да подтиснат нещо временно, но..едва ли ще решат проблема..

"Който иска нещо-намира начин,който не иска-търси оправдание"

Тема Re: Козметика за бременни?нови [re: **щypчo**]  
Публикувано27.07.09 22:10

Благодаря на всички за съветите

Не е болка за умиране, но ме дразнят и все се чопля и става по-зле, може би трябва да си вързвам ръцете Ще почакам тогава, пък дано се оправят от самосебе си.

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано27.07.09 23:44

Изчакай е и моят съвет. Аз също се бях изпъпчила, освен това и косата ми беше започнала да се омазнява много бързо. Какво ли не купувах, какво ли не мазах. Нищо не помага, когато става дума за хормони и организмът се чисти. Плюс е, че след като родиш най-вероятно ще се сдобиеш с много чиста и гладка кожа

.
Лека бременност и здраво бебе.

Тема Re: Козметика за бременни?нови [re: surfline]  
Публикувано28.07.09 09:25

Мерси, вече наистина се поуспокоих

Дано да е така, както казваш
А наистина ли не трябва да се ползват продукти, съдържащи силицилова киселина, защото повечето почистващи за комбинирана кожа (каквато е моята) съдържат такава? В малки количества пак ли е опасна?

Редактирано от Mutzka на 28.07.09 11:25.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.