|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Варицела и бременност..много ме е страх
|
|
Автор |
krisi_mi (НОВОБРАНКА) |
Публикувано | 14.07.09 10:29 |
|
Здравейте!Много ме е страх.Един колега е с варицела.Бременна съм в 13 г.с.Не знам дали съм я карала като малка /майка ми не се сеща/.Сега двайсет дена не знам как да съм спокойна, че всичко ще е наред.Знам, че е опасно за плода.Иска ми се да вярвам че няма да се заразя.РАботим на 10 метра един от друг и по цял ден сме заедно.вчера му избха пъпките и днес е в болнични,ама знам че от преди това е заразен.Споделете вашите наблюдения за боледуването от шарка по време на бременност.Много съм изплашена.
| |
Тема
|
Re: Варицела и бременност..много ме е страх
[re: krisi_mi]
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 14.07.09 10:47 |
|
Здрасти. Разбирам притесненията ти, но се опитай да се успокоиш. Варицелата е опасна в края на бременността и в първите дни от раждането. За да си максимално спокойна можеш да посетиш някоя от лабораториите и да видиш имаш ли антитела срещу причинителя на варицелата. После можеш да посетиш и гинеколога си за консултация с него. Естествено си запази още от сега час за фетална морфология и ще си максимално спокойна
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cchery (G'n'R forever) |
Публикувано | 14.07.09 10:59 |
|
Криси, моят съвет е да питаш гинеколога, който те следи за рисковете. И той да те насочи към някакви изследвания ако се налагат. Като, естествено, остава вероятността да си я карала. Моят син се разболя от варицела, когато влизах в 9-я месец с дъщеря ми. Е, оказа се, че съм я карала и бебка е жива и здрава, 3-годишна бунтарка. Непременно се консултирай с гинеколога си, за да не гадаеш и да изпадаш в страхове.
| |
Тема
|
[re: Acя]
|
|
Автор |
krisi_mi (НОВОБРАНКА) |
Публикувано | 14.07.09 11:02 |
|
Можед да ти се стори тъп въпроса, но понеже генеколожката ми каза, че не мога да се изследвам за антитела срущу причинителя на варицела,мога ли да си направя изследвания за антитела без направление от лекар?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 14.07.09 11:03 |
|
мисля, че можеш. В същност не виждам защо да не стане
| |
Тема
|
[re: cchery]
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 14.07.09 11:04 |
|
ами това е определящото-че си я карала, ако бременната се разболее в дните преди раждането или след това е много опасно за бебето
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cchery (G'n'R forever) |
Публикувано | 14.07.09 11:09 |
|
Е добре де, аз кво написах?!?!? По това време също не знаех дали съм я карала, но в крайна сметка се оказа, че съм. Това важи и за Криси, която не знае дали я е карала. В крайна сметка притесненията й може да се оказажат напразни, което й пожелавам всъщност. И всъщност мисля, че в никоя лаборатория няма да я върнат за изследване на антитела - предполагам, че в микробиология трябва да се прави. Единствено, Криси, питай колко време след контакта с болния колега е хубаво да дадеш кръв.
| |
Тема
|
[re: cchery]
|
|
Автор |
krisi_mi (НОВОБРАНКА) |
Публикувано | 14.07.09 11:10 |
|
Генеколожката ми каза че освен да чакаме и се надяваме че съм я карала нищо не можем да направим,нито изследвания нито имунизация.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 14.07.09 11:14 |
|
ето ти цитат за това, което можеш да направиш като изследвания при бременност Извършват се кръвни (серологични) изследвания за търсене на защитни антитела, които се образуват след преболедуване от варицела и остават за цял живот. Жените, в детеродна възраст, които не са сигурни дали са прекарали в миналото варицела лесно могат да установят това с тези серологични тестове. Наличието на защитни антитела в серума на изследваната жена, говори за това, че ако тя е контактна на болен от варицела по време на бременността си, то за нея не съществува риск от заразяване и усложнения (не съществува опастност за плода). Такова изследване трябва да се направи веднага без отлагане при бременна жена, контактна на болен от варицела и ако при нея липсват защитни антитела срещу варицела-зостер вируса, то тя е чувствителна към инфекцията
| |
Тема
|
|
|
Автор |
krisi_mi (НОВОБРАНКА) |
Публикувано | 14.07.09 11:18 |
|
Благодаря ви много.Още утре сутрин отивам да си направя изследване и без това трябва да си правя задължителните първоначални изследвания при бременност.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|